Cât de deplasată este teoria conspirației?

A vorbi despre teorii ale conspirației pare foarte demodat. Asta deoarece în istoria contemporană aceste teorii se cam împlinesc și cu toate acestea impactul lor asupra oamenilor este nesemnificativ. Ce contează dacă Alex Jones a prezis cu 10 ani înainte că elitele vor lansa un virus prin care vor încerca vaccinarea forțată și controlul total asupra populației? Ce contează dacă Alex Jones și alții ca el au explicat cu lux de amănunte ingineria socială denumită PROBLEMĂ-REACȚIE-SOLUȚIE? Cu ce a schimbat asta felul în care oamenii au reacționat la evenimente? Cu nimic!

Cu adevărat, chiar dacă omul și-ar cunoaște propriul viitor, puțini sunt cei care ar lua seama și și-ar schimba viața în bine pentru a face față cum trebuie viitorului. Iată deci un exemplu de ce Dumnezeu nu descoperă omului viitorul – chiar dacă l-ar știi, mare lucru nu ar făcea. Într-un fel omul oricum cunoaște suficient pentru a se pregăti cum trebuie de viitor – faci bine, vei avea parte de bine, faci rău, te rupi de Dumnezeu, vei ajunge în iad. În puținele momente de cumpănă în care avem dificultate ca să cântărim ce trebuie să facem deoarece binele pare foarte amestecat cu răul, Dumnezeu, dacă ne rugăm, ne descoperă ce trebuie să facem. Iar dacă în acele momente de cumpănă rugăciunile noastre nu sunt suficiente, nu avem un răspuns sau nu știm să-l primim, sau nu avem puterea să îl primim, vina este doar a noastră și chiar dacă am știi cu lux de amănunte viitorul, mândria care ne-a dus în starea căzută în care suntem, ne-ar îndemna să alegem oricum varianta proastă, în speranța că Dumnezeu va schimba cumva lucrurile și lanțul de evenimente prezis și descoperit nu va mai avea loc.

Ar fi suficiente cele zise mai sus pentru a explica de ce eu personal nu prea sunt pasionat de teorii ale conspirației – nu le văd folosul. Ce folos este să cunoști dinainte ce se va întâmpla și ce rost are pierzănd timpul cu asemenea lucruri? Ei bine, folosul poate fi pur și simplu satisfacerea curiozității omenești, un fenomen greu de exeplicat și greu de combătut. Deoarece nu suntem roboți și nu facem mereu alegerile optime și nu cheltuim timpul cum trebuie, urmărind o eficiență maximă, mai cădem în păcatul akediei sub influența căruia începem să săpăm în groapa iepurelui, amăgindu-ne că vom găsi noi tainele viitorului.

Dar poate chiar dacă nu suntem obsedați de conspirații, nu putem ignora că în ultimul timp, conspirațiile au devenit știri și sunt luate în brațe pe canalele mainstream, de către influencerii autorizați pentru promovarea acestora (cum ar fi Joe Rogan sau la noi Victor Ciutacu). Unii zic că acest fenomen de a lăsa să răzbată la surpafață ce urmează să se întâmple (sau ce încearcă ei să determine) ar fi cumva calculat și ar avea de a face fie cu fenomenul self-fulfilling prophecy fie cu anumite apucături oculte prin care anunțarea dinainte a unui rău are un rol potent în realizarea acestuia, prin atragerea duhurilor. Personal înclin să cred că fenomenul este similar unei tehnicii psihologice prin care părinții prezintă copilului două variante posibile din care acesta să aleagă, amândouă fiind în esență ceea ce părintele își dorește. Exemplu: “când plecăm acasă, peste 5 minute sau peste 10 minute?”. Sau de exemplu, în cazul nostru: ce cheltuieli tăiați – schimbarea telefonului sau a mașinii? Varianta să schimbi atât telefonul cât și mașina, normală în societatea de astăzi, nu mai este valabilă deoarece tăticii noștri (ai celor din sistem) au decis că trebuie să reducem emisiile de carbon, prin urmare numărul populației, prin urmare rata natalității. Și cum Covidul nu a scăzut rata natalității și cum vaccinurile nu au putut continua pentru a putea controla numărul total al populației, s-a inventat un război.

