Ce cauta Olguta galbena in Germania?

Ministrul Muncii (de fapt al ne-muncii / donatiilor / pomenilor) este in campanie electorala in … Germania. Imaginati-va ce speriati sunt nemtii acum ca vine ministresa lui peste de la marginea uniunii sa ii verifice pe ei daca sclavii de pe plantatii au parte de distantarea sociala corespunzatoare.

In fapt, tot acest circ nu este inca un efort penibil al presedintelui de a spalaci dezastrul care s-a intamplat pe aeroportul din Cluj si care este probabil punctul de inflectiune al sperantelor de castigare a viitoarelor alegeri de catre pnl-isti. Nu atat criticii de ocazie si comentatori aiurea pe margina gardului – cum fac eu – sunt cei care vor determina aceasta pierdere ci chiar sparanghelistii vor realiza ca au fost vanduti de catre statul roman, luati cu japca inaintea sarbatorilor de Pasti si trimis la produs in Germania, “cu acte legale” – ca si cum asta era problema.

In fapt, problema a fost urmatoarea: din punct de vedere al sanatatii, operatiunea “sparanghelisti pentru Merkel” nu trebuia sa aiba loc. Nu doar ca niciun roman nu avea voie sa zboare cu avionul, dar nu avea voie sa iasa din casa! Mai ales in Suceava! Nu mai zicem de algomerarea din aeroport si conditiile generale ale operatiunii care s-au facut cu suspendarea legilor sub acoperirea “acordului diplomatic” – in fapt cu contract de supunere catre stapan.

Dar aspectele gresite strigatoare la cer nu sunt doar medicale. Din punct de vedere uman, momentul acestei vanzari a fost total gresit: cu o saptamana inainte de pasti. Sa reamintim ignorantilor care sunt atenti la o mie de stiri dar nu la cele care conteaza: nemtii sarbatorisera pastile (catolic & protestant) si dupa pasti ei incep munca repede: luni sau marti. Marti romanii si miercuri romanii au fost zburati. In Martea din Saptamana Neagra, deci inainte ca saramanii sa poata sarbatori si ei pastile cum se cuvine cu un ou fiert si cu o felie de cozonat, alaturi de familie. Dar intaiul neamt al tarii nu se gandeste la popor ci la stapanii sai. De aceea i-au trimis URGENT desi puteau sa zica: nu acum, peste o saptamana. Dar o saptamana daca intarziau, sparanghelul nu mai era la fel de fraged pentru nemti.

Din pacate insa poporul roman doarme, multi nu realizeaza. Cu exceptia celor in cauza si a familiilor lor, putini sunt care observa aceste mici dar importante amanunte.

Am epuizat deci principalele trei greseli facute de statul roman in expedierea rapida a sparanghelistilor: riscul medical, suspendarea legilor si aspectul uman.

Sa comentam putin despre suspendarea legilor si implicatiile acestui fapt. Cel mai bine a abordat la acel moment acest subiect CTP care a facut celebra declaratie ca se speriase ca statul roman scoate tancurile si armata ca sa tina sucevenii acasa, ca nu cumva sa deraiem spre dictatura medicala. Apoi insa, faptul ca mii de suceveni au fost gramaditi pe aeroport si trimisi rapid in Germania la produs l-a linistit din acest punct de vedere: halal dictatura militara! Dna Merkel cu un telefon a dezactivat legea martiala romaneasca si vigilenta militarului roman care trebuia sa zica: “halt!”. Problema a fost insa ca incepand din acel moment tuturor romanilor a inceput sa nu le mai fie teama de atata politie si armata pe strada si sa ignore legile si apelurile autoritatilor. Dezghetarea increderii in autoritate si adeziunii la apelurilor autoritatilor atunci a inceput.

In final, mai este un aspect unde s-a gresit: sa nu uitam ca in acea perioada, GUVERNUL ROMANIEI intr-o masura EXTREMA, a interzis exportul de alimente si produse agricole, punandu-si intreaga UE in cap. Evident, au clarificat ulterior ca doar exportul in afara UE este interzis pentru ca altfel incalcau grav tratatul UE. Insa, cert este ca guvernul avea semnale ca avem riscuri alimentare si agricole mari. Ori daca o asemenea lege a fost introdusa, deci se stiau aceste riscuri – pentru ca guvernul nu ia masuri bajbaind aiurea in intuneric, ci oamenii aia sunt destepti si calculati, analizeaza informatii, fac tot ce se poate – cum de interzicerea marfurilor a fost interzisa dar exportul de personal a fost stimulat. Caci guvernul chiar a facut acord “diplomatic” si a suspendat legea martiala – si alte legi – pentru a face acest “transport”?

Evident a fost o bataie de joc din toate punctele de vedere si acum dna aceea care a luat locul Olgutei la RTV se duce la show pe la nemti sa se plimbe sa arate ca ea face ceva. Evident ca nu are nicio putere si nemtii o sa isi bata joc de ea. O sa vedem insa 2-3 “reportaje” de la fata locului cum se intalneste ea cu cativa sparanghelisti si acestia zic ca au conditii bune, ca sa incerce sa linisteasca prostimea si sa marcheze ceva puncte electorale. Jalnic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.