Rapelul tembel și disonanța cognitivă în direct

După lungi amânări din cauză că nu îmi găseam cuvintele potrivite să explic, am scris totuși cu ezitări articolul despre disonanța cognitivă în Noul Reset acum vreo 2 săptămâni. În articol încerc să explic cum dus-întorsul este un feature nu un bug al războiului psihologic, scopul fiind stimularea confuziei, producerea de zgomot și oferirea unui pseudo-sentiment de validitate oilor ezitante care încă nu au stau la coadă la vaccinare.

Cei care își fac iluzia că noul reset șchioapătă se amăgesc amarnic. Feature înseamnă că totul e programat, acest “switch” de narativ, această “opoziție față de rapel” prin studii științifice și presa care le pompează arătând că cei vaccinați se îmbolnăvesc/transmit/mor la fel, pe-aproape sau chiar mai mult ca cei nevaccinați nu sunt simple accidente (buguri în matrix) sau chestiuni lăsate la întâmplare ci sunt programate și au un scop clar definit – PRODUCEREA DE HAOS.

În fapt, după cum vom vedea mai ales la toamnă, avansul noului reset va accelera și măsurile vor ameții până și pe cei mai fervenți indolenți sau aiuriți care nu înțeleg încă pe ce lume trăiesc. Argumentul meu e simplu: 1) nimic nu este la întâmplare și 2) societatea este incapabilă de opoziție

Despre punctul 1 nu mai elaborez, există dovezi multe, cărți scrise de acum peste 10 ani despre plandemie și cum o vor face ei pas cu pas, cum vor porni cu un virus și vor ajunge la orașe smart super controlate și la rezervații naturale interzise mulțimilor etc. Jay Dier (pe blog și pe video) a tratat pe larg subiectul și a dat suficiente referințe pentru cei preocupați.

La punctul 2 aș dori însă să elaborez puțin. În primul rând, vedem că nicăieri niciun guvern nu a picat din cauza plandemiei. Niciun prim-ministru nu a fost dat jos de reziști din cauza măsurile dictatoriale luate cu privire la măști, carantină etc. Criza economică, inflația, încă nu a schimbat nicăieri guverne. Ba din contră, peste tot în lume, guvernele și-au întărit puterea asupra popoarelor până la nivele incredibile acum 2 ani și nu doar în China sau alte banana-country cu tradiție ci în țări care se pretind democratice.

Cultura democratică în lume s-a pierdut atât de mult încât dictatura noului reset operează acum cu libertăți depline și efectiv face tot ce vrea. Practic reținerile și blocajele planului de control global total al umanității nu țin de rezistența oamenilor, de nealiniații din rândul doctorilor sau de opoziția serviciilor de securitate care cu siguranță văd cum discută între ei aghiotanții păpușarilor globali dar mai ales văd pe unde și cu ce flux curg banii. Deși mare parte din control vine prin narativ, cum am mai explicat.

Dar nu bag mâna în foc că deficitul de cultură democratică e de vină pentru somnul rațiunii în care trăim. E posibil să fie pur și simplu o multitudine de factori care pe scurt s-ar concluziona într-o propoziție de genul: Dumnezeu îngăduie toate astea pentru păcatele noastre.

Avem deci etapa vaccinării accelerate cu un nou rapel și însămânțarea ideii de vaccinare permanentă periodică prin care iluminații vor putea controla total omenirea prin diverși parametrii și vor putea reprograma genetic 99% din populația globului – 1% le vor scăpa fie din frică de vaccin fie din motive de incapacitate logistică.

De altfel, pentru că nu am terminat fraza de mai sus, eu cred că principala piedică la avansul și mai nasol al noului reset este dat de constrângerile logistice și operaționale. Adică ei nici nu se așteptau că va fi atât de ușor de manipulat lumea și că nu vor fi reacții. Maxim ce au planuit ei este să ajungă poate la etapa cu lockdownul global care a fost un test pentru “salvarea planetei” când populația va fi redusă la 2-300 milioane câte își doresc ei. Au vrut să vadă cum se schimbă aerul, cum se strică sau nu fluxul de marfă și eventual rețelele energetice, au vrut să vadă dacă centralele nucleare fac față problematicii lockdown-ului, pe scurt a fost un test.

Dar mai apoi, după ce au încercat marea cu degetul au sărit peste pauza necesară regrupării și replanificării “soluției finale” și în grabă au trecut deja la implementarea ei. De aceea vaccinul nu a avut succes, deoarece pentru a merge totul strună, în planul inițial trebuiau să mai treacă 2-3 ani până la următoarea tulpină, timp în care vaccinul să fie produs, testat și realizat astfel încât să aibă succes perfect din prima și să nu mai producă ezitări. Ca să nu lungesc vorba, timpul curge mai repede, etapele se ard mai repede decât s-au pregătit ei și de aceea avem aceste mici artefacte ale unei asemenea misiuni complexe de război psihologic asupra întregii umanități prin faptul că în acest moment, există unele semne de întrebare, puse puțin mai accentuat pe alocuri de unii reporteri asupra relevanței vaccinului, date fiind cifrele edificatoare din Israel și Marea Britanie cum că vaccinul nu salvează vieți, ba din contră.

Dar deoarece rezistența este prea slabă și cum am spus oamenii sunt pierduți, chiar cu aceste știri și chiar dacă întreg OMS-ul și întregile ministere ale sănătății din toate țările s-ar opune vaccinării, deoarece presa e controlată și narativul este super-puterea globală actuală, vaccinarea va merge înainte și restul va fi zgomot. Chiar dacă guvernele nu vor mai impune vaccinul și nu îl vor mai oferi gratuit, presa va putea speria oamenii încăt aceștia să plătească pentru vaccin și să îl îmbrățiseze cu evlavie chiar dacă propriul guvern și medicul lor de familie le va recomanda să nu îl consume.

Așa cum în prezent guvernul nu recomandă fast-food-ul sau țigările, așa cum în prezent prostituția și pornografia nu sunt stimulate financiar dar sunt industrii puternice de bază ale lumii în care trăim – DIN CAUZA MASS-MEDIEI – tot așa va fi și cu vaccinul: va merge înainte indiferent de atitudinea guvernelor.

Și în final, să extind puțin și problematica disonanței cognivitve la nivel social cu privire la narativ și să vin în completare să zic că această boală se răsfrânge de la nivel macro și la nivel individual. Mulți doctori suferă de aceasta și de aceea sunt captivi în sistem și nu se pot trezi. Ei văd că sunt unele semne de întrebare și văd chiar ordine contrarii, schimbătoare dar nu mai sunt capabili să aibă o atitudine să aibă o verticalitate, să protesteze și să încerce să schimbe lucrurile. Conștiința lor este atât de dureroasă încât preferă să o sugrume, acceptând și chiar asumându-și din proprie inițiativă toate nuanțele și mantrele narativului mamă, de multe ori ei neavând nevoie nici măcar să fie împinși din spate: boala asta e nasoală, se moare pe capete, sunt spitalele iar pline, vine valul x etc.

Disonanța cognitivă la nivel individual produce blocarea percepției la realitate și modelarea semnalelor pe framework-ul narativului asumat, identificarea cu lupta seculară anti-covid cu toate ce le presupune ea, cu orice preț. Practic, pe acești oameni nici nu îi mai putem numi idioți utili deoarece sunt mai degrabă un fel de talibani sinucigași ai unui război psihologic pervers și care probabil va rămâne în istorie ca al 3-lea război mondial în care omenirea și-a tras singură un glonț în cap.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.