Ieşirea din UE – duş rece dar salvator

Dacă afară din UE e aşa de bine, de ce ungurii sau polonezii nu ies ci se luptă cu nemţii şi alţi turbaţi pe chestiuni mai mult ideologice şi nicidecum economice, cum ne-am aştepta într-o uniune economică?

Ei bine, chestiunile ideologice sunt mai importante la vârful UE deoarece conflictul nu este unul între state şi între partide sau curente politice, ci între diavoli şi oameni iar la vârful UE se ştie că anumite steaguri ideologice care simbolizează victoria forţelor întunericului au putere mai mare chiar decât lupta economică şi de interes strategic pentru diverse state.

Pe de altă parte, a discuta despre lupta între state la nivelul UE este greşit. Este lupta între oameni cu anumite idei (distrugerea familiei tradiţionale, feminism, transhumanism, elitism) şi popoare, ceea ce în esenţă nu este diferit de alte vremuri când regii aveau a se lupta cu iobagii şi cei din urmă mereu scoteau furcile când se supărau pe cei dintâi.

Dar ce este cumva diferit acum este că conflictul nu mai este economic, sau mai bine zis nu mai este doar economic ci pe planul identităţii. Anume, tabăra demonilor doreşte distrugerea identităţii umane pe toate planurile (naţional, cultural, social şi chiar individual – copiii sunt învăţaţi de mici că ei pot să fie ori bărbat, ori femeie, cum se simt la un anume moment dat, acela este adevărul). Tabăra oamenilor, deşi nu este omogenă şi nu are o conştiinţă prea elevată a acestui război, simte totuşi anumie efecte ale “dronelor” şi “rachetelor” lansate de forţele întunericului prin impactul local.

Ţin să menţionez că acest război este cumva specific vestului şi indică cumva sfârşitul istoriei, apocalipsa. Restul lumii are alte probleme şi alte evoluţii, dar fără moştenirea creştină prea mult nu va mai exista umanitatea ci legea junglei, sacrificiul infanţilor şi închinarea la idoli vor îngropa orice imperiu care va scoate capul. Pe cât de lăudată şi bine văzută este China în prezent, tocmai implementarea sacrificării copiilor prin acea tembelă lege care permitea un singur copil per familie, va duce în groapă şi această nouă civilizaţie de comunism “cu faţă umană” prin declinul demografic care deja îi face probleme. Milioanele de copii omorâţi ca nişte câini prin avort strigă acum de sub pământ împotriva părinţilor lor şi cum China nu cunoaşte pocăinţa, soarta îi este deja pecetluită, blestemul dezvoltării spectaculoase de dragul planurilor cincinale, care i-a dus pe liderii chinezilor să interzică oamenilor să facă copii, se propagă peste ani în creştere continuă şi aşteptări din ce în ce mai mari care când nu vor mai fi satisfăcute, China se va prăbuşi ca un castel de nisip.

Întorcându-ne la conflictul din sânul UE, părerea mea este că este doar o chestiune de timp până presiunea economică va termina rezistenţa minionilor şi aceştia vor pica în linie şi se vor româniza. Asta dacă nu vom avea parte de disoluţia UE care va veni însă la pachet cu o degradare socială fără precedent.

De fiecare dată când vorbim despre ieşirea din UE, nu trebuie să nu amintim de Brexit. Naivii cred că Brexitul a fost un accident, că cumva britanicii au ales. Nu, nu au ales ei deoarece în ziua de astăzi alegerile nu mai sunt organice, ci totul este sintetic. Cum putem explica că britanicii vor afară din UE dar scoţienii nu vor afară din Marea Britanie? Că după cum ştim, la vot scoţienii tot aleg mereu să rămână în Imperiu. Este totul aranjat şi nimic nu este la întâmplare sau la latitudinea poporului. Aşadar britanicii au ieşit din UE pentru că elitele lor care controlează totul ştiu ce va urma şi vor să se decupleze. Vedem însă cât de greu este această decuplare şi cât de puternice sunt ghearele demonice ale acestui agregat politic supra-statal numit UE.

