Actualităţi mioritice

Drep-măritorii creştini nu mai au loc la pe muntele Athos de parlamentarii coaliţiei care dau din colţ în colţ în perspectiva şomajului şi neavând altă speranţă zic să o facă şi pe asta, deoarece nu strica, “ca apa sfinţită”, poate de-aia are Becali bani, că a făcut pelerinaj la Athos şi prin urmare încearcă şi ei să fure reţeta succesului, ca nişte şmecheri inteligenţi care învaţă din mers şi folosesc orice le este la îndemână pentru a se agăţa de scaunul mult-râvnit.

În altă ordine de idei, preşedintele a mers la Biden ca să primească instrucţiuni şi să i se verifice softul. Din păcate pentru americani, se pare că androidul lor versiune alfa a luat-o total razna deoarece în loc să dea patrioatele cum vine acasa, sau poate chiar să le trimită de acolo prin DHL cum ar fi făcut Băsescu (cel puţin aşa comentează Cristoiu), preşedintele dă erori în funcţionare şi cere în schimb scaunul NATO. Evident este o eroare de programare, androidul numărul unu al ţării visează mălai şi este atât de megaloman încât crede că călare pe mizilicul nostru de Patriot, poate ajunge până la vârful NATO. El nici nu are habar câte arme şi lins de fund americănesc au tras alţii ca să merite un loc în bunkerul super-protejat al conducerii NATO care va fi foarte util în viitorul război nuclear mondial.

După mine însă, mi se pare jalnic persistenţa cu care americanii cer minionilor să dea bruma lor de echipamente ucrainienilor, ţinând cont că totuşi, o patrioată de a noastră este total irelevantă în ecuaţia războiului şi pe de altă parte, americanii au 500 de bucăţi care nu prea le sunt utile deoarece sunt atât de antice încât bunicii hipioţi le considerau moderne pe vremea lor, însă în ziua de astăzi, cu toate modernizările, patrioatele sunt depăşite şi total inutile, după cum putem vedea în câmpul de război ucrainean.

Bănuiala mea este că patriotul în sine este doar un test, să vadă americanii în ce măsură se pot baza pe România pentru extinderea războiului, ca slugă umilă şi repede săritoare la cerinţele Imperiului. Nu că au nevoie ucrainienii de patrioatele noastre e chestiunea, ci vor să vadă în ce măsură sistemul românesc faimos pentru da-da-ul dat din cap şi “ba mai du-te în aia mă-tii” pe dinspate se confirmă şi la nivel înalt, adică la CSAT. Deoarece la nivel mediu şi jos au văzut tovarăşii ingineri sociali că boporul român e altfel decât le spun sondele lor şi algoritmii de control al maimuţelor, în sensul că spune una şi face alta. Ori dacă se pune la cale extinderea răzbelului prin maşinaţiuni în Moldova/Transnistria, trebuie verificat dinainte că deşi se declară 100% pro-NATO, conducerea noastră, fie de frica boporului, fie din alte motive, nu o va întoarce ca la Buzău (sau Ploieşti, după cum obişnuieşte fiştecare).

Dincolo de mine să accept ecuaţiile diferenţiale propuse de Cristoiu de exemplu, cum că Ionanis joacă şah cu americanii, cum că îşi permite deoarece noi am fost ascultători şi am făcut câte vrute şi neştiute. Personal nici nu cred că am făcut mare brânză, mai mult decât se spune oficial, deşi androidul a lăsat să se înţeleagă că am făcut multe pentru ucrainieni, care nu s-au spus deoarece suntem şi noi “stealth”. Ca să facem, trebuie să putem şi ca să putem trebuie să avem cu ce, ori cine merge cu trenul de la Craiova la Bucureşti poate vedea pe geam ruginăturile armatei române şi cele 2-3 silozuri noi unde ţin prospăturile de Pirania. Ori altceva, ce putem avea noi? Şi dacă din cele 6-7 patrioate cumpărate cu $$$ mulţi merg doar jumate, de ce am credea că la alte capitole, achiziţiile militare ale armatei noastre sunt mai breze. Nu doar din cauza corupţiei dar şi din cauza prostiei, sunt sigur că nu avem nici dotări şi nici dotări funcţionale. Şi nu doar noi, ci sunt zvonuri că situaţia este similară în întreaga Europă.

De altfel, dacă europenii chiar ar fi avut armată şi calitatea pregătirii şi tradiţia războinică atâta câtă a fost a europenilor, cred că de mult UE prindea curajul să se rupă de SUA. Dar am văzut cum au întors nemţii coada între picioare când americanii au dinamitat conducta aceea, de unde putem înţelege cât de în fundul gol sunt europenii în faţa ruşilor şi cât de mult ne bazăm pe apărarea nuclearelor americane, deoarece conveţional este o mare dilemă cât şi ce mai poate face şi armata SUA după retragerea ruşinoasă şi înfrângerea în faţa talibanilor din Afganistan.

