Mătrăşirea lui Cuţu – o lecţie pentru slugile sistemului

Poate este prematur să îi cântăm prohodul lui Cuţu. Nu cunoaştem detalii despre mâncăreala din sistem. Dar cunoaştem naivitatea lui Cuţu şi faptul că este posibil să fii fost folosit ca unealtă în plandemie pentru a fi aruncată ulterior în arenă la fiarele mediatice pentru a alimenta ingineriile sociale de manipulare a prostimii care pune botul la ştirile oficiale.

Pun deci întrebarea, oare chiar doreşte DNA să facă dreptate? Are documente concrete, are fapte, are un “dosar”? Nu cred că există, mai degrabă operaţiunea are scopuri electorale. Bunăoară, PSD-ul contracareză AUR aruncând electoratului cu isme patriotarde al PSD-ului un os de ros, în persoana lui Cuţu. Este paradoxal cum un cuţu a ajuns os de ros.

Dar asta este ideea: AUR nu mai poate pedala pe miliardele cheltuite în plandemie pe vaccinuri deoarece Ciolacu va zice: uite că DNA acţionează. Că putea să acţioneze DNA acum 2 ani nu mai contează, ci contează acum că vin alegerile. Penibil, ţară bananieră unde cap-coadă, toate instituţiile sunt supuse nababilor.

Evenimentul însă ne oferă pretext să reamintim slugilor idioate ale sistemului că mai devreme sau mai târziu le va veni vremea şi lor. Cuţu credea că dacă semnează miliardele pentru UE va fi salvat de UE. Dar de unde, UE este o maşinărie de măcinat automată, care roate tot şi nu are personalitate, nu are memorie, nu are fidelitate faţă de mionionii slujitori. Este adevărat că aparatusul administrativ supra-scalat, menţine o categorie de paraziţi de lux care trăiesc foarte bine, dar tot secretul este să ai suficient spate şi să fi adânc înfipt în reţelele “discrete” de protecţie şi pază care garantează o viaţi lungă şi prosperă cum vedem de exemplu la Draghi sau Lagarde, personaje plimbate din instituţie în instituţie deşi au fiecare în parte, figurat vorbind, multe cadavre în dulap.

Ca şi Cuţu un alt idiot util al sistemului dar care poate îi va urma calea este lunganul, care tocmai a dat acordul DNA ca Cuţu să fie urmărit. Cam rapid acordul preşedintelui de unde speculăm că totul este un show penibil şi că Cuţu va scăpa netuns de acest teatru. Că dacă DNA chiar ar fi preocupat de finanţele ţării şi de legalitatea cheltuielilor, având instrumente să evalueze şi să probeze justificarea unor contracte din stratosferă, cu sume de miliarde, mai degrabă DNA s-ar preocupa de achiziţia extrem de dubioasă de F-35 scumpe şi proaste de la americani având alternative mult mai ieftine şi mai potrivite pentru armata noastră cum ar fi Gripen-urile suedezilor. Iar securitatea naţională nu este un argument al acestor achiziţii nesăbuite, deoarece SUA nu garantează securitatea noastră dacă cumpărăm F-35-urile.

În lista de soldăţei aliniaţi ai uniunii, care mai devreme sau mai târziu deşi au plecat capul, se vor trezi cu el tăiat, evident se numără şi vedeta momentului, patriotul în UE, cel al cărui nume nu are rost să îl repetăm şi de care ne dezicem.

Tot procesul în sine mie îmi aminteşte de anchetele asupra clanului Olguţienilor cu acele reparaţii făcute prin ONG pentru că altă metodă de donaţie fonduri din partea camarilei partidului către partid nu exista şi era nevoie de această acţiune pentru a câştiga capital politic. Evident că tot show-ul a fost doar un spectacol şi nimeni nu a fost acuzat, deoarece în cele din urmă s-a ajuns la pace în urma negocierilor subterane. La fel va fi şi acum, poate singura diferenţă fiind că fără un oblast peste care să fie nabab cum e cazul Olguţei, Cuţu nu prea mai avea niciun os de ros.

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.