[va continua]

9 thoughts on “Ieşirea din UE – duş rece dar salvator”

  1. “Ei bine, chestiunile ideologice sunt mai importante la vârful UE”
    “Ţin să menţionez că acest război este cumva specific vestului şi indică cumva sfârşitul istoriei”

    Problema asta este mai veche decat pare. Parerea mea este ca isi are radacinile in mizeria aia numita pompos “revolutie franceza” din 1789. Aceste radacini s-au intins si au crescut rapid in ceea ce s-a transformat in “revolutia globala” de mai tarziu si avea ca ideologie elucubratiile lui Marx si Engels publicate in Manifestul Partidului Comunist din 1848. Cine nu l-a citit inca, sa il citeasca.
    https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

    In 1850, la doar doi ani de la publicarea elucubratiei comuniste, apare si “contrarevolutia”. Frederic Bastiat publica in 1850 cartea “The Law”, carte ce devine ideologia de capatai a libertarienilor, care fiind mult mai putini decat masele inepte de sarantoci ce au sustinut comunismul, au ramas minoritari si astazi.
    https://mises.org/library/law

    In 1918, Oswald Spengler publica primul volum al cartii numite “Decinul Occidentului”. Sunt multe de spus pe tema asta. Cert este ca Spengler imparte evolutia unei civilizatii in patru anotimpuri: se naste primavara, creste vara, toamna este la apogeu si moare iarna. Spengler considera inca de atunci ca civilizatia occidentala, alias “faustiana” se afla in declin profund, in iarna mai exact si este pe cale de disparitie. O analiza mai mult sau mai putin subiectiva, dar din care o iti poti face o idee despre ceea ce e vorba, o poti gasi in linkul de mai jos.
    Cartea lui Spengler este foarte importanta deoarece din ea s-au inspirat debilii mintal de la Institutul Tavistock care au pus umarul serios la distrugerea ideologica a civilizatiei occidentale. Institutul lu’ Peste Prajit este varful de lance in “descoperirea” si impunerea ideologiilor descrise aici: “doreşte distrugerea identităţii umane pe toate planurile (naţional, cultural, social şi chiar individual – copiii sunt învăţaţi de mici că ei pot să fie ori bărbat, ori femeie, cum se simt la un anume moment dat, acela este adevărul)”

    https://amarna-ltd.co.uk/assets/images/spengler01-1631×1096.png
    https://thenewmodernman.files.wordpress.com/2016/02/spiritual-15.png

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West

    https://evadare.ro/carti/cuprinsul-recenziei-foileton-a-cartii-declinul-occidentului-de-oswald-spengler/

    https://www.tavinstitute.org/

    ______
    “Asta dacă nu vom avea parte de disoluţia UE care va veni însă la pachet cu o degradare socială fără precedent.”

    Degradare economica nu sociala!
    Degradarea sociala se intampla acum pe toate planurile posibile. Coeziunea de orice fel este inca posibila din cauza ca performantele economice actuale asigura ca orice prost din orice natiune a UE sa aibe burta plina cu mancare alcatuita din PROTEINA PREMIUN!
    Orice analfabet, prost si asistat social isi permite in ziua de astazi sa-si umple mațul cu proteina premium care se gaseste in hypermarketuri la preturi derizorii!
    Carnea de pui de la ~2 euro in sus pe kg si carnea de porc de la ~4 euro in sus pe kg.
    De ex chiar acum gasesti la Kaufland:
    – pulpa de porc fara os – 19,99
    – fleica de porc fara os si soric – 21,99
    – ceafa de porc fara os – 24,99

    https://www.kaufland.ro/oferte/oferte-saptamanale/saptamana-curenta/produs.so_id=00120240.html
    https://www.kaufland.ro/oferte/oferte-saptamanale/saptamana-curenta/produs.so_id=00088538.html
    https://www.kaufland.ro/oferte/oferte-saptamanale/saptamana-curenta/produs.so_id=00069312.html

    Ba se poate chiar si mai ieftin decat atat!
    Mi-a spus maica-mea la telefon ca a cumparat miercuri de la Penny la oferta speciala:
    – ceafa de porc feliata pentru friptura la caserola cu 17-18 lei pe kg
    – pui pentru gatit (fara piept) la 9 lei pe kg

    Vom putea vorbi despre disolutia UE si chiar de disolutia statelor/natiunilor atunci cand marile mase de prostime vor avea burtile pline, nu cu proteina premiun, ci cu carbohihrati ieftini vanduti pe cartela: paine, paste fainoase, orez, cartofi.

    Reply
  2. “Aşadar britanicii au ieşit din UE pentru că ştiu ce va urma şi vor să se decupleze. Vedem însă cât de greu este această decuplare şi cât de puternice sunt ghearele demonice ale acestui agregat politic supra-statal numit UE.”

    Pana una, alta, UK este FALITA!
    Si nu de ieri sau de astazi.