Una peste alta, coaliţia va avea un mare şoc la parlamentare şi predicţia mea este că marea surpriză va fi scorul obţinut de SOS. Aşa cum AUR a fost surpriza la alegerile anterioare când nici măcar inflaţia nu începuse, de data asta, elefantul din cameră este de departe inflaţia şi nu doar SUA ci mai ales România, va avea nişte altgeri care vor schimba total faţa clasei politice cu toate maşinaţiunile şi corpuţia implicată în sistem.

Ce nu înţeleg cei de sus, este că aşa cum sistemul comunist s-a prăbuşit prin colaps deoarece nu doar cei de jos, dar şi scheletul puterii avea de suferit, şi acum, nu doar sărăntocii îl iubesc pe Ţepeş ci întreg eşafodajul aparatusului de partid este sictirit, umilit şi prin urmare predispus la “extremisme” când vor veni alegerile, votând nu cu stăpânul zgârcit care îi dă de subt cu picătura ci cu nebunii care promit marea cu sarea, gen Simion sau Şoşoacă. Şi cum Simion este deja prieteni şi colaborator al NATO/UE/Israel, adică al sistemului, e la mintea cocoşului că ex-Şoşoacă va fi revelaţia viitoarelor alegeri.

Practic singura variantă pentru sistem ar fi intrarea în război înainte de alegeri, ceea ce însă nu e aşa uşor deoarece americanii iubesc acum Israelul şi Ucraina îl cam arde pe Biden la vot, de unde şi disperarea cu care se roagă de minion să doneze ruginăturile lor ucrainienilor în speranţa că poate-poate. Colac peste pupăză, am auzit azi la radio că Putin e dispus să îngheţe conflictul cu graniţele actuale. Cam incredibilă ştirea deoarece ruşii sunt pe cai mari, dar e posibil ca până vine Trump sau intră SUA în haos total, să nu se grăbească şi să mai aştepte deşi repet dilema lui nu e dacă mai poate înainta, ci până unde să înainteze.

5 thoughts on “Actualităţi mioritice”

    • Vezi ca blogul tau nu inregistreaza toate comentariile, desi apare un id in linkul paginii dupa ce apesi “post comment” si se face refreshul, si le mai si afiseaza in ordine cronologice inversa, ceea ce e ilogic.
      Mai publicasem un comentariu scurt, nu mai imi aduc aminte acum exact cu ce, dar era si partea a 4-a a interviului cu Dragnea, care evident ca se plange despre cum e distrusa si furata Romania de catre straini si “agenturi”, dar uita sa spuna ca a fost o vreme cand el personal a avut toata puterea in mana si ca PSD este partidul care in ultimii 35 de ani, a avut cel mai mult majoritatea parlamentara si guvernamentala si practic puteau anula si rescrie orice lege de la zero sau puteau infiinta si desfiinta orice institutie/organizatie de stat tot de la zero. Practic vorbind, PSD este principalul vinovat al situatiei tarii de astazi indiferent de domeniu.

      https://youtu.be/b2FcXUUiax8

      Reply
      • băgase la spam, verific rar spamul, cu ordinea e default, nu ştiu de unde să modific, să bag plugin doar pt asta nu mi se pare util

        Reply
      • Dupa ce apesi “post comment” si se face automat refreshul paginii, desi in link apare un “comment nr. in moderare”, se intampla urmatoarele chestii:
        – fie refreshul se face si te duce direct la comentariul respectiv afisand-ul, semn ca totul e in regula
        – fie refreshul se face si pagina ramane afisata sus la header fara sa te mai duca automat la comentariu, iar daca dai scroll jos nu arata nimic, nici comentariu nici eroare/mesaj ceva, semn ca nu va afisa comentariul respectiv

        Nu are sens sa instalezi nici un plugin nimic, dar este ciudat felul in care lucreaza bagatul in spam si nu are un pattern. Cateodata se intampla la comentarii lungi, cateodata la comentarii scurte, cateodata la comentarii cu linkuri, cateodata doar la comentarii text. Nu este prima data cand se intampla chestia asta.
        Am mai patit si cu luni in urma si intial am crezut ca ai cenzurat tu, dar la un moment dat am incercat sa republic acelasi comentariu (le scriu in notepad++) si mi-a dat eroare ca “duplicate comment” sau ceva de genul asta. Tot asa am patit si cu comentariul la articolul cu Isarescu si inflatia. De aia l-am publicat de trei ori cu modificari minore. De fiecare data s-a facut refreshul paginii, dar pagina a ramas afisata sus, nu s-a dus automat jos la comentariu, iar dupa ce am dat scroll nu era afisat nimic. Multumesc pentru publicare. Sterge te rog doua dintre ele. Nu are rost sa fie afisata de trei ori aceeasi informatie.

