Cum va fi primul atac asupra României?

Zboară rachete la nord în Ucraina, zboară la sud în Siria (şi câteva şi peste Israel) şi trădătorii de români aşteaptă să fie luaţi cu arcanul de câinii de pază ai marelui lider politic Rareş Bogdan, patriot adevărat şi român pur-sânge, care cunoaşte legendele istorice.

Cu privire la intrarea noastră în Război, sunt două variante: ori noi declarăm război Rusiei, ori invers, Rusia ne atacă pe noi. Cu privire la prima variantă, am tot discutat şi am explicat că principalul scenariu de introducere a României în război, va fi crearea unor maşinaţiuni în Transnistria care să facă să se umfle păsatul în vene la blegii de trădători care nu ar vrea altfel în ruptul capului să se alăture ucrainienilor la rulada de carne de tun oferită pe tavă ursului. Aşadar, vom vedea cum Transnistria invadează Chişinăul şi atunci, românii vor sări sub îndemnul americanilor, în apărarea fraţilor de peste Prut pe care iniţial îi vom elibera, aşa cum i-am mai eliberat şi alte dăţi. Nevoia Ucrainei de a atrage România în război este evidentă încă de la începutul războiului:

Pentru ucrainienii implicarea oricărei țări NATO în război este mană cerească deoarece nuclearele vor zbura către vest, apoi războiul convențional NATO vs Rusia va fi o joacă. Singurul scenariu favorabil pentru Ucraina este un război nuclear Rusia-NATO deoarece chiar dacă îi vor da afară pe ruși convențional, rușii vor apela la nucleare în cele din urmă, ca ultimă măsură. Singurul motiv pentru care rușii nu au dat cu nucleara în Kiev este deoarece încă mai au bombe și încă mai au tancuri. Dacă armamentul oferit de vestici va ajuta atât de mult Ucraina încât să îi dea afară pe ruși (deși puțin probabil), este de așteptat ca rușii să apeleze la armele mai puternice. Poate mai au altele în afara de cele nucleare, dar oricare ar fi acestea, pentru ucrainieni e nasol. De aceea vor război mondial nuclear, ca ultima soluție. De aceea și repetă că Rusia nu va fi oprită și se laudă că ei sunt ultimii apărători ai valorilor europene deoarece tot mesajul lor și toată realitatea pe care încearcă să o proiecteze mașinăria de propagandă ucraineană este în direcția formării unui bloc comun împotriva Rusiei.

24 APR 2022 – UCRAINA VREA SĂ ATRAGĂ ROMÂNIA ÎN RĂZBOI

Ce nu am specificat prea clar în acest articol de la începutul războiului este că de fapt nu Ucraina vrea toate astea, ci americanii care au planificat şi produs acest război prin fâlfâirea promisiunii de extindere a NATO şi băgatul băţului printre gardul ursului. Deci dacă aşa gândeau atunci, şi din mesajele transmise era clar, aşa gândesc şi acum, deoarece planul nu a suferit prea multe modificari, doar că iată-ne peste 2 ani într-o situaţie aproape la fel de nasoală pentru ucrainieni.

Dar primul scenariu cu băgarea României în război l-am tot abordat în nenumărate articole. Singura noutate ar fi că există o oarecare posibilitate ca alături de noi să vină şi ceva francezi. Francezii, alături de britanici sunt singurii europeni care îşi permit să trimită trupe deoarece având nucleare, pentru ruşi există un oarecare risc major dacă în urma implicării militare a acestor trupe în Ucraina, Rusia ar răspunde direct prin rachete şi atacuri asupra Franţei sau Marii Britanii. Constrângerile sunt următoarele: dacă Rusia atacă Franţa convenţional, prin rachete aeriene, în urma trimiterii de trupe, Franţa poate răspunde cu nucleare, adică Macron are legal dreptul ăsta şi deoarece a fost umilit de Putin de atâtea ori, joacă poker dur şi ameninţă Rusia cu răspunsul nuclear. Rusia dacă atacă direct nuclear Franţa, pentru a neutraliza răspunsul acestora, riscă un răspuns din partea SUA deoarece orice lansare de nucleare, din Rusia, este monitorizată permanent şi ţinta nu poate fi cu certitudine ştiută, chiar dacă va exista un context al conflictului clar, în sensul că Rusia va da ultimatum Franţei, ameninţând cu nuclearele. Deci chiar dacă ruşii vor anunţa francezii, aşa cum au făcut acum iranienii, simplul anunţ nu va scuti Rusia de riscul unui atac nuclear. Prin urmare, va fi mult mai indicat şi simplu pentru ruşi ca în locul unui răspuns militar nuclear direct, să bată pe front trupele francezilor.

