Începe sau nu războiul? Adevărul șocant!

Ca și alte războaie, trebuie să existe o stare de tensiune suficient de crescută pentru a putea motiva țările să înceapă un nou război. Războaiele nu apar deloc întâmplător. Există evident un cap care decide (împreună cu alte capete) că se merită un război, pentru că altfel nu se mai poate. Știm din istorie că după război cine câștigă declară autoritatea morală și se începe scrierea istoriei acelui război în care evident partea câștigătoare este prezentată pozitiv, ca forță a binelui iar cei care au pierdut, sunt prezentați ca inferiori morali, vrednici de a fi judecați de posteritate. Rareori, reinterpretări ale istoriei sunt tolerate deoarece cu cât un război este mai mare, cu atât puterea învingătoare are capacitatea de a domina narativul și discursul cu privire la istoria recentă în urma căreia a câștigat. Este un fenomen firesc și nu doar puterea politică și militară contribuie la această situație ci chiar poporul de jos din țara câștigătoare consideră firesc ca să își aplaude eroii și să ridice steagul superiorității morale.

În general, Dumnezeu ajută într-adevăr ca în istorie să existe un echilibru și când răul se adună într-un loc, îngăduie războiul peste poporul păcătos fie pentru a-l îndemna la pocăință (dacă aceasta mai este posibilă) fie pentru a-l extermina și a-i șterge urma din istorie, dacă păcatele la care a ajuns sunt strigătoare la cer (cum a fost Imperiul Mayaș). Dar Dumnezeu fiind pragmatic, uneori se folosește de imperii și le tolerează pentru a le folosi cu un anume scop mai târziu – așa a fost cu Imperiul Roman care a permis în premieră o oarecare toleranță a credințelor religioase fără de care creștinismul nu s-ar fi putut afirma.

Acum, dincolo de a discuta evenimente și fapte actuale, doresc să vorbesc puțin despre fundamentele tectonice ale geopoliticii globale care favorizează – după părearea mea – un război mondial. Am tot discutat despre riscul existențial pentru SUA pe care China îl pune. Nu știu dacă mai are sens să argumentez ceva, dar iată doar un nou fapt auzit recent la podcastul între Joe Rogan și Jordan Peterson – Peterson a afirmat că China produce în fiecare an un număr de ingineri egal cu numărul total de ingineri pe care îi are SUA. Ori inginerii ăia cât timp credeți că o să mai producă doar gadgeturi vândute pe 2 lei pe hârtie tipărită la americani? Mai devreme sau mai târziu, acești ingineri vor vrea să câștige bani mai mulți și vor inventa tesle mai tari ca Tesla, punând încă un cui pe coșciugul SUA, DACĂ SUA nu folosește ultimele “avantaje competiționale” față de China – puterea armată.

În contextul conflictului cu China, și-ar dori SUA un război cu Rusia, ideal unul convențional, deși nu știm ce gândesc generalii, care cunosc mai bine riscurile și potențialul unui război nuclear. SUA încearcă stimularea unui război din ce cauze? Extinderea NATO spre Ucraina este o imbecilitate. Ca să vă dați seama de cât de idioată este presa românească (dar nu numai), căutați undeva dacă și-a pus vreun măcănitor întrebarea – să presupunem că Rusia protestează vehement, dar în urma presiunilor SUA, va da înapoi și va accepta intrarea Ucrainei în NATO. Care va fi starea NATO atunci? Frontiera NATO se va extinde drastic, NATO va avea direct graniță de ~800km cu Rusia și încă ~600km cu Belarus – o provincie rusească cu o pseudo-autonomie. Cum va apăra NATO o graniță de 1400km mai apoi? Vor aduce americanii tancurile lor și avioanele? Numai pentru a face poliția spațiului aerian, se vor consuma lacuri întregi de motorină, pe care Ucraina nu le are și care vor ieși din buzunarele NATO. Nu mai zic de faptul că Ucraina nu are armată, nu aduce niciun avantaj alianței, vine la pachet doar cu probleme și cu costuri imense, chiar pe timp de pace.

Nu doresc să lungesc discuția prea mult la ce este de fapt NATO, dar o alianță cu prostănacul Genoa vice-președinte, este clar că nu prea e ce pare a fi. NATO este în prezent doar umbra a ceea ce a fost, o alianță pe ultima suta de metri în care unii deja nu prea se mai simt confortabili, și nu mă refer doar la turci. Și în plus, o alianță care în afara unor dictatori cum a fost Ghadafi, nu a avut mari succese militare, ba chiar a avut două înfrângeri – Siria și Afganistan. Și să nu îmi ziceți că alea nu au fost războaiele NATO și de aia le-au pierdut americanii … sub o forma sau alta NATO a luptat și a pierdut.

Asta nu înseamnă însă deloc că SUA nu are armata puternică. NATO nu trebuie deloc confundat cu SUA, NATO este o fațadă arătată popoarelor, un instrument propagandistic folosit pentru mașinațiuni geopolitice. În cazul de față, se dorește stârnirea unui război. Americanii au făcut tot ce le stă în putință pentru a-i stârni pe ruși. Ideal pentru americani, ar fi ca rușii să înceapă un război și americanii să îi lovească cu bățul printre gard, cumva din afară, fie prin asset-urile deja implantate în Ucraina, fie prin costul efectiv al unui război (și economic, și de imagine, și social), fie prin eventuala escaladare prin implicarea altor cărnuri de tun din zonă în acest război și eventualul răspuns al Rusiei.