        Reply
  1. “Una peste alta, coaliţia va avea un mare şoc la parlamentare şi predicţia mea este că marea surpriză va fi scorul obţinut de SOS. Aşa cum AUR a fost surpriza la alegerile anterioare când nici măcar inflaţia nu începuse, de data asta, elefantul din cameră este de departe inflaţia”

    SOS poate va intra in parlament, dar cu un scor minim, nu cu un scor mare. Sunt putini, nu au infrastructura organizationala nici centrala si nici teritoriala, nu au specialisti sau personalitati in nici un domeniu, nu au programe economice si politice aplicabile in viata reala pentru ca nici nu are cine sa le scrie si nici cine sa le implementeze.

    AUR pe partea de structura, organizatie, programa electorala si proiecte economice se afla in aceeasi oala cu SOS. Cu toate acestea are mai multe sanse sa atraga diversi profesionisti care vor vrea sa se inscrie in partid, dar si oameni care vor vrea sa sa vina sa-i voteze la toate alegerile de anul acesta.
    Nu stiu ce vor face la locale, ca depinde de candidat si prostimea voteaza prosteste doar sigle de partid si nu candidati. Dar la euro parlamentare vor obtine un scor foarte bun, probabil cel mai mare scor. PCR-ul numit mai nou “Coalitie”, a reusit sa enerveze foarte multa lume, are sanse mari sa iasa pe locul doi. PNL-ul singur de capul lui ar fi iesit cu un scor minim pe locul 3 alaturi de USR si de restul nesemnificativilor.

    In ceea ce priveste parlamentarele, nu cred ca au sanse reale de a castiga cel mai mare scor, dar in mod sigur vor sari de 20%. In opinia mea se bat pentru primul loc cu PSD-ul, dar nu au sanse reale sa-l invinga, pentru simplul motiv ca PSD-ul a scaldat in ultimii ani saracimea in bani, ajutoare, subventii, carduri de alimente, etc. PNL este la cote minime iar USR este de-a dreptul nesemnificativ, ca sa nu mai vorbim si de restul partidelor formate de tot felul de “genii si personalitati” ca Ponta, Orban, Basescu, Oprea, Piedone, Carmen Dan, UDMR, etc. Probabil ca PSD va avea putin peste 30%, desi eu as vrea sa obtina mai putin de atat, AUR va obtine peste 20%, poate chiar peste 25%, desi eu as vrea sa obtina peste 30%, PNL va obtine in mod real in jur de 15%, desi eu as vrea sa obtina mai putin de atat, daca se poate sub 10%, USR abia va putea trece pragul electoral pe bune, SOS probabil va reusi sa treaca pragul electoral prin forte proprii, iar restul partidelor nesemnificative in frunte cu UDMR, vor intra in parlament exact asa cum au facut-o si ultima data, prin voturi furate de SIE-SRI.

    La prezidentiale depinde foarte mult de candidat in primul rand si mai apoi de partid. Cert este ca Ciuca, Ciolacu, Kovesi, Prostanacul, etc. nu au nici o sansa reala. Nu stiu cine va fi candidatul SOS, daca vor avea unul propriu, dar la fel, fara sanse reale. In schimb, candidatul AUR va conta al dracului de mult si se va bate in mod real prntru primul loc in turul doi, fie cu candidatul PSD, fie cu candidatul comun al PCR.
    Desi AUR nu a nominalizat in mod public un candidat oficial, se zvoneste ca acesta va fi Cozmin Gusa, desi Gusa s-a nominalizat singur si s-a anuntat ca independent. Cred ca Gusa are sanse reale sa castige si sa fie votat inclusiv de votanti din PSD.

    Retine faptul ca peste 80% din populatie primeste un salariu lunar brut sub 4000 ron, iar peste 90% din populatie primeste un salariu lunar brut sub 6000 ron. Astia sunt grupul tinta al PSD si pe astia i-a unplut PSD cu mocangeli in ultimii ani, iar dupa urmatoarele mariri de impozite si taxe in frunte cu impozitul progresiv pe venituri aceasta categorie de oameni va fi neafectata.

    (poti sa adaugi cate 1000 de ron in plus la valoarea salariilor, dar tot aia e)
    https://revistacariere.ro/inspiratie/cover-story/unde-si-cat-muncesc-romanii-si-ce-salarii-au-studiu-pentru-piata-muncii-din-romania/

    Apropo de Sosoaca, nu e nici proasta, nici debila mintal, nici extremista, nici agenta rusilor, dar raman problemele discutate mai sus cu infrastructura si proiectele partidului.
    Intr-un interviu cu niste jurnalisti extrem de prosti, Sosoaca pretinde ca SOS are in sondajele reale peste 32%. Mie personal acest procent mi se pare ireal. Poate prin anumite zone sau localitati sa aibe un 10-15%. Mai mult nu cred ca pot obtine in mod real, ca nu ei au dat mocangeli la saracime in ultimii 4 ani, ci PSD-ul.

    https://youtu.be/-jhnRcd_FyU

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.