Multă lume se arăta oripilată pe la noi de cum se discuta la TV în Rusia despre folosirea nuclearelor, despre cum ruşii plănuiesc să radă capitalele şi marile oraşe europene cu nucleare. Jurnaliştii care prezintă aceste emisiuni şi în general comentatorii care se arată şocaţi de violenţa şi setea de sânge a ruşilor, nu înţeleg că practic pentru ruşi nu prea există alternativă la un război nuclear complet. Mă refer, cu privire la un război cu vestul. Este clar că una este ca Rusia să atace Ucraina şi vestul să sprijine Ucraina cu arme şi alta e ca Franţa să trimită trupe în Ucraina să lupte cu ruşii.

Acum, având în vedere că un război nuclear e nasol pentru toată lumea şi că ambele părţi doresc să evite, o cale de mijloc ar fi ca să se cadă de acord cum că implicarea unor ţări din NATO în război, ţări care nu deţin nucleare, să nu fie considerată pretext de folosire a nuclearelor de nicio parte. Adică, dacă Polonia sau România de exemplu atacă Rusia, să nu creadă Rusia că gata, NATO i-a declarat război şi prin urmare trebuie să retalieze cu nucleare direct spre SUA sau spre europeni. De asemenea, invers, dacă Rusia atacă vreun minion NATO, e vital ca ţările care au nucleare din NATO să înţeleagă că asta nu înseamnă deloc că Rusia va apela la nucleare împotriva SUA sau a Vestului.

Deci nuclearele sunt cele care dictează geopolitica şi relaţiile dintre state în acest conflict. SUA este evident interesată ca acest război să continue şi ca statele să cumpere cât mai multe arme şi poate chiar şi petrol şi gaze de la americani. Dacă însă ruşii ţin musai să ocupe toată Ucraina, SUA vor dori să bage în război încă un pion sau doi, şi prin urmare, la cine să apeleze? De ce credeţi că Polonia face achiziţii masive de arme? Deoarece are bani? Nu au! Sunt la fel de săraci ca noi, sau mai bine zis de îndatoraţi. Polonezii fac credite la americani ca să cumpere arme deoarece se pregătesc să fie băgaţi în război pentru a continua războiul deoarece SUA nu mai are opţiuni de a fenta criza financiară şi provoacă războaie din ce în ce mai multe şi mai mari.

Dar băgarea unei ţări NATO în război este complicată deoarece alianţa este în pericol dacă nu îşi apără membrii. Orice mişcare greşită a SUA cu privire la vreo eventuală atacare a unei ţări, îi poate costa destrămarea alianţei şi probleme majore. Personal, văd NATO ca o alianţă ca foile cepei. Adică dacă foaia cea mai subţire şi uscată de la exterior este decojită, singura problemă pentru următoarea va fi expunerea la aer şi oxigenarea. Deci foile se pot rupe una câte una. Una este NATO pentru ţările din Vest, alta e NATO pentru noii veniţi, minionii din est. Nu cred că SUA ar apela la nucleare dacă un minion ar fi atacat de Rusia, dar sunt sigur că SUA ar apela la nucleare dacă Marea Britanie ar fi atacată. Cu privire la francezi sau la nemţi, am dubii, sunt cumva la mijloc. Deci există cam 3 niveluri de reacţie ale SUA cu privire la un eventual atac al Rusiei şi retalierea prin nucleare: 1) reacţie zero în cazul minionilor; bineînţeles vor oferi arme, suport managerial, declaraţii politice, vor impune noi sancţiuni Rusiie etc; mare brânză de ajutorul oferit deja Ucrainei nu va fi, poate vom primi mai multe arme 2) reacţie incertă în cazul ţărilor continentale cu tradiţie, vechi (Franţa, Italia, Germania) şi 3) reacţie probabil nucleară în cazul atacării Marii Britanii. Ar mai fi unele nuanţe legate de noii veniţi, ţările nordice, dar aici sunt cumva între 1 şi 2.

