Ce tari va ataca mai intai Rusia in cazul unui razboi?

UPDATE 1 AUGUST:  Televiziunea Rusă în demență totală: România și R.Moldova se pregatesc să atace armata a 14-a din Transnistria!

In cazul unui razboi, oare catre ce tari isi va indrepta Rusia armele mai intai? O intrebare pe care nu prea si-o pun deloc adeptii razboiului si indoctrinatii de NATO care vad izbavirea de pericolul rusesc prin lingerea cat mai completa a fundului americanilor si executarea fara ezitare a ordinelor acestora. Ca o mica paranteza, sa ne uitam cata diferenta exista intre patriotismul politicienilor unor tari vecine (cum ar fi Ungaria) care isi sustin cu fermitate drepturile fratilor de limba si indiferenta, ba chiar fraticidul unor politicieni romani (dara chiar or fi romani) care “sustin masurile legitime luate de autoritatile de la Kiev”.

Evident a estima desfasurarea unui razboi si strategia unei armate este o analiza aparte la care nu ne pricepem si care evident nu este deloc prea la indemana. Vom incerca totusi sa subliniem cateva aspecte.

Ca la judo, rusii nu vor ataca dusmanul frontal. Fie ca NATO va ataca mai intai, fie rusii, este destul de probabil ca conflictul direct va fi precedat de confruntari “proxy”, asa cum au avut loc si in razboaiele mondiale anterioare si asa cum au mai avut loc in cazul razboiului rece. In masura in care va fi posibil, daca NATO va ataca Rusia: sa zicem ca NATO va autoriza cateva raiduri aeriene impotriva unor pozitii ale armatei rusesti ca pedeapsa pentru intrarea in Ucraina si implicarea directa in conflictul cu “separatistii”. Fie ca va declara sau nu razboi, Rusia probabil va raspunde cu o riposta ferma si de impact prin care va incerca sa convinga popoarele europene ale tarilor cu greutate in NATO sa ceara conducatorilor lor pacea si oprirea unui razboi cu Rusia. Avand in vedere ca sunt destule tari NATO din care de ales daca vrea sa atace vreuna si avand in vedere ca va fi important pentru rusi sa nu starneasca si mai mult mania si repulsia popoarelor europene CU GREUTATE, ci mai degraba sa le sperie si sa le arate cu ce se pun, Rusia va ataca partile slabe ale aliantei, in mod demonstrativ.

Un atac direct asupra unor tari sau capitale importante, va atrage implicarea totala NATO si poate chiar folosirea armelor nucleare. Imaginati-va un atac cu rachete asupra Londrei ce ar insemna. In schimb, doar cateva bombe in cateva orasele mici din Polonia sau Romania, nu va face mai mult decat sa ii sperie pe vestici si sa le arate ce ii asteapta si pe ei daca continua razboiul si nu cauta pacea cu Rusia.

Deci argumentul ca Rusia va ataca tarile mici si irelevante care ideal se afla in apropierea geografica a Rusiei are nu doar justificarea fireasca a geografiei ci putem sa luam in considerare si “oportunitatea” de a demonstra vesticilor de ce e in stare Rusia, in caz ca razboiul nu se va opri. Sa ne aducem aminte comportamentul Rusiei in razboiul din Georgia cand a atacat populatia capitalei pentru a convinge armata georgiana sa se predea si era cat pe ce sa invadeze inclusiv Tbilisi-ul.

Un alt argument ca Rusia va ataca mai intai fie Polonia fie Romania este evident prezenta lansatoarelor de rachete americane in aceste doua tari. Nu cred ca mai e nevoie sa subliniez cat de mult s-a opus Rusia acestor rachete si cat de mult le considera o amenitare directa. Cu prima ocazie, Rusia va ataca tarile gazda si poate chiar locatiile acestor lansatoare si nu doar din motive de strategie mililtara, lansatoarele nefiind oricum operationale deocamdata.

In final, ca un ultim argument as pune in fata dumneavoastra recenta interzicere a importului de fructe din Polonia de catre Rusia, ca raspuns la noile sanctiuni aplicate Rusiei. Iata deci ca Rusia nu a retaliat frontal: putea foarte usor sa taie gazul Germaniei, Italiei si al Marii Britanii. Astfel, raspunsul ar fi fost orientat direct catre tarile care au decis (sau au fost de acord) cu noile sanctiuni. In schimb, Rusia NU SI-A PERMIS sa atace direct Germania, ci a atacat un “proxy” – Polonia. Germanii nu vor avea de suferit ca polonezii nu mai pot exporta fructe in Rusia, ba din contra, din cauza excesului de oferta, e posibil ca preturile in Germania la fructe sa scada, Polonia fiind vecina cu Germania. Mai conteaza ca polonezii probabil oricum nu au un cuvant de spus, ci doar au zis si ei ca si noi “da, da , stapanem, facem cum zici tu?”. Nu mai conteaza, la razboi nu exista nuantari: dusmanul e dusman, oricat de colorate ar fi nuantele.