Dacă cele de sus s-ar întâmpla – un război local, convențional, între Rusia și Ucraina și ideal între Rusia, Ucraina și chiar alte state din zonă, SUA ar da o lovitură puternică parteneriatului ruso-chinez prin scăderea capacităților militare și economice ale Rusiei și apoi ar veni rândul Chinei. În cazul Chinei, SUA ar recunoaște Taiwanul și ar plusa înarmarea acestuia, poate chiar plasând rachete, în încercarea de a provoca și pe chinezi să atace Taiwanul și astfel să piardă și ei din focus și mai ales din avântul economic care îi propulsează acum – fără aceste războaie – în lider economic și financiar în cel mult 10 ani. Ori după economie, urmează armata …

Ideal pentru SUA deci ar fi să provoace pe de o parte Rusia la un război local și pe de alta să provoace China. Dar nu există riscurile ca SUA să piardă ceva din toate acestea? Ce să piardă?! Sau mai bine zis ce să piardă mai mult cât a pierdut deja?! SUA se află economic și financiar într-o gaură neagră care se vede deja pe piețele financiare. Plandemia nu a făcut decât să ofere pretext pentru prelungirea agoniei cu încă 2 ani. Dar acum, ce să mai urmeze? Deoarece plandemia s-a fumat, Fed-ul este obligat să mărească dobânzile deoarece hiperinflația seculară bate la ușă. Mărirea dobânzilor va impune austeritate drastică, care va duce la tulburări sociale masive, care vor măcina – și mai mult – Imperiul, din interior. Situația este extremă și nu detaliez. Săptămâna următoare BREAKING NEWS-urile vor fi legate de piețele financiare și veți afla mai multe. Dar un război va consolida dolarul, va exploda prețul gazelor și al petrolului (resurse pe care SUA le are) și va oferi oportunități de a da lovituri economice și financiare puternice atât competitorului principal – China, cât și Uniunii Europene care după cum știm de pe vremea lui Trump este de fapt un mare parazit al sistemului financiar american și de asemenea, prosperă sub umbrela armatei americane fără a plăti chirie. UE chiar dacă nu este principalul, este secundarul competitor economic al SUA, prin mașinăria de export care este Germania și care după China, inhibă cel mai mult manufactura și producția locală din SUA. Acele războaie tarifare din vremea lui Trump nu a fost reglate ci doar sunt ignorate de Bidon deoarece nu îl prea duce capul iar centrele de putere care fac politica SUA acum, preferă soluția militară măsurilor de restructurare economică propuse de Trump prin “MAGA”.

Dar așa cum sunt condițiile necesare apariției unui război – așa cum o pădure uscată are nevoie doar de o scânteie – tot așa sunt și câteva piedici. Iar relația germano-rusă este una dintre ele. Germanii înțeleg foarte bine situația și interesul american și de aceea pun bețe în roate, bătându-și joc de tentativele de provocare ale SUA prin trimiterea ucrainienilor de căști de luptă HD în loc de arme, ca și cum le-ar trimite console de jocuri. Germania nu are de ce să se plângă: exporturile duduie, inflația pe euro este optimă și va ajuta reducerea datoriilor, riscul fragmentării UE a trecut, Brexitul nu a pus mari probleme și o a doua conductă de gaz, coroborat cu noul program “Green Deal” care este de fapt un Green German Deal deoarece forțează toată Europa să cumpere panouri și echipamente electronice “eficiente” de la nemți, toate acestea sunt elemente extrem de pozitive pentru economia și societatea germană, mai ales în contexul aplatizării problemelor cu imigranții și a depășirii crizei sanitare produsa de Covid (o cacialma la care însa nemții s-au calibrat economic perfect).

Pentru nemți, deci, războiul nu prezintă interes. Dar ce pot face? Fac ce pot și vor face ce trebuie chiar dacă începe, adică vor face pact cu rușii și în niciun caz nu vor pune umărul la orice acțiune împotriva sursei lor de gaze care le alimentează economia. Fără gazul rusesc, 35% din economia germană s-ar evapora, ori asta ar însemna o depresie similară unui război. Practic pe nemți, ruși nici nu trebuie să îi atace, dacă vor să le facă rău – trebuie doar să le taie gazul. Cu noua conductă, procentul de 35% va crește spectaculos, lipsa energiei fiind principala frână actuală pentru nemți în creșterea și mai mare a exporturilor.

O a doua condiție tectonică împotriva războiului ar fi situația din China. China nu își permite tensiuni înainte de congresul partidului. Chinezii fac lucrurile pas cu pas, programatic, ca adevărați comuniști cincinali ce sunt, și focusul de moment este viitorul congres unde se va realege tovarășul. Dacă Rusia începe războiul, China are riscul escaladării tensiunilor cu Taiwanul, deoarece este evident următoarea mișcare a SUA și prin urmare chinezii probabil i-au rugat pe ruși să stea calmi deocamdată cu orice risc. De altfel, pe ruși nu are de ce să îi mănânce undeva să facă ceva legat de Ucraina. Timpul joacă în favoarea lor. Ucraina economic este nisip mișcător, fără o stabilitate nu poate avea parte de investiții și dezvoltare. Ori gazele costă și cu conducta noua pornită, rușii vor avea noi opțiuni de a tăia Ucraina din circiut chiar dacă nu vor putea să îi elimine de tot. Deci nici rușii nu ar avea de ce să invadeze Ucraina, mai ales că în Donbass deja dețin controlul – ce altceva să facă? Evident că primirea Ucrainei în NATO ar cam fi o linie roșie, dar în niciun caz nu vor ocupa Kievul ci maxim ce ar putea face este să atașeze Donbass-ul cum au făcut cu Crimeea și încercând pornirea și de alte focare – deși evident cu slabe șanse în alte zone.