    Pun un simplu comentariu al unui btitanic care descrie realitatile socio-economice din UK:
    “But on a serious note, I will summarize the British economy and the British society in a few paragraphs for those who do not understand or know the situation:

    The UK economy

    The only aspect of the UK economy that has vitality, relevence, international connectivity, intelligent people, well-educated people is the financial services economy, which is primarily based in London. The rest of the UK is basically inhabited by people who have poor educational achievement, high welfare and state benefits dependecy, and live in very poor quality cities and towns that are shabby, violent, ugly and depressing. By voting for Brexit, the British have jeopardised the one aspect of their economy that actually makes substantial amounst of cash. A self-inflicted wound of the highest order. The idea that these ignorant, bigoted, ill-educated, violent, drunk, drug-addled morons are poised to learn Mandarin and embark on a flurry of deal-making with the Chinese and prosper post-Brext, is as laughable as it is pathetic and deluded.

    The UK was in dire straights in the early 1970s, bankrupted by belligerant unions who brought the country’s industries to a halt. It eventually went bust and had to turn to Arab and Islamic finance to resurrect its economy. Muslims own pretty well all of London and it is one of the reasons they insisted on a Muslim mayor. Any further bankrupting of the country will mean it will no longer be owned by any British people.

    The UK society

    The UK is a high welfare-dependency society. Many millions have all their expenses paid for by the state, from free housing, to free healthcare, to free food, clothing, etc. Since the 1980s this population has been added to by millions from Africa, Southeast Asia and the Middle East, and a variation on the structure deployed in the Gulf States has been applied to the UK: rather than find meaningful, wealth-creating work for these people, they instead subsist on welfare, and the UK did pay for this through Northsea oil exports (now nearly gone).

    By 2007, the UK had reached the end of the substainability of this system, and it collapsed with bank runs. They rescued this system by embarking on the largest money-printing excercise in the country’s history. What they did was to flash-freeze in place a crumbling, over-priced, moldy, damp, shabby country with trillions and trillions of fake money and full of fat, ugly women. In short, they have nothing to show for all this expenditure, since most of the housing is still poor quality and the infrastructure, apart from some parts of London, is just crumbling Victorian infrastructure. Shitty, fat, pasty-faced people passing wind living cheek-by-jowel in tiny homes and crime-ridden public housing estates infested with drug dealers and black gangs.

    The Bank of England is not stupid. They see the true state of the country and know there isn’t any financial fakery left that can paper that mess over. The UK faces either a short-sharp shock of fiscal reality and then a recovery based on real wealth creation, or, it gets the full Communist with Labour and experiences a classic Venezualan global meltdown and pariah status. Britain’s open borders ensure that any expansion in public housing or welfare under Labour will only attract millions of more migrants into the country, leading to an epic bankruptcy. The sad fact is Britain has been here before: it was the 1970s.”

    Sa punem si un scurt video pe tema asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=ssAWFWHX3Co

    Reply
    • nimeni nu va recunoaşte că o duce bine, mai ales un britanic tânguitor; dar cifrele arată mai bine ca în Germania, aici poţi compara https://tradingeconomics.com/united-kingdom/consumer-spending
      chiar dacă nu au rezolvat încă chestiunea migranţilor, au creat fundamentele pentru rezolvarea problemei, iar sistemul cu stimularea deducerilor pentru afaceri şi împingerea spre formarea de mici afaceri de către angajaţi este probabil cea mai capitalistă iniţiativă din întreg vestul şi care de asemenea separă grâul de neghină

      Reply
      • “sistemul cu stimularea deducerilor pentru afaceri şi împingerea spre formarea de mici afaceri de către angajaţi este probabil cea mai capitalistă iniţiativă din întreg vestul şi care de asemenea separă grâul de neghină”

        A fost inainte, acum nu mai e.
        In ultimii ani, afacerile mici si mijlocii dau faliment pe capete iar sistemul lor de reduceri este nesemnificativ in ceea ce se numeste “cost of doing business”. Sunt alte locatii mult mai bune in EU de a face afaceri mai profitabile. Sa nu uitam de ex ca tari ca Germania are locatii “semi independente” ca Hamburg sau full independente ca Lichtenstein, Italia are Campione d’Italia, Spania are Tenerife si este bagata la mijloc intre Andora si Gibraltar, Beneluxul are Luxembrurgul, Franta este situata intre Jersey, Guernsey, Luxemburg, Elvetia, Monaco si Andora, etc.

