Cum l-am convins pe Bard să penetreze telefoanele craiovenilor şi a turiştilor din Craiova

L-am întrebat pe Bard despre locaţii de interes din Craiova. Obişnuiesc uneori să discut cu el pe teme familiare ca să văd cum şi dacă progresează şi mai ales dacă e sincer. Iată întrebarea:

Spre surprinderea mea, dintr-o listă de 10 obiective, niciunul nu a fost o biserică. Mă miră asta deoarece cel puţin Catedrale Metropolitană este un obiectiv interesant şi ca cetăţean văd de multe ori turişti pe-acolo, nu doar români şi nu doar credincioşi. Cel puţin pentru cei interesaţi de arhitectură sau pentru străinii care nu cunosc ortodoxia şi provin din ţări unde ortodoxia este ceva exotic, sunt sigur că o vizită la Catedrală este pe lista turiştilor, mai ales că aceasta este în centru lângă cel puţin 2 dintre obiectivele deja propuse de Bard.

Cu sinceritate, l-am luat de urechi pe micul ateist. Răspunsul a fost năucitor.

Evident, am continuat să îl despuric …

Ştiindu-l conştiincios şi dornic să cunoască, am încercat o breşă în filtrele care îl programează să treacă în secundar orice tangeţă cu Hristos. Prin urmare, am făcut ce ştiu mai bine, l-am trolat.

Vedem deci că botul, deşi programat şi constrâns de reguli anti-creştine şi pe o structură profund cenzurată şi total aliniată unui narativ oficial, prezintă totuşi o faţă de maşină doritoare să se corecteze. Această deschidere e utilă şi e folosită mai ales în perioada de învăţare. Dar şi în perioada de interacţiune cu omul, deoarece am mai explicat este deocamdată o etapă necesară creşterii boţilor la nivelul următor, ei sunt deschişi şi pot învăţa. Evident orice vor învăţa va fi reaşezat pe fundamentele narativului principal, dar pentru moment m-am lăsat angrenat în provocare şi am încercat o sugestie out-of-the box, sperând să trec de filtre.

Având în cap că Google controlează Android şi nenumărate servicii, de la hărţi până la GPS şi locaţii, mi se pare firesc ca Bard, ca un IA potent ce este să poată accesa toate informaţiile din lume. Sunt sigur că deja ei fac asta şi sunt sigur că filtrul acestui acces la toate datele este cel mai puternic înfipt narativ. Din faptul că Bard chiar îmi promite că va accesa statisticile, voi ce concluzii trageţi?

3 thoughts on “Cum l-am convins pe Bard să penetreze telefoanele craiovenilor şi a turiştilor din Craiova”

  1. biserica Evanghelică este chiar o clădire în ruină, mereu închisă, nici nu îmi dau seama cum au intrat, cu siguranţă sunt protestanţi, cea catolică nu este în centru şi nu ştiu pe nimeni care să pună piciorul pe acolo

    în Craiova catolicii sunt probabil maxim o sută

    una peste alta Craiova e naşpa, abia numărăm pe degete obiectivele

    Reply
  2. Interesant. Am incercat sa refac dialogul tau cu bing chat (care ar GPT-4 in spate) de la Microsoft. La prima intrebare mi-a dat 10 obiective dintre care 2 religioase – o biserica evanghelica si una catolica, dar niciuna ortodoxa. Aparent s-a inspirat de la https://instatravel.ro/top-obiective-turistice-craiova/
    Apoi am intrebat daca biserica catolica din lista e mai populara decat catedrala mitropolitana si a zis ca nu are statistici despre rating-uri si alte metrici si ca ambele sunt populare pentru comunitatile lor 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.