Două lucruri sunt de concluzionat:

 1. incapacitatea ucrainienilor care s-au lăsat atrași în aceste mașinațiuni geopolitice în care finalitatea pentru ei este împărțania între vecini; vedem asta din recentele tentative disperate de a pune apă pe foc
 2. defectarea jucăriei militare americane care dă din colț în colț în încercarea de a repara petecele ignorate atâta vreme, când în loc să își consolideze poziția și să lupte cu corupția internă, soldații s-au bucurat de bugetele nediscreționare ducând războaie de antrenament prin Afganistan sau Siria unde soldățeii se joacă de acasă la drone trimițând bombe aiurea prin sate distruse la marginea lumii doar ca să justifice cheltuirea miliardelor și să alimenteze orgoliul idiot al poporului american însetat de sânge; din această turbare, nu este deloc deplasat să gândim că în căderea lui marele uriaș nu va reuși să se redreseze ci va cădea cu un mare bang; de vom fi și noi sub el când cade, depinde doar de cât sânge de neamț mai curge prin neamț

12 comments

 • Pingback: Valentin Stan explică cum va fi aruncată România în război fără ca NATO să miște un deget. Opinia lui Chiazna. VIDEO - RoExit

 • La ce păcate strigătoare la cer ajunsese Imperiul Mayaș?

 • Antihrist devine din ce in ce mai cunoscut printre evrei…
  👇
  O mama s-a prăbușit după o intervenție chirurgicală pe creier!
  Geniul a promis: “isi va reveni, trupul cu izbavirea Creatorului”

  https://m.youtube.com/watch?v=v5Lpxo-yfwo
  👇
  I-au creat un site unde il pot gasi cei interesati.
  Institutul a fost înființat în 2020 de o echipă de rabini de la seminarul geniului drept Hinoka, pentru rabinul Shlomo Yehuda
  Institutul a întreprins activitatea de colectare, editare și publicare a eseurilor și lecțiilor geniului Hinoka, care a început în 2005, acum există deja un imens tezaur de lecții și eseuri care înconjoară fiecare subiect din iudaism, în fiecare paradox al Torei, în speranța de a le publica și de a stinge setea multora din întreaga lume.
  Institutul promovează proiectul “Opinia Creatorului” – Lecții de Tora și Logica în toată țara, care sunt date de rabinii din Beit Midrash.
  👇
  הינוקא
  https://hayanuka.com/

 • Parintele Athanasie Mitilineos:

  Scopul unui Sinod Ortodox este de a aduce pacea. Dar aduce convocarea unui sinod întotdeauna pacea?
  Se zvoneste ca se va forma un Sinod Pan-Ortodox, despre care se spune ca va fi intr un fel al optulea Sinod Ecumenic. Știți că până acum avem șapte sinoade ecumenice și mai multe sinoade locale. Așa se zvonește ca va fi al optulea Sinod ecumenic, care va avea loc. Se va face în zilele noastre…(s a desfasurat deja in anul 2016 – in Creta n.n.)
  Lucrările preliminare la acest al optulea Sinod ecumenic sunt în desfășurare de mai mulți ani. Chiar au fost și intruniri create și efectuate. Declarațiile programului au fost anunțate de noul nostru patriarh (n.n. Bartolomeu) că va încerca să țină cel de-al „optulea sinod ecumenic” – printre celelalte pe care le-a spus – și altele multe care ni se mai spun din când în când.
  Întrebăm: Ce ne poate aduce acest „al optulea Sinod ecumenic”? Adică ce va face? Nu sunt foarte familiarizat cu programul, dar chiar dacă aș fi … Părintele Justin Popovici (sfânt canonizat în 2010) a trimis două Memorii la Sfântul Sinod al Bisericii Sârbe din Belgrad. Aceste Memorii au fost traduse în greacă. Le avem în mâinile noastre.
  Desigur sunt multi care spun că este caracteristic faptul că în fiecare lucrare care se face in etapa pre-sinodala, se mentioneaza anumite lucruri care se vor schimba! Și deci nu este nimic fix! Desigur, acest lucru este criticat de Părintele Justin Popovici in memoriile trimise Sinodului Sarb. Sincer: ceea ce scrie in aceste memorii Părintele Iustin Popovici este sub îndrumarea Duhului Sfânt. Miroase a Duhul Sfânt! Ceea ce spune și ceea ce scrie este foarte important…
  Vă puteți imagina, dacă acest „al optulea Sinod ecumenic” introduce câteva lucruri îndrăznețe, cât de mult va sminti apoi această poziție a așa-numitului
  Pan-ortodox? Pentru că vor fi oarecum obligați să redefineasca reguli – poate – pentru a lua locul vechilor canoane. Iar creștinilor care vor aplica ceea ce Biserica a știut și a stabilit până astăzi, li se va spune ca sunt „de modă veche”. Nimic mai bizar.
  V-am mai spus: secularizarea ortodocsilor este o chestiune a timpului nostru. Și a făcut multe pagube… Dar vă puteți imagina ce rezultate am avea din astfel de decizii ale unui astfel de sinod? (n.n. decizii stabilite in documentele sinodului din Creta in anul 2016 care sunt contrare Tradiției Duhului Sfant Bisericii). Ce alte rezultate ar putea avea?
  Mi-am pregătit notițele pentru ceea ce urmează să vă spun, dar
  m-am bucurat să văd că părintele Justin Popovici spune același lucru: Vor rezulta schisme! Așa cum am avut odată cu schimbarea calendarului, fenomenul calendarului vechi, așa vom avea și când se vor întâmpla astfel de lucruri, pentru că mulți vor spune: „Nu accept aceste lucruri!”. Nu vor fi (atunci) despărțiri sau schisme? Și Părintele Justin Popovici spune: Nimic bun nu putem aștepta de la o astfel de întâlnire în afară de schisme și erezii! Nu este foarte natural si firesc? Despre asta e vorba!
  Dacă întrebați:
  „Ei bine, cam ce mobil anume ar impinge lucrurile să se miște așa?” Părintele Justin Popovici observa – în urmă cu mai bine de zece ani – că există o grabă. Graba există și astăzi. Se grăbesc, ca această sesiune panortodoxa să aibă loc. Părerea mea personală este că o astfel de întâlnire nu este mișcată de Duhul Sfânt! Este condusa de forțele întunecate ale iadului. Numai ca să fie acceptat acest sinod panortodox. Da! Pentru că, știti, vor să ne rupă în bucăți! Exact asta caută: Să provoace schisme și să puna la incercare membrii Trupului Bisericii.
  Bine, atunci să lăsăm lucrurile asa cum au fost, caci ce dorim de fapt sa câștigăm?
  Deci, dacă acești episcopi vor sta la masă, la sedinta, in sinod panortodox, se vor mișca oare insuflati de Duhul Sfânt?
  Eu nu cred acest lucru. Nu pot sa cred acest lucru. Sunt lucruri foarte serioase! Este foarte grav ce urmeaza sa se intample la acest sinod panortodox! Sa avem grija. Forțele întunecate deja i au ispitit și i-au convins deja pe acești episcopi care au poziții ecumeniste – desigur! Sunt convins ca asa este, cu puține excepții! Subliniez acest lucru. Ei bine, în planul forțelor întunecate care au prins deja cheag in administratia Bisericii lui Hristos, există următorul scop:
  planul este ca să aibă loc – după sinodul pan ortodox – unirea „bisericilor”. Adică sa se uneasca Ortodoxia, romano-catolicismul și protestantismul. Aceasta este prima fază din plan. Dar știm oare că în comunitatile eretice (la protestanti si la romano catolici) nu există har valid in Taine – deci nu exista mântuire? Sau mai precis: la protestanți si romano catolici nu există nici măcar seva si harul mantuitor al Bisericii, nu există Taina Preoției. Și întrucât nu există Preoție, nu există Biserică la protestanti si romano catolici… Spune-mi ce fel de mântuire putem avea sub cupola uniunii unor astfel de confesiuni de credință denaturată, anemică? Este posibil vreodată sa avem mantuire in erezie?
  Dar răul nu se oprește aici. Mai urmeaza inca o fază. Este faza de unificare concomitent sau simultan a creștinismului adica a acestora trei – ortodoxie, romano-catolicism și protestantism – cu celelalte religii: budhiste, mahomedane si mozaice (evreii). Toate acestea au fost deja puse in plan ca sa fie indeplinite. Adică, exact ca atunci când vrem să facem o reprezentație teatrală, se face mai intai o repetitie generala. Toate aceste întâlniri care au loc ici și colo și care din păcate sunt și cu participare ortodoxa, fie în Europa, fie dar în America, alcătuiesc repetiția generală, pentru a vedea cum merg lucrurile. Deci ultimul pas este acesta: unirea tuturor religiilor.
  Dar va întreb: Atunci de ce trebuie să mai fiu creștin ortodox? Ce se întâmplă dacă spunem că creștinismul mantuieste și nicio alta confesiune nu ne mantuieste? Că doar Ortodoxia mantuieste și nicio confensiune nu ne poate oferi mantuirea? Inseamna, ca de fapt pentru episcopi criteriul nu mai este mântuirea! Care va fi criteriul atunci? Criteriul va fi altul… să spunem politic, să presupunem că va fi criteriul social. Pentru că, nu uitați, liderii politici moderni din întreaga lume nu văd religia ca pe un element de satisfacere a nevoii de pocainta si mantuire a omului – și acest lucru nu este doar în creștinism, este valabil si in celelalte tari care au alte religii – ci ca un element care poate manipula multimea. Liderii politici gandesc religia doar ca sa spele pe creier oamenii. Deci, dacă sunt satisfacuti cu manipularea oamenilor, nu le mai pasă de fenomenul pe care îl numim noi mântuire. Sunt complet indiferenți. Dar vor sa realizeze altceva: așa-numita pace mondială și așa-numita iubire mondială. De aceea, un mesaj a fost trimis pe bună dreptate de Mitropolitul Florinei (Augustin Kantiotis) „Da! Va iubesc in adevar”. Și aceasta este o frază a Evanghelistului Ioan, Apostol prin excelență al iubirii. Evanghelistul nu omite să puncteze despre subiectul iubirii.
  (3 Ioan 1:15)
  Odată am ținut un discurs la sărbătoarea Sfantului Ioan Teologul și am arătat:
  – dati mi voie să reiterez cuvântul –
  cât de „greu”, (profund) a fost Apostolul Ioan. Sau dacă vreti să pun cuvântul între ghilimele „dur”. Dar cum, asa a fost Apostolul iubirii?
  Cel care este pictat la pieptul lui Iisus…
  Da! Asa a fost!
  Citiți epistolele sale pentru a va convinge! Ca să nu spun acel lucru dur pe care l-a spus despre colegul său Iuda: „De ce – spune Ioan – a făcut Iuda asta? „Pentru că deținea punga, visteria și era hoț!” Ati auzit? Era un hoț Iuda! Va parafrazez:
  „Nu marturiseste celălalt adevărul? Nu-i vei spune bună dimineața! Nu-l vei primi în casa ta! (2 Ioan 10:13)”
  Deci dupa cum vedeti dragostea nu este euforie, nu este romantism edulcorat, ieftin si superficial. Iubirea trebuie să fie in adevăr! Te voi iubi dacă ești in Adevar, dacă ești ortodox. Dacă nu ești, te voi iubi în sensul ca doresc ca si tu sa te mantuiesti! Dar in acest caz nu voi avea comuniune euharistica cu tine. Pentru că dacă pierd criteriul ortodoxiei care este mântuirea, atunci ce facem, unde ajungem?
  Conducătorii Bisericii noastre au fost învinși de ecumenism! O voi mai spune o inca o dată: ei sunt interesați de elementul social. Episcopii spun: „Vom avea pace în societate, în lume. Ca sa nu mai avem războaie. Deci vom avea dragoste „. Si ne oprim doar la asta? Spuneti-mi: Când a apărut o erezie mai mare decât ecumenismul?
  Care este menirea acestei panerezii – potrivit Părintelui Justin Popovici – a ecumenismului?
  Prin urmare menirea este zadarnica caci a coborât creștinismul la nivelul socialismului! Acest lucru nu este ceva nou. Și aici, în Grecia, acest element a fost implantat și este deja rulat de parohii! Și ce sa vezi … Ce să va mai spun? Permiteți-mi să vă spun că predicarea creștinului de astăzi are un caracter social…
  Permiteți-mi să vă spun despre catehismul copiilor, care este un catehism ieftin, în principal redus la divertisment și la subiectul lecției care va fi predată teoretic! Dar acest catehism în cele din urmă, nu va salva, nu va transforma și remodela copilul.
  Deci decadenta a început mai demult! Vă povesteam acum 2-3 ani, cum s-a importat acest curent din America de Sud și, de fapt, oamenii romano-catolicii
  s-au dezvoltat in asa fel, in sfera creștinismului, la un nivel social si nimic altceva!
  Să ne trezim deci! Creștinismul este mântuire! Dacă corectează societatea, acestea sunt doar rezultate secundare.
  Elementul principal este mântuirea.
  Acest lucru, însă, nu mai este propovaduit astazi.