Iata deci, ca razboiul economic, ca precursor posibil al unui razboi militar, deja ne ofera cateva amanunte interesante mai ales pentru noi romanii, in sensul ca foarte posibil, la nevoie, rusii ne vor gasi nod in papura si ne vor ataca daca vor avea nevoie sa demonstreze ceva si el va fi la indemana.

14 comments

 • Pingback: Valentin Stan explică cum va fi aruncată România în război fără ca NATO să mişte un deget – CHIAZNA.RO

 • Pingback: Un august fierbinte – CHIAZNA.RO

 • Pingback: Pence crede că Rusia va ataca România – CHIAZNA.RO

 • Pingback: După cum spuneam … despre Polonia – CHIAZNA.RO

 • Ma fratilor mai in ras , mai in plans ;de o fi sa pierim …… macar vom pierii cu iei de gat . Care neo fi soarta pana la urma …. numai Dumnezeu stie . Noi avem obligatia ca barbati sa ne apram tara si familiile de ori ce vrasmas … ce ne tot fofilam atta … cu totii stim si vedem in ce stare se afla Romania si armata romana…. si ce se intampla la est de noi …

 • Multi oameni importanti au prevestit ca Rusia va ataca Romania.Va dau doar 2 exemple:
  -Parintele Arsenie Boca
  -Nostradamus
  Parintele spunea:Intr-o noapte, spre dimineata 3 tari ne vor ocupa:Rusia, Ungaria si Bulgaria, iar peste ele se va abate ploaie de foc…
  Nostradamus:Din Rusia, un nor se-ndreapta spre Romania…Odata ce cade Romania, Cade-ntreaga lume.
  Razboiul ne bate la usa, deci SA NE RUGAM LA DUMNEZEU sa ne pazeasca si sa ne apere.

 • Cu Romania nu va fi mult de lucru…doua bombe nucleare sunt mai mult decat suficiente

  • Suficient pentru ce? Poate ca sa porneasca 20 de milioane de romani inarmati inspre Moscova, daca tot au fost radiati …

 • ……mã’ proshtilor…….de ce nu gânditzi, mã’ ??????………vai de bibilica voastrã…………pãi, mai ‘nainte shi ‘nainte cea mai importantã “bucãtzicã” e Turcia , mã’ tolomacilor………apoi în Marea Neagrã nu mai mishcã nici peshtishorul…….iar Mediterana o contoleazã mai mult de 75%…………..ce sã facã mã’ cu România shi cu Polonia !!!!!???????……..în România de abia ashteaptã românii sã intre primele tancuri cã toatã suflarea îi primeshte cu flori………topoarele sunt ascutzite ca sã despice cãpãtzânile bãsishtilor ………..de cãpetenii nu vor duce lipsã românii, cã dupã ce bãsishtii au desfintzat ARMATA ROMÂNÃ fostele cadre militare nu shi-au uitat atributziile shi meseria ,dar nu i-au uitat nici pe bãsishtii care le-au furat gradele militare shi statutul de cadre militare în rezervã…….va fi “bairam” pe cinste………..rushii îshi pot vedea linishtitzi de drumul lor spre ATLANTIC……..acolo se vor opri………….în ROMÂNIA nu va îndrãzni nimeni sã le zicã o vorbã rea………cu sufletul la gurã ashteaptã românii momentul ãsta…………pe urmã numai “sãmântzã curatã” va rãmâne în ROMÂNIA………Turcia are atâtea “bube-n cap” în momentul de fatzã, cã nici “profetziile de la Muntele Athos” nu au descris suficient de bine ce urmeazã………pe actualul lor “sultan” nu-l duce bibilica , tzine “bostanul” pe umeri degeaba……..urmãtoarea mishcare e Scandinavia , sau mai mult ca sigur concomitent…………pe urmã toatã Europa e a lor pentru a defila în voie…………neamul care va îndrãzni sã strâmbe din nas shi-a futut norocul……..cã va fi shi un pic de “Armaghedon”e foarte important……..doar asha se poate “curãtza” lumea de gunoaie……..numa’ cã “gunoaiele” îi vor strânge de outze pe yankei sã le sarã-n ajutor………..prea târziu……….pentru cã ploaia de bombe cu “fisiune-fusiune” nu mai poate fi opritã……..nu vedetzi mã’ cã în Italia se pregãteshte “terenul” anticipat !!!!?????????…….”Parisul” îl vor demola cu mâinile lor frantzujii, nicidecum rushii……………rushii vor defila cu ghirlande de flori pe tzevile tancurilor , mã’ buimacilor……….da ce atzi crezut mã’ !!!!??????????………atzi crezut cã ultimii 7 ani de crizã globalã au fost “fabricatzi” degeaba !!!!!!????????…………..a sosit vremea sau “vremurile” shi pentru asta………

