Războiul Turcia-SUA din Siria

Deoarece “NATO ne va apăra în caz de orice”, presa românească ignoră total faptul că SUA se află de facto în război cu Turcia în Siria, direct, nu prin intermediari ca până acum. Vă prezentăm aşadar cele două incidente total ignorate în presa oficială plătită de partidul unic din banii cetăţenilor ca să producă doar produse fabricate de propaganda oficială care nu permite critica Imperiului şi mai ales a icoanei acestui Imperiu care este NATO.

Aşadar pe 5 octombrie un avion american a dat jos cu o dronă turcească care viza poziţii ale kurzilor. Ca şi în cazul ruşilor când turcii nu au tolerat încălcarea spaţiului aerian, deşi de data aceasta drona a fost peste Siria, răspunsul nu a întârziat să vină.

Turcii au bombardat un câmp petrolier exploatat ilegal de americani, cu ajutorul kurzilor şi care e folosit pentru a extrage petrol care apoi este rafinat de kurzi şi vândut la preţ de mizilic armatei SUA din zonă.

Ce va urma, nu ne hazardăm să estimăm. Cu siguranţă SUA nu poate face nimic Turciei deoarece deja a încercat tot ce a putut.

Nu doresc decât să dăm încă un exemplu (dacă mai era nevoie) că NATO NU E FUNCŢIONAL. În caz de război cu Rusia, nu doar că NATO nu ne va apăra, dar e posibil ca turcii să vină din sud şi să ne pună şi ei probleme.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.