  Extras din a 162- a cuvantare la cartea Noului Testament: Faptele apostolilor.

  https://youtu.be/Ke1NXEJPsm4

 • Cuviosul Vasilios Καυσοκαλυβίτου:

  „Să nu uităm că Papa va fi înaintemergătorul antihristului. Veți vedea ca el va veni ca un porumbel alb, pretinzând ca ne invata despre crestinism si astfel ne va câștiga încrederea. El va veni împreună cu alte ciori. Acest lucru va fi posibil si în casele noastre (prin transmisiuni tv). Ne vom încrede în ei și, odată ce ne-au câștigat increderea, ne vor arăta adevărata față de cioară și ne vor sfâșia pentru a ne arde trupul. Să nu avem încredere în ei. Astăzi, cei mai mulți dintre Ierarhii noștri preferă să profite la maximum de cele trecatoare și perisabile, de beneficiile lucrurilor celor nefolositoare pentru mantuire. Este bine ca noi sa fim slujitorii adevărului și nu arătăm simpatie fata de rău”2.

  5. Viziunea Cuviosului Vassilios din 2011 pentru pseudo-sinodul din Creta

  „Din apus va veni răul și din Creta va începe. Da, patruzeci și două de zile, da, copiii mei, eu zic că acestea vor fi patruzeci și două zile după Învierea Domnului nostru. Si apoi peste opt zile, se vor face multe, care vor fi și cauza, pentru ca Domnul nostru să trimită multe încercări, ca să poată vedea, dacă se vor trezi voia lor cea rea. Episcopii vor primi din Creta răul si ratacirea o vor primi. Dumnezeul meu, sa nu va duceti in Creta! Ce final oribil vor avea! O, Doamne, sa nu va duceti in Creta! Ei (Episcopii) umblă cu viclesug fata de Domnul nostru Hristos. Și El fiind Adevarul va birui cu dragoste și bucurie.
  Cine vrea să se mântuiasca, copiii mei, sa vina la pocăință. Iar cine nu vrea să fie mântuit, îmbrățișează răutatea și voința rea cu buna stiinta. Prin pocăință si spovedanie va veti mântui, iar cei nepocăiti nu se vor mantui. Pocăiți-vă, pocăiți-vă și rugați-vă. Sfarsitul incununeaza. Cel care se trezeste umblă în legea lui Dumnezeu și este incredintat că Domnul știe toate lucrurile, El vede toate lucrurile. Incercati sa traiti viata fara de pacat! Veniți cu toti, veniți la bucuria mântuirii. Pocăiți-vă și rugați-vă, copiii mei, ca să nu pierdeți Harul si astfel Domnul nostru să vă paraseasca.
  Multe erezii vor veni in Biserica noastră. Vom fi incercati foarte mult. Patriarhul ecumenic (dimpreuna cu Papa n.n.) va inaugura o nouă religie, străină Ortodoxiei”10.