  • da, am mai mentionat si eu de Turcia desi evdident am fost o perioada influentat de profetiile grecilor in care acum insa nu mai cred; Turcia este cumva targetul #1 al Rusiei in zona, ca membru NATO dar in primul rand ca armata cea mai puterica din Europa, singura care poate lupta cot la cut cu rusii intr-un razboi conventional; Scandinavia e irelevanta, nu are nici o importanta pentru Rusii si ma indoiesc ca si rusilor le mai pasa de Tarile Baltice, asa cum nu ii mai pasa nici de Ucraina; daca le pasa de Ucraina, tancurile rusesti intrau linistite si faceau ordine, NATO nu misca un deget, nu avea curajul, nu avea de ce; ma rog, nu cred ca lumea se poate curata de gunoaie, este o utopie

 • Realist scenariul,vom vedea si Turcia(un actor destul de important strategic si ….militar) cum se va pozitiona in tot tavalugu care se pare ca va urma.

 • rusia va evita la maxim razboiul. cred ca politicile razboiului sunt diferite de politicile jurnalistice. jurnalistic are impact proverbul bate saua ca sa priceapa iapa. dar cand e razboi se aplica principiul loviturii cu efect maxim si consum minim. vrem si noi romanii sa fim primii la ceva nu domnu chiazna? nu ajunge ca basescu zgandara kremlinu cu batu mai tre si dta sa ne faci prima victima? eu daca as fi rus as distruge 2 obiective dintr-o singura lovitura: bondsteele din kosovo si raman americanii fara capatul de pod din europa si city-ul din londra. care va arunca in haos toata economia anglosaxona bazata pe lira/dolar. dupa aceasta lovitura toata centura de asteroizi pronato va avea un nou 23 august.

  • Evident ca Rusia va evita razboiul. Nu conteaza insa cum se ajunge la razboi, cert este ca nu e deloc exagerata supozitia mea ca poate sa existe un context in care Rusia sa aiba de ales ce/unde va lovi asa cum in Crimeea a lovit intr-un fel in timp ce in celelalte zone din Ucraina a adoptat o alta strategie. Evident tot scenariul acesta are multe presupuneri si este greu de evaluat gradul de probabilitate.

   Nu stiu ce sunt bondsteele din Kosovo. Cat despre lovirea Londrei, daca va fi, va fi cu nucleare. Dar de ce sa atace Londra si nu toata America? Deci scenariul meu este valabil in caz in care razboiul nu se va aprinde total ci vor fi din nou cateva mocneli pe ici pe colo, pe la granita dintre imperii. In acest context Romania poate fi o tinta – cand rusii vor avea nevoie sa faca o demonstratie a groazei. Ceva similar s-a intamplat cand rusii au atacat capitala Ceceniei cu avioane. Rachete sol-aer indreptate catre blocuri de locatari care nu au cu ce sa se apere decat niste Kalasnikoave. Romania nu e prea departe de Cecenia din punct de vedere militar. NATO este evident o iluzie de securitate, asa cum si Ucraina a fost protejata iluzoriu de SUA desi toti au semnat tratatul prin care renunta la armele nucleare pentru ca SUA/Europa ii garanta securitatea. In cazul unui razboi nuclear, am mai mentionat ca riscul cel mai mare pentru noi va fi ca rachetele de la Deveselul (in caz ca vor fi instalate in timp util pana sa porneasca razboiul) sa loveasca cateva nucleare rusesti si sa cada peste noi tot norul radioactiv. Ma indoiesc ca in cazul unui razboi FULL SCALE, ne vom mai pune problema daca Rusia va ataca sau va invada Romania, deoarece evident ca intr-un razboi FULL SCALE, Rusia nu are mari sanse sau daca va avea, nu se va opri in nici un caz in Romania ci tancurile rusesti vor merge mult mai la vest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.