Jafurile din SUA – căderea Romei

Pe cât de grea pare viaţa în România şi pe cât pare România o provincie săracă şi distrusă, personal nu aş vrea să trăiesc în SUA. Cel puţin nu până aş face câteva sute de milioane care să îmi permită să stau doar în cartiere cu securitate privată, să pot călători doar cu elicopterul personal şi să am vreo 30 de angajaţi pentru tot ce are nevoie miliardarul la cele 30 de proprietăţi … Altfel spus, nu aş vrea să trăiesc ca omul normal în SUA şi aş prefera chiar Mexico sau Columbia.

Dacă există un semnal clar al decăderii Imperiului şi a stării proxime dezastrului total, este situaţia legată de prădarea şi jafurile asupra magazinelor efectuate de bande de hoţi de culoare (cel puţin din ce putem vedea în înregistrări).

Ca o paranteză, apropos de videoclipul de mai sus, puteţi vedea cum magazinele încearcă să scape de jafuri, punând muzică clasică în difzoare. În videoclip nu se specifică, dar putem deduce fără să ne strofocăm prea mult, că muzica clasică fiind specifică culturii europene, goneşte pe cei care nu au asimilat cultura europeană ci au rămas în cultura africană. Muzica clasică este ca un filtru care goneşte anumite spirite şi cumva are rol de antiaglomerant sau mai bine zis repelant la fanii muzicii HipHop (sau Ghebosu de la noi).

Cu privire la fenomenul jafurilor asupra magazinelor în ziua mare, sunt multe de zis.

Silentium Stampa

Deşi există unele excepţii, astfel de cazuri nu prea apar în presă ci mai ales pe reţelele sociale. Fiind cumva o consecinţă a operaţiunilor politice democrate gen Defund The Police şi Black Live Matters, presa fiind democrată caută să ignore aceste evenimente şi când le prezintă le diluează maxim gravitatea. Ca exemplu, vă reamintesc că revolta recentă a tinerilor fani ai twicher-ului Kai Cenat în mijlocul New York-ului a fost catalogată de senatoarea democrată care are porecla Big Booty Latina ca fiind o joacă de copii: “kids having fun”. Declaraţia este răspunsul evident imbecil pe care de obicei îl dau democraţii acestui fenomen ai căror autor moral sunt ei în totalitate:

AOC defends rise in NYC crime saying people are ‘stealing bread to feed their children during record unemployment’ despite weeks of bloodshed and 130% surge in shootings

Sursa: Daily Mail

Creşterea intensităţii

Revoltele şi jafurile nu sunt de ieri de azi. De fiecare dată acestea aveau loc în comunităţile negrilor. Mai nou, frecvenţa acestora este în creştere. Uciderea acelui drogat de către poliţie a fost un catalist care a făcut ca acest fenomen să scape efectiv de sub control. De unde înainte jafurile erau ocazionale, după anumite fenomene naturale şi de unde autorii erau cumva reţinuţi şi aveau temerea că pot fi prinşi, acum nu mai există nicio temere.

Intensitatea este atât de mare în anumite locaţi încât lanţurile de hypermarketuri au ales efectiv să închidă magazinele. Pe lângă închideri, creşterea preţurilor este de asemenea alimentată de jafuri, companiile cauta să îşi recupereze pierderile din creşterea preţurilor pentru toţi clienţii (Rising thefts at Walmart could lead to price jumps, store closures, CEO says).

Expansiunea zonelor de risc

Aşa cum am zis, dacă în trecut jafurile magazinelor afectau comunităţi problematice, aria s-a extins până acolo încât centrele marelor oraşe au ajuns să arate ca în Ucraina, unde magazinele pun protecţii la geamuri să nu fie sparte de explozii şi bombe. Filmări ca cea de mai jos sunt multe şi putem pur şi simplu căuta orice oraş adăugând termenul “robbery” în faţă.

https://www.youtube.com/watch?v=fpyHhrDgG5A&ab_channel=HoodTime

Organizarea Ad-Hoc

Nu există studii sau reportaje, dar din ce am observat eu majoritatea jafurilor pornesc ad-hoc şi se răspândesc ca focul. E suficient ca unul sau doi să fure şi ceilalţi urmează şi participă, extinzându-se marea parte a cumpărătorilor.

Evident că dată fiind starea, grupurile criminale sunt cele mai pregătite să dea lovituri puternice. De exemplu, acest jaf la un magazin Gucci dintr-un mall din Century City din faimosul (pe vremuri) Becerly Hills din Los Angeles, California.

Cadrul legal

Nu doresc să intru în teorii ale conspiraţiei, dar cu ceva ani în urmă am semnalat că în California s-a introdus o lege prin care cei care fură sub un anume prag de valoare, primesc doar amenda acasa, nu mai sunt arestaţi. Nu ştiu în ce măsură această lege a stimulat sau a contribuit la fenomen, deoarece am văzut şi jafuri care par să depăşească multe praguri.

Nu înţeleg de ce poliţia nu poate să intervină. Probabil nu are nevoie. Pare incredibil, dar politica americană funcţionează altfel: democraţii au ca votanţi mai ales categoriile sociale de jos, săraci ţinuţi pe braţă de pomeni electorale (ca PSD la noi). Ca să câştige această categorie socială, pe lângă donaţiile în bani, trebuie să le dea şi impresia că sunt victime şi că doar partidul democrat le apără drepturile. Prin urmare, cum aceste comunităţi sunt mereu în conflict cu poliţia, politicienii fie reduc finanţarea, fie efectiv interzic poliţiei să intervine, care poliţie este mai controlată de partid decât la noi.

Dar nu doar că poliţaii nu intervin şi ulterior evident că nu găsesc şi nu pot să identifice hoţii. Ca să nu mai zicem că oricum nu mai pot recupera nimic de la ei. Dar nici măcar proprietarii de magazine nu se pot apăra. Recent, un proprietar de magazin care a oprit un hoţ, a avut ulterior probleme cu poliţia pe motiv de “agresiune” faţă de hoţ. Poliţia s-a autosesizat după ce videoclipul a apărut pe reţele sociale.

Aşa cum se menţionează în video, poliţia a găsit hoţul “suferind” şi văietându-se de lovituri, nu în urma semnalării jafului la poliţie de către propriearul magazinului care probabil nici nu mai se sinchisesc să apeleze la poliţie deoarece este evident că criminalii sunt lăsaţi să facă ce vor.

Şi mai amuzant mi se pare cum marile lanţuri au făcut apel la angajaţi să lase în pace hoţii şi să nu le mai ceară să plătească dacă îi vor vedea că încearcă să plece cu marfa.

Oare cum vor fi generaţiile de mâine dacă cresc văzând astfel de scene. Dar oare vor mai exista magazine până atunci în SUA sau va fi totul free for all ca în Africa unde negrii sunt încurajaţi de politicieni să ucidă albii şi să le fure fermele (sursa).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.