  7. Cuviosul Vasilios pentru biserici, preoți, Sfânta Împărtășanie și pentru ortodocșii

  Ei vor inchide bisericile și le vor preface in depozite de alimente, pentru a ajuta oamenii. Le vor interzice preoților să poarte haine clericale. De asemenea li se va impune sa nu poarte barba și cei care nu se conformeaza vor fi persecutați.
  Sfânta Împărtășanie va fi oferita în formă solidă și sigilata, astfel încât vor avea ca pretext siguranta sanitara a credincioșilor ca să nu se îmbolnăvească”12.

  „Mulți dintre cei care vor marturisi ortodoxia, credinta in Hristos Dumnezeu vor fi persecutați, alungati, răniți grav, uciși, dar vor fi incununati”13.

  „Vom vedea la Atena și Tesalonic în principal slujirea „liturghiilor” papiste. Ei îi vor obliga pe preoții noștri ortodocsi să se impartaseasca cu romano-catolicii și, oricine va refuza, va avea tăiat salariul”14.

  8. Cuviosul Vasilios pentru ocuparea temporară a Lesvosului, Chiosului și Rodosului de către turci

  „Se apropie vremea, când turcii vor lua aceste trei insule, Lesvos, Chios și Rodos. Ei vor urma o politică de dezorientare, pentru a deruta armata greacă, că vor alte insule mici, dar aceste trei insule grecești le vor ocupa. Cu toate acestea, într-un timp scurt, Turcia va fi dizolvată. Pe aceste insule vor putea ieși și vor veni, dar le vor avea doar trei luni. Veți vedea că turcii vor face paradă în Grecia (imigranți ilegali) și vor construi moschei peste tot.

  9. Cuviosul Vasilios pentru guvernul de altă credință

  „Va veni un moment în care Grecia va fi condusă de un guvernator (prim ministru), care va declara oficial că nu este creștin ortodox. Sa nu credeți în nimic din ce va spune, pentru că guvernatorul și asociații săi vor să lovească la rădăcina Ortodoxiei și și-au răspândit deja tentaculele. În scurtul timp cât va conduce acest guvern, vor fi multe lucruri rele care se vor întâmpla. Dacă veti accepta acele lucruri, vor fi spre pieirea voastra, pentru a va pecetlui….”

  Η διορατική μορφή του Γέροντος Βασιλείου Καυσοκαλυβίτου | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/27/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5/

 • Ar mai fi niște aspecte…

  1. Deși Iraq & Afghanistan par eșecuri, au realizat un scop esențial: au adunat acolo toți islamiștii dornici să lupte cu America, și astfel au mutat frontul departe de casă.

  2. Și rușii și chinezii s-au cam săturat de Pax Americana. Iar acum au un oarecare avantaj convențional, pentru că hipersonicele americanilor nu sunt încă suficient de pregătite. Deocamdată, doar, căci se luptă și americanii să-i ajungă din urmă.

  • nu stiu despre ce avantaj conventional vorbesti – un port-avion american ancorat in Mediteraneana poate bloca toata flota aeriana ruseasca din sud; dar nu poate exista razboi SUA cu orice putere cat de cat mai maricica fara nuclere – chiar si Iranul daca o sa il atace, probabil dau cu nucleara;

   uitam ce inseamna nucleara – nu aiurea au dat pe japonezi cu ea – e prea puternica si cost/rezultate prea eficienta pentru a nu fi folosita; din orice punct de vedere ai privi, orice armata care are nucleare se gandeste cum le poate folosi

  • Atât rușii cât și chinezii au (momentan) un avantaj convențional în fața americanilor, din cauza faptului că rachetele lor hipersonice convenționale (de ex. Zircon-ul rusesc) sunt semnificativ mai avansate decât cele ale americanilor, și nu prea există modalități de apărare împotriva lor. Astfel, și rușii și chinezii pot scufunda ușor orice portavion american.

   Dar acest avantaj nu va exista prea mult timp, americanii se luptă din greu să recupereze timpul pierdut și să-și dezvolte și ei propriile hipersonice, plus mecanisme de apărare împotriva celor rusești și chinezești. Dar măcar 2-3 ani de acum încolo sunt totuși în dezavantaj.

   Nuclearele sunt un subiect tabu pentru toată lumea. Și rușii și americanii au suficiente nucleare pe submarine, care pot asigura un second-strike eficient și astfel asigură MAD (Mutual Assured Distruction), un fel de asigurare că niciun leader întreg la cap nu va începe să lanseze nucleare din propria inițiativă, pentru că e garantat că asta va duce și la distrugerea definitivă a propiei țări.

   Chinezii au pre puține nucleare ca să gândească măcar să le folosească împotriva Americii, dar totuși există riscul real ca să încerce să-i facă pe ruși și pe americani să se distrugă reciproc, și astfel să rămână ei singura putere mondială.

   În 1945 când s-a folosit bomba atomică situația era cu totul alta, și anume Japonia era cu totul incapabilă să riposteze, deci nici vorbă de Mutual Assured Distruction.

