Terorismul – principalul topic în România anului 2016

american-dadServiciile de securitate romanesti abia au prins gustul banului cu noile mariri de buget. O arestare pe ici pe colo, un ungur fraier care glumea ca prostul ca face bombe cu petarde si boom – o crestere spectaculoasa a bugetelor cu “securitatea” atat interna (SRI) cat si externa (armata).

Trenul maririlor bugetare parea pierdut cu ocazia “invaziei musulmane”. Stirea cu cei doi sirieni care au plans cand au aflat ca au ajuns la granita Romaniei, a fost singura influenta asupra Romaniei a “invaziei”, tara noastra nefiind atragatoare nici macar pentru cei care fug de razboi. Bineinteles a mai fost razboiul declaratiilor care de care mai spectaculoase cu privire la cota de refugiati – inca un topic de zavistie fara sens intre politruci, in realitate, Romania fiind doar un executor al hotararilor de la Bruxelles. Cu aceasta ocazie s-a dovedit ca pana si cei care incearca sa capete capital politic pe seama populismului (Ponta, Klaus, etc) cand merg la stapan pleaca capul fara remuscare.

Si cum anul nu se putea termina aiurea, fara nici o realizare in lupta antiterorista, dupa cateva incidente ocazionale mai mult sau mai putin reale (sincer, cred ca si tanarul “jihadist” din Craiova este tot o facatura) a venit mana cereasca cu ungurul.

Dar nu doar serviciile si armata viseaza la o tara ca in SUA unde tot cetateanul face in pantaloni daca aude un “poc”. Apropos de SUA, in anul 2015 au fost arestati 60 de jihadisti dintre care 23% planuiau atentate in interiorul SUA. La o populatie de 300 de milioane si mii de sinucideri anuale din cauza lipsei de sens, la un numar de zeci de mii de accidente, va dati seama cate de hilara este cifra de 60 de jihadisti.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, terorismul exista si A EXISTAT totdeauna. Nu este insa nimic nou, poate doar setea nesabuita a securistilor din toata lumea de bani si tendinta politicienilor de a se folosi de baubaul terorismului pentru castigarea de capital politic si pentru ignorarea problemelor reale legate de mega-criza economica in desfasurare. Nu sunt putini cei care spun: “cand nimic nu mai merge (adica economia pica), ne vor duce la razboi”. Nu ar fi nimic nou, doar ca nu as vrea sa fiu in generatia care are ghinionul sa vada cum arata un razboi nuclear, sau nici macar unul conventional, si cu atat mai putin unul civil, cum se intampla in Ucraina sau in Siria.

Trecand la lucruri serioase, SRI are oameni specializati in propaganda fear-mongering-ului – mentinerea spaimei publice cu privire la riscul terorismului. Periodic, “analisti in securitate” sunt invitati la TV sau publica articole in ziare pentru a face analize locale si altoiri ale atentiei mioriticilor pe energiile produse de evenimente externe, gen atentatele de la Paris. Scopul nu este doar mentinerea bugetelor si a trezviei publice ca da, se justica sa avem mai multi securisti pe cap de locuitor decat Germania, de exemplu, pentru ca uite ce se poate intampla. Scopul este mai ales, eliminarea “pericolului rus” – baubaul de imprumut in lipsa altor probleme locale. Trebuie sa recunoastem ca totusi Romania este o tara sigura, asezata, unde omul poate merge pe strada linistit la orice ora, cam in orice oras. Nu doar ca nu avem si nu vom avea teroristi, desi avem islamisti si arabi destui. Dar nici macar ungurii astia nu sunt in stare in afara de niste petarde amarate sa faca scandal, si de ce ar avea voie de vreme ce oricum slabul stat roman le-a oferit tot ce au cerut mai putin autonomia.

Avem deja aproape 15 ani de la 911, punctul de cotitura in istoria strategiei complexului militar american de a se mentine ca centrul de putere numarul 1 in jungla actorilor celor mai potenti la nivel mondial. Poate voi face candva o enumerare a puternicilor lumii care nu sunt deloc doar gruparile gen Bilderberg, masoneria sau alte de astea, existand o intreaga pleiada de legiuni care se lupta nu doar pentru supravietuire in aceasta jungla dar si pentru propasire. Si odata cu cresterea vitezei de propagare a informatiei, jungla freamata continuu, existand nenumarate lupte si riscuri pentru toata lumea. De unde putem sa stam linistiti cel putin din simplul motiv ca acolo unde este entropia crescuta, multe se pot intampla.

Asadar, e normal sa ne asteptam ca unele concluzii si lectii invatate de americani sa fie implantate si la noi din motivele explicate mai sus. Nu va conta deci nici explozia cursului, nici constructia de autostrazi, nici dezvoltarea economica. Vom avea un an al luptei cu teroristii.

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.