Ce părere aveţi de explozia Bitcoinului?

În general, nu recomand DW. Pentru normies însă acest documentar poate fi un intro util.

Legat de creşterea recentă, eu o pun pe faptul că este an electoral şi Fed-ul tot ameninţă cu reducerea dobânzilor pentru a evita un crash bursier şi alte bătăi de cap. Evident problema dezechilibrelor din sistem despre care am tot discutat (ultima dată aici) nu poate fi rezolvată fără dobânzi mari, crash bursier, şomaj şi criză seculară. Dar la cât de tunate sunt maşinăriile de manipulare a finanţelor, fiind alegeri, crash-ul inevitabil poate fi evitat un an. Pentru asta, Fed-ul ameninţă şi poate chiar va trage un glonţ orb cu reducerea dobânzilor.

Cum setea de randamente e mare şi deoarece crashul nu a venit, este încă multă lichiditate pe pieţe, în căutarea randamentelor, toată lumea se îndreaptă spre cele mai solide asseturi: aurul şi Bitcoinul. Deci vom avea o creştere continuă, care nu ştiu până unde va merge, însă apoi va fi un crash major deoarece când reîncepe creşterea dobânzilor, după alegeri, investitorii ies de pe Bitcoin pentru a intra pe alte instrumente mult mai interesante, legate de derivate. Cu insider information, smart money se pot dubla în perioade de volatilitate mare. Până atunci însă Bitcoin va constitui o puşculiţă la îndemână care să păstreze în siguranţă averea balenelor din finanţe care pe lângă aur, care e şi el la maxime recente, parchează temporar în Bitcoin.

Ce nu ştiu eu să explic este creşterea altor cripto-uri, deoarece evident smart money nu joacă păcănele aiurea cu toate junk-urile. E posibil ca creşterea pe acestea să fie produsă de hodlerii trădători care au renunţat la BTC, au fructificat aceste preţuri mari şi se lăcomesc mutându-se pe alte cripto-uri în speranţa că o să dea lovitura. Evident, nu are niciun sens şi crashul de pe BTC va fi mult mai usturător pe alte cripto-uri.

Personal dacă aş avea randament peste 20% pe BTC aş ieşi, pentru un an este suficient. Practic cei care au avut poziţii deschise la începutul anului sunt deja pe suficient profit pentru întreg anul. Alternative există pe stockuri, pe IT, dar trebuie ales cu cap, pe bază de dividende.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.