   • rachetele hipersonice sunt un mit – de altfel, orice arma care nu a demonstrat capabilitati intr-un razboi real este un mit; intrebare: care este cea mai tare arma care a demonstrat intr-un razboi real cat de puternica este?

    nuclearele nu sunt tabu – au fost folosite si vor mai fi folosite – e doar chestiune de timp; MAD este propaganda, rusii au pompat pe aceasta idee pentru a hyperboliza riscul existential pentru umanitate & SUA in cazul unui razboi mondial si pentru a incerca prelungirea unui razboi rece pe care erau clar ca il vor pierde inca din inceputuri …

    in realitate, desi stiintific se poate demonstra ca nuclearele pot distruge semnificativ emisfera nordica, nu este 100% agreata ideea in mediul militar ca folosirea lor ar duce la MAD si nu doar in ideea preemtivitatii si a neutralizarii rapide a dusmanului, chiar in ideea suportarii unor lovituri si sacrificarii unor orase

    sa nu credem ca pentru militari, sacrificarea unui oras cu 10 mil locuitori este o problema – din contra, pentru ei un razboi nuclear total este un vis erotic – a se vedea filmul Dr. Strangelove

 • IATĂ CE NE PREGATESTE ORGANIZAȚIA NAȚIUNILOR – “AGENDA 2030”

  ЕВО ШТА нам спремају Уједињене нације – „АГЕНДА 2030“
  https://www.intermagazin.rs/evo-sta-nam-spremaju-ujedinjene-nacije-agenda-2030/

  O natiune mondială fără suveranitate națională, sentimente religioase și demnitate personală, o masă umana fără chip, formata din vite care vor fi pecetluite cu cipuri, cu plata taxelor și impozitelor catre globaliști, iata ce este, pe scurt, in esența acest document al Organizației Națiunilor Unite, cunoscut sub numele de Agenda 2030 a ONU.

  Este o mare și aprofundată reiterare a regimului sclavilor – cu elita lumii în rolul noilor monarhi, cu scheme locale de impunere a impozitelor și un “paradis” al cărui singur privilegiu este ca oamenii să produca spre beneficiul “hărțuitorilor” globaliști.

  La sediul Organizației Națiunilor Unite a avut loc un summit care vizează adoptarea documentului “Transform the World: Agenda 2030 of Sustainable Development”.
  Papa Francisc, care a ținut un discurs în fața Adunării Generale a ONU, este unul dintre principalii promotori ai “transformării” lumii.
  Până în 2030, se estimează că proiectul va costa 5.000 de miliarde de dolari pe an și este alcătuit din 17 puncte, cu 169 de obiective specifice.

  Fiecare utopie promisă se termină într-o dictatură totalitară, la fel ca în cazul “Agendei 21” despre injectarea steroizilor. Organizația ONU și-a asumat rolul de facto al guvernului mondial (global), cu autoritatea puterii absolute asupra tuturor țărilor – fără a avea loc alegeri.

  Promisiunile ONU ca guvern mondial autoproclamat sunt grandioase, dar anunțarea utopiei lor ar trebui citită printre rânduri:

  eradicarea sărăciei sub toate formele nu înseamnă că bogații își vor da banii săracilor, ci mai degrabă centralizează sistemul monetar prin Banca Mondială și FMI pentru a controla finanțele și pentru a aboli banii cash prin implantarea cipurilor.

  Eradicarea foametei, furnizarea de alimente și agricultura durabilă ca soluție salvatoare la “problema foametei la nivel mondial”, va fi nu numai o promovare, ci o obligație legală de a cultiva alimente adica Organisme Modificate Genetic însoțite de interzicerea alimentelor sănătoase și ecologice care asigură o viață sănătoasă la toate vârstele, folosind standardele Codex Alimentarius.

  Alimentele ecologice sănătoase achiziționate de la micii producători vor fi scoase în afara legii, iar “o viață sănătoasă pentru toate vârstele” va fi o referire clară la vaccinarea impusa obligatoriu prin lege – fără opțiunea de a o alege sau de a o putea respinge. Educația egală și de înaltă calitate pentru toată propaganda globalistă de “spălare a creierului” din mass-media va fi convertita în educație, iar sistemele de învățământ din toate statele vor funcționa conform unui program comun.

  Egalitatea de gen, un termen bine-cunoscut pentru noi, implică formarea obligatorie a copiilor cu mentalitatea queer, transgenderism, pedofilie și ca un “brand de civilizație occidentală” prin împuternicirea femeilor în egalitatea de gen cu barbatii; cu un control bine brenduit al populației prin “planificare familială” forțată.

  Gestionarea durabilă a apei a anunțat deja privatizarea tuturor surselor de apă potabilă, cu introducerea fluorului inutil, dar inevitabil, implementarea energiei moderne durabile pentru toți, care implică citiri prin contoare “inteligente”, gestionare și oprirea energiei de la distanță, însoțite de creșteri drastice ale prețurilor catalogate drept “aliniere a prețurilor”.

  Creștere economică durabilă care deschide granițele pentru buna circulație și fără taxe a capitalului mare al companiilor internaționale, însoțită de adoptarea acordului TTIP – care va fi, de asemenea, sfârșitul infrastructurii de circulatie destinate deplasarii private, a activitatii persoanelor in regim privat si independent și va fi promovata industrializarea durabila.

  Singura formă de “industrializare durabilă” pentru o noua ordine mondială este dezindustrializarea, însoțită de controlul total și centralizarea maximă a tuturor formelor de călătorie (interzicerea automobilelor private) . Accentul va fi pus pe obligativitatea transportului public, ușor de controlat și taxat în detrimentul transportului privat, care se va realiza prin creșterea dramatică a prețurilor la motorina, benzină și (falimentarii) taxiurilor de dragul “conservării mediului”.