Cu toate acestea, darea pe faţă a punctului 1, anume reacţia zero în urma atacului Rusiei, va da pe faţă problemele alianţei şi va duce la intrarea în irelevanţă a NATO şi simplificarea relaţiilor. NATO va fi obsolete la prima rachetă rusească picată fie în România, fie în Polonia şi în urma căreia nu va exista nicio reacţie decât revolta populară. Va fi un şoc pentru popoarele acestor ţări să vadă că americanii se fac că nu e racheta ruşilor, cum au făcut cu acea rachetă căzută la polonezi.

Deci deoarece nici Rusia nu vrea să pună într-o lumină nefastă SUA în cazul atacării unor minioane, trebuie să existe motive întemeiate ale ruşilor pentru a ataca fie România fie Polonia. Se înţelege că dintre cei doi, care sunt probabil principalii canditaţi, cel mai slab şi cel mai tentant pentru ruşi este România. Indiferent care dintre cei doi va fi atacat, este de aşteptat ca ambele să intre împreună în război împotriva ruşilor în urma primelor atacuri. Dar care să fie motivele întemeiate care vor stimula ruşii să facă acest pas şi această escaladare? Cu siguranţă nu delcaraţiile belicoase ale liderilor deoarece ruşii nu pun botul la caterincă. Singurul lucru care îi va enerva suficient pe ruşi, prin faptul că va avea un efect asupra războiului, va fi eventuala introducere fie din România fie din Polonia a unor arme suficient de puternice cât să le pună probleme ruşilor. Se tot vorbeşte despre avioanele F-16 dar eu cred că Ucraina nu are piloţi şi aşa cum nici măcar tanchişti care să folosească cum trebuie tancurile americanilor nu are, nici pentru avioane Ucraina nu are piloţi capabili. Nu vreau să jignesc ucrainienii, dar piloţii sunt în general soldaţi cu un IQ cât de cât ridicat, nu cu unul redus ca ţărănoii care sunt trimişi acum pe front deoarece nu au fost capabili să fugă şi să scape de dus la mezat. Piloţii ucrainieni capabili să conducă F16, fiind inteligenţi, deja zboară pentru companiile aeriene ale lumii în domeniul privat, cine ştie pe unde prin lume, nevoiţi fiind să îşi salveze familiile şi tentaţi de salarii mari în detrimentul perspectivei de a fi efectiv ţinte de luptă pentru ruşi.

Dar dacă nu prea se găseşte armament suficient de puternic care să schimbe soarta războiului, e posibil ca una dintre ţări să fie încurajată să trimită trupe, sub o formă sau alta. Caz în care, Rusia va prinde curaj să retalieze, cu toate riscurile menţionate mai sus, anume de a provoca o reacţie coordonată între cele două ţări, Polonia şi România. De aceea, e de aşteptat ca “pedepsele” şi avertismentele ruşilor să fie cu unele lovituri de rachete care nici să nu fie asumate. Fie prin tăcere, fie prin negare, fie prin tărăgănarea unui răspuns clar, după ce vor cădea primele rachete, Rusia nu le va recunoaşte şi astfel, tensiunea loviturii va fi atenuată şi riscul provocării reacţiei comune între România şi Polonia, de intrat în război alături de Ucraina va fi eliminat.

După un prim atac, va urma evaluarea răspunsului şi deoarece atacul nu va fi asumat de ruşi, România şi Polonia vor analiza rachetele aşa cum au analizat dronele. Formând comitete de analiză şi consultându-se cu liderii NATO. Altfel spus, trăgând de timp pentru a detensiona mânia şi spaima populară. Dar ulterior vor urma alte şi alte lovituri similare şi la un moment dat Rusia poate chiar va explica de ce pedepseşte o ţară sai alta şi le va cere să nu mai ajute Ucraina, pentru că altfel pedepsele vor fi şi mai mari.

Scenariul este mai puţin complex dacă ruşii deja vor fi ocupat Ucraina toată în acel moment, caz în care e posibil ca primele lovituri să nu fie aeriene, ci invazia să fie din prima terestră, cu tancurile, similare blitz-krieg-ului împotriva Ucrainei de la începutul războiului.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.