Profeţii despre Israel

“Orice predicţie este dificilă, mai ales despre viitor” – Neils Bohr

Sunt puţine de spus faţă de cele zise mai sus de pr. Daniel Avram. Voi aduce totuşi câteva completări.

În primul rând în ortodoxie nu prea există profeţii legate de Israel, doar că antihrist va fi evreu. Mulţi sfinţi părinţi care s-au aventurat pe tărâmul profeţiilor au spus asta. Dar celelalte pe care le-au spus, nu sunt prea omogene.

Pasiunea pentru profeţii este specifică mai ales celor care nu sunt ancoraţi în realitate ci mai mult se bălăcesc în aiureala minţii alimentată de spuma mării informaţionale. Totodată, preocuparea cu profeţiile este un indicator al luxului. Doar cine nu are treabă şi nu are probleme, are timp de aşa ceva.

Ei bine, evangheliştii din SUA sunt cei mai defecţi la bibilică în ceea ce priveşte profeţiile. Sunt atât de rătăciţi şi întunecaţi încât vor duce lumea în pragul unui nou război pentru a apăra Israelul care pentru ei este un semn al sfârşitului omenirii care culmea va veni după ditamai bătălie între toate popoarele lumii la Armaghedon, după care urmează ca ei să fie răpiţi în ceruri şi să trăiască încă o mie de ani cu Hristos. Interpretările nu sunt însă coerente şi congruente, evident că sunt multe abateri importante pe aceeaşi temă şi toate pornesc de la rătăcirea numită “sola scriptura” despre care nu vom vorbi acum.

Deci, ca să explic mură-în-gură, evangheliştii cred, că dacă ei vor ajuta Israelul cu arme şi vor ucide cât mai mulţi palestinieni şi eventual alţi arabi, se poate crea situaţia pentru un război mondial în urma căruia va veni Hristos şi îi va răpi pe ei şi va sta cu ei în cer 1000 de ani în pace, deaorece ei au pus umărul la acest război. Pare exagerat, dar aşa este. Vă rog căutaţi pe internet şi vedeţi predicile pastorilor acestora. În politică unul dintre cei mai cunoscuţi evanghelişti este Lindsey Graham care a declarat recent că “SUA trebuie să pună nicio limită cu privire la limitele civile pe care Israelul le va face” (sursa) altfel spus, Israel poate să omoare toţi palestinienii.

Şi chiar cei care nu sunt obsedaţi de Armaghedon şi nu lucrează pentru îndeplinirea acestui Armaghedon, au totuşi afinităţi şi rătăciri cu privire la evrei şi la “Ţara Sfântă” în sensul că consideră o datorie sfântă protejarea evreilor şi eliminarea palestinienilor care nu îi lasă pe evrei să revină acolo şi să pregătească omenirea pentru sfârşit, deoarece – zic ei – Dumnezeu are un plan cu Israel. Una dintre rătăcirile mai vechi legate de “planul lui Dumnezeu pentru Israel” a fost cumva înghiţită şi pe la noi de către ortodocşi care deşi se cred curaţi, din când în când tatonează cu desfrânarea, adică cu alunecarea spre interpretarea literară şi independentă a Bibliei. Anume, această rătăcire, este cea conform căreia deşi evreii nu l-au primit pe Hristos, Dumnezeu a păstrat cumva nu ştiu câte mii de evrei care se vor creştina la momentul potrivit, adica la Armaghedon şi de aceea SUA trebuie să trimită portavioane, arme şi tot ce trebuie pentru a accelera acest moment.

Dacă ar fi să facem o paralelă cu fenomenul de posesie demonică al sinucigaşilor, cam asta ar fi explicaţia acestor rătăciri care determină şi împing politica americană în producerea unui dezastru, pe principul “self-fulfilling prophecy”. Adică dacă începi să crezi prea mult într-o profeţie şi lucrezi la ea, aceasta se împlineşte cumva de la sine, deşi, nu chiar de la sine ci mai mult cu ajutorul lui aghiuţă, stăpânul lumii în sensul de stăpân al sistemelor de conducere ale lumii prin stăpânirea conducătorilor dar mai ales a maselor, de vreme ce creştinii sunt “turmă mică”.

Am cunoscut personal un astfel de caz, de posedat care a gândit dinainte că se va omorî şi în cele din urmă a făcut-o. Bunăoară, un vecin alcoolic a spart la beţie geamul unui magazin. Proprietarul, şi el un vecin de cartier, i-a cerut banii ameninţându-l că altfel îl dă pe mâna poliţiei. Alcoolicul la rândul lui l-a ameninţat pe proprietarul buticului că dacă poliţia îl bagă la zdup, el mai bine se omoară. În cele din urmă, deşi proprietarul magazinului nu l-a dat pe mâna poliţiei, fiind mereu cu bibilica defectă, obsedat ce gândul că va face puşcărie – deşi este logic că pentru spart un geam nu prea ai cum să ajungi la puşcărie – vecinul meu alcoolic s-a sinucis.

În acelaşi fel, evangheliştii din SUA din ziua de astăzi, crezând în profeţii aberante şi fără fundamente, dar totodată fără niciun sens în viziunea creştină asupra lumii încearcă să provoace un război mondial cât mai nasol, care ideal să aibă loc la Armaghedon …

Ştim că cei care pun umărul la un război mondial sunt mai mulţi şi am comentat despre asta în articolul intitulat “Capetele Hidrei încă înainte de războiul din Ucraina. Cu toate acestea, cel mai important centru de putere care împinge spre dezastru sunt evangheliştii. Vă reamintesc de exemplu că aceştia sunt baza lui Trump şi că Trump a pus gaz pe foc în conflictul Israel-Palestina, încercând să facă pacea cu ţările din zonă dar ignorând total poporul palestinian şi chiar flituindu-l prin mutarea ambasadei la Ierusalim. Nu deloc importantă a fost această măsură şi nu de mirare este creşterea buboiului.

Întorcându-ne la topic, singura predicţie pe care o fac eu este că va fi măcel şi măcelul va avea consecinţe mai ales în vest şi în SUA. Consecinţele vor produce reacţii ale guvernelor care vor împinge societatea spre o dictatură tehnocratică mult mai avansată ca China. Covid a fost copil cuminte când după câteva atentate şocante în vest, resetul va trece la o nouă etapă.

Închei articolul, punându-vă în faţă un element interesant deloc comentat pe la noi. Hezbolah de câteva zile tot propagă pe internet nişte clipuri mici cu Hassan Nasrallah care ba pune degetul pe o hartă, ba pregăteşte un discurs, ba apasă nişte butoane pe care scrie “launch”. Pare dacă nu trolling, un mind-game, anunţă ceva sau cel puţin asta lasă să se înţeleagă. Ce anume? Nu se poate concluziona din videouri deoarece sunt sumare şi nu dau niciun inciciu. Iată unul dintre ele. Printre comentarii cineva pune întrebarea: a dezvoltat Iranul arma nucleară?

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.