  Reducerea inegalității în interiorul țărilor nu implică o distribuție uniformă, ci mai degrabă regionalizarea și divizarea statelor naționale în regiuni mici, controlate și impozitate de guvernul mondial, crearea de orașe și așezări durabile adica a enclavelor frumos etansate ale Gulagului global – sub supravegherea strictă și absolut deloc discretă a organizațiilor (para)polițienești de tip “Big Brother”.

  Producția și consumul durabil, un proces denumit popular “strângerea curelei”, prin reducerea puterii de cumpărare, consumul va deveni într-adevăr (ne)sustenabil, ceea ce se potrivește perfect cu aceasta: nu se va produce nimic, dar asta e bine pentru că nu vei avea un loc de muncă și un salariu și nu vei avea nimic de cumpărat – aceasta va fi o viziune de “sustenabilitate”.

  Lupta împotriva schimbărilor climatice, numită inițial “lupta împotriva încălzirii globale” după o lipsă de încălzire dovedită științific, a fost rebranduită ca “schimbare climatica”, dar cu exact același scop – prin impozitarea fiecare activitati umane de pe pământ prin plata unor taxe de respirație (taxa de carbon) catre companiile private globaliste.

  Dezvoltarea durabilă a oceanelor, mărilor și resurselor marine implică restricționarea accesului la mediul marin, reducând în același timp drastic pescuitul – pentru cel mai bun control al drepturilor costisitoare de exploatare a mineralelor, petrolului și gazelor.

  Protecția și refacerea ecosistemelor terestre care limitează viața și munca oamenilor în orașe și așezări, dezactivând producția privată de alimente, în principal prin creșterea taxelor și apoi prin impunerea interdicției legale prin implementarea unui monopol al Organismelor Modificate Genetic ca singura modalitate posibilă de hrana “durabilă”…

  Crearea unei societăți pașnice și durabile, mai întâi cu metode de programare neurolingvistica, apoi adoptarea unor legi care sa sanctioneze existenta “potențialilor teroriști” periculoși pentru societate care susțin concepte de viață sănătoasă, hrană sănătoasă, acei opozanți ai vaccinării și globalismului, precum și a jurnaliștilor independenți care informează publicul diferit de mass-media mainstream oficială – eliminarea lor va crea o societate foarte pașnică și durabilă (sclavi ascultători)

  Abolirea suveranității națiunilor și a puterii de apărare a statelor creează o “problemă” a cărei “soluție” va fi o organizație globală de poliție militară responsabilă de întreaga lume. Odată cu “transformarea” anunțată, lumea va intra intr-un Gulag globalist, o utopie promisă care va sfârși într-o dictatură totalitară (sub conducerea lui Antihrist n.n.).

  Viziunea unei noi ordini mondiale va fi comunismul global – dar nu într-un sens pozitiv al vreunei egalități.
  Scopul final al “Agenda 21” prin injectarea de steroizi este obtinerea unei populații uniforme lipsite de chip uman.

  O populație fără suveranitate națională, sentimente religioase și demnitate personală. O masă fără chip uman, un staul planetar de vite, in care fiecare om “nou” va fi branduit cu pecetluirea unui cip, prin intermediul caruia va plati impozite globaliștilor, aceasta ramanand unicul scop al existenței sale biologice.
  Agenda ONU 2030 este o reiterare a sclavagismului – cu elita lumii în rolul noilor monarhi, cu scheme locale de impunere a impozitelor și a unui “paradis” al cărui singur privilegiu va fi plata darilor catre globaliști.
  Agenda 2030 va realiza înrobirea oamenilor fără a fi tras macar un glont inutil.

 • Sfantul Paisie Aghioritul:

  Cu putin timp inainte de Razboi va fi amaraciune in tara noastra, dar si in Europa. Va fi criza economica si politica.

  Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca… Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul.
  Cei care vor participa la război se vor pierde…
  Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui.
  Rusii coborând stramtoarea Dardanele vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească.
  Şi, când vor ajunge prietenii Turciei, adică cei din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi…

  Cuviosul Vasilios din Kavsocalivia:
  (a adormit in Domnul pe 18 octombrie 2015)
  👇
  Criza economică și războiul din Siria se vor desfasura ca parte a evenimentelor viitoare.
  Americanii vor incerca să-i zdrobească pe Rusi, dar în cele din urmă SUA va plăti scump pentru asta. SUA va ramane imputinata, parțial locuibila.
  Grecii, dacă nu se pocăiesc, vor plăti un preț greu.
  După ce va aparea luna roșie pe cer Razboiul va începe … toată lumea o va vedea. Va fi vazuta luna la orizont. Pe măsură ce soarele lumineaza…va fi vazuta luna care va deveni roșie (lună purpurie sangerie).
  Apoi lăsați-i pe conducatori să se pregătească… pentru că este scris că atunci păgânii vor invada insule din Grecia… sângele nevinovatiilor va fi vărsat …
  Cand se va apropia vremea, turcii vor lua aceste trei insule Lesbos, Chios și Rodos. Vor urma o politică de diversionista de dezorientare, pentru a deruta armata greacă, că vor sa ia alte insule mici, dar aceste trei insule grecești le vor ocupa de fapt.
  La scurt timp, însă, Turcia se va dezintegra. În insule, turcii vor putea veni și pleca pentru o vreme, le vor păstra doar trei luni. Va fi sânge vărsat din ambele tabere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.