Dar nu doar războiul s-a inventat ci si criza energetică, și panourile solare și gâdacii comestibili.

Dar războiul pare ceva real, pare să aibă o istorie a lui, are un trecut, ca să folosim termeni specifici, războiul din Ucraina are un casus beli suficient de independent de plandemie încât să nege teoria conspirației legată de războiul ca o etapă regizată în Marele Reset. Coincidențele sunt totuși prea mari pentru a ignora varianta conspirației. Forumul Economic Mondial (care nu e nici forum, nici nu se ocupă doar cu economia și nu e nici global, are doar aspirații globaliste) studia încă din 2016 posibilitatea unui război nuclear și scenariile posibile care să ducă la acesta. Într-o lucrare intitulată “Viitorul securității nucleare” [1] se discută cam ce vedem acum că se întâmplă:

De exemplu, grupul de lucru, a considerat scenarii de escaladare a relațiilor NATO / Rusia în Arctic, Orientul Mijlociu și părți ale Europei de Est (altele decât statele baltice), unde țări membre NATO fie se suprapun fie au granițe cu concepția Rusiei de străinătate apropiată (near abroad – nu știu cum s-ar putea traduce mai bine …)

The Future of Nuclear Security – Forumul Economic Mondial

Observați cât de bine se potrivește această componentă din scenariu cu situația României și cu faptul că 5000 de soldați de elită din SUA au debarcat ieri la noi și se pregătesc de asalt în ceea ce va fi probabil intrarea României în război din proprie inițiativă nu în urma atacării de către Rusia. În paralel la Digi24, se tratează subiecte de cum se va folosi Rusia de transnistreni pentru a provoca Moldova. Altfel zis, se pun bazele propagandei care să justifice intrarea în război.

Iată deci cât de în detaliu au intrat aceste scenarii, simulării sau gameplay-uri ce-or face ăștia la FEM așa cum au făcut pregătirea pentru plandemie în 2019 [2] încât scenariile nu se leagă de o escaladare legată de țările baltice ci de “alte țări” din Europa de Est. Nu am analizat whitepaper-ul în totalitate și recunosc că este o analiză care acoperă mai multe posibilități, dar culmea este că o variantă din cele dezbătute acolo bate uimitor cu realitatea.

Să zicem deci că poate că FEM e atât de bun încât face scenarii și pregătiri pentru orice situație? Deci e firesc dacă unele se mai întâmplă cam exact cum le-au simulat ei? Ar fi firesc dacă nu ar fi atât de dese și atât de grave. Ba plandemie, ba vaccinare în masă, ba lockdown-uri peste tot aiurea, ba monitorizare a mișcării oamenilor, ba criză energetică, ba război cu Rusia și escaladare nucleară, ba ciberatacuri care dau jos cu băncile și pregătesc populația pentru lansarea criptomonedelor băncilor centrale, etc, etc. Toate analizate dinainte, pregătite și simulate de FEM în amănunt. Iar actorii lor, personaje cu conexiuni la FEM. Iar ideologii FEM, scriitori, filosofi, influenceri și miliardar, toți cu o viziune comună – de accelerare a luptei împotriva încălzirii globale și de accelerare a rezolvării tuturor problemelor la nivel global, printr-o acțiune comună sub coordonarea științei și a oamenilor de știință angajați la companiile miliardarilor care sunt membri FEM, îl finanțează și participă la ședințe.

Colac peste pupăză, directorul FEM se mai și laudă că au “penetrat” guvernele și au oameni în poziții înalte în Canada, Australia și alte țări lidere în lupta împotriva Covid prin campania de vaccinare.

Dar meandrele conspirațiilor se complică și mai mult dacă privim totul prin perspectiva energiei. Am scris un articol intitulat “Energia este economie” sau ceva de genul, din păcate nu mai rețin dacă a fost înainte sau după război. Am explicat acolo că fără energie nu putem avea economie și ne întoarcem în evul mediu. Iar fără energie înțeleg fără investiții continue în dezvoltarea de noi capacități de extracție și producție a energiei. Ori toată agenda asta verde promovată de UE și Biden