        Fiecare natiune care se respecta si care vrea sa fie luata in serios si competitiva la nivel international ofera posibilitatea de a se “optimiza fiscal” 100% LEGAL PE PLAN LOCAL pentru ca afacerile si capitalul sa ramana pe plan local iar investitiile ulterioare in extindere si diversificare sa se faca tot pe plan local.
        De ex Germania scuteste o grmada de afaceri de a plati impozite pe profiturile obtinute din exporturi, alpicand practic un sistem de taxare teritorial similar cu al unor “paradisuri fiscale” cum este Panama. Pe deasupra, mai ofera si optimizarea fiscala a dividendelor obtinute din aceste afaceri. De ex Dieter Schwarz fondatorul “Schwarz Group” ce detine Kaufland si Lidl, nu detine grupul respectiv in nume propriu. Actionariatul Schwarz Group este detinut in proportie de 99% de fundatia non profit Schwartz Foundation ce nu are nici un drept administrativ si in proportie de 1% de Schwartz Management (parca asa se numea) ce detine 100% din drepturile administrative.
        Nu-i asa ca e frumos? Cumperi din Polonia diverse alimente, le importi in Germania sa lasi profitul acolo unde platesti zero impozite si le exporti cu adaos comercial infim in Romania, iar pe dividendele obtinute in Germania platesti doar 1%.

        Nu mai gasec rapid niste descrieri ale sistemului german, dar iti dau de la fratiorii lor mai mici din Austria care au copiat sistemul german. Oricum, sisteme similare gasesti si la italieni, olandezi, etc.

        https://nomoretax.eu/austria-silent-partnership-offers-privacy-and-low-taxes/
        https://nomoretax.eu/austrian-foundation/

        Sa nu mai vorbim despre faptul ca o gramada de natiuni au in mod oficial ceea ce se numeste “free zones”, unde se plateasc fix ZERO taxe si impozite de orice fel. Acolo se fac profiturile grele, se pastreaza capitalul, se fac investitiile si mai ales se plaseaza mostenirile. Multi oameni au impresia ca astfel de zone libere se gasesc doar in “offshoreuri” ca Singapore sau Emirate sau… Dar in realitate toata lumea civilizata este intesata de asa ceva si le gasesti inclusiv in tari ca Germania sau ca Georgia si Turcia.

        https://www.trade.gov.tr/free-zones/general-outlook
        https://www.companyformationturkey.com/open-a-free-zone-company-in-istanbul
        https://akkaslaw.com/free-zone-company-set-up-in-turkey/

        https://www.invest.gov.tr/en/investmentguide/pages/incentives-guide.aspx

        In ziua de astazi numai “gusterii” isi deschid afaceri in nume propriu, inregistrate pe o singura companie la primaria locala.

        In mod evident ca doar un gunoi de tara si de natiune cum este Romania nu are nici “free zones” sau metode legale de optimizare fiscala locale si nici taxe reduse asa cum ofera diverse natiuni ca Irlanda, Bulgaria, Portugalia, etc. aceasta preferand sa-si jefuiasca proprii cetateni, proprii antreprenori si propriul capital dupa care devalizeaza captura dupa bunul plac si se mira ca dupa 30 de ani de capitalism e o tara saraca, fara infrastructura, fara servicii decente, fara clasa medie, la mana capitalului corporatiilor straine si o tara din care aproape jumatate din populatie a fugit mancand pamantul si nu vrea sa se mai intoarca.

        https://nomoretax.eu/the-advantages-of-doing-business-in-bulgaria-low-taxes-low-costs-and-high-potential/
        https://nomoretax.eu/tax-bulgaria-soft-developers/

        https://nomoretax.eu/portugal-fiscal-hope-in-very-uncertain-days/
        https://nomoretax.eu/3-tax-in-portugal/

        PS. UK este la fel de moarta economic ca proverbiabila purcea din cotet. Singura sansa de supravietuire si eventual de prosperitate esta ca viitoarele alegeri sa le castige un prtid de dreapta ca Reform UK.

        https://www.reformparty.uk/
        https://www.youtube.com/@ReformUKOfficial/featured

        https://www.youtube.com/watch?v=T3U-VNYLqmA

        Reply
      • “dar cifrele arată mai bine ca în Germania, aici poţi compara”

        Statisticile de pe internet nu au nici o legatura cu viata de zi cu zi la care fiecare cetatean este conectat cu propriul portofel sau la care fiecare (mic) antreprenor este conectat cu propriul cont bancar.
        Nu in ultimul rand, la categoria “consumer spending” intra atat cheltuielile ridicate de inflatie pe care le fac toti cetatenii incepand de la alimente, imbracaminte, medicamente, energie, combustibili si pana la biletul de cinema sau berea de la birt, cat si cheltuielile idioate pe care toti cetatenii, dar in special antreprenorii, sunt obligati sa le suporte din propriul buzunar din cauza impunerii politicilor “Net Zero”, “ULEZ”, “LTNs”, “15 minutes citys” etc. sau din cauza limitarilor de viteza oligofrenice si nejustificate la doar 20 de mile pe ora.

        https://www.youtube.com/watch?v=m_TgcRcLtxI

        Reply
      • “chiar dacă nu au rezolvat încă chestiunea migranţilor, au creat fundamentele pentru rezolvarea problemei”

        Nu vor rezolva nimic!
        In urma cu cativa ani cand stateam eu pe acolo aveau cu CETATENIE BRITANICA:
        ~ 6 milioane de indieni imputiti si puturosi
        ~ 5 milioane de pachistanezi si bangladesieni, toti imputiti, musulmani, puturosi si imbecili
        ~ 2 milioane de negrii atat din Africa, majoritatea musulmani(Nigeria, Mali, Somania, Eritreea, etc), cat si din zona Caraibelor, majoritatea tampiti, traficanti de droguri si cu creierul cat nuca
        ~ 1,5 milioane de imbecili si paduchiosi adusi de prin diverse zone ale lumii: America Centrala si de Sud, Nordul Africi, Orient, zona ‘stanurilor, diverse zone de prin toata Asia Centrala si de Sud.

        Peste 80% dintre astia sunt paraziti sociali care NU MUNCESC NIMIC si traiesc pe “welfare” si “benefits” de la stat si locuiesc in case sociale date gratis de la “council”. Atunci cand nu stau, se indeletnicesc cu traficul de carne vie, de droguri, cu diverse acte de violenta, cu violurile si bineinteles, cu “studiul Coranului”, rugaciunea si facut veacul prin moschei. Un procent de 15% au slujbe de duzina sa sofer de taxi sau de autobuz, sprjina cate o usa cate 8 ore pe zi, etc. Restul, maxim 5% au slujbe medii, inalte si afaceri (altele decat un rahat de restaurant/fast food de cartier in care vand mancarea lor infecta si imputita).
        Ce anume sa rezolvi cu astia cand AU CETATENIA TARII?

        Nu au creat nici un fundament pentru absolut nimic.
        Ba e chiar din ce in ce mai rau!

        Si inca ceva foarte important: migrantii aia vin in tarile vestice pentru “o viata mai buna”, adica pentru mocangeli, nu pentru munca. Sa ma anunti si pe mine cand vesticii in frunte cu britanicii vor renunta de bunavoie la pomenile de la stat si vor pune ei manutela alea delicate de aristocrati inclusiv la munca de jos.

        Pe canalul asta, la fel ca si pe altele, gasesti o gramada de videoclipuri referitoare la migratie in UK:
        https://www.youtube.com/@MahyarTousiTV/videos

        https://www.youtube.com/watch?v=-O_REnf9Do4

        Reply
  3. “Cum putem explica că britanicii vor afară din UE dar scoţienii nu vor afară din Marea Britanie? Că după cum ştim, la vot scoţienii tot aleg mereu să rămână în Imperiu.”

    Scotia este Oltenia UK-ului, iar Irlanda de Nord este Vasluiul UK-ului. Atata timp cat scotienii sunt dependenti de pomenile care le primesc de la centru cum ar putea vota impotriva? Tot welfare-ul si benefits-urile pe care le primesc milioanele de atarnatori sociali le primesc de la Londra, nu de la Glasgow sau de la Belfast. De pe plan local primesc doar “free housing” de la “council”, dar in rest, absolut toate cheltuielile sunt decontate de Londra.

    Ce este de retinut este faptul ca o gramada se consilii locale DAU FALIMENT pe capete, iar nota de plata pentru distractie si mocangeala o achita Londra. Situatia asta a devenit una comuna, la ordinea zilei.
    In urma cu o luna, Birmingham, al doilea oras dupa Londra din UK, a dat faliment. Este ca si cum Iasiul ar da faliment in Romania.

    https://news.sky.com/story/seven-other-councils-that-have-gone-bankrupt-after-birmingham-city-went-bust-12954995

    https://www.youtube.com/watch?v=0rux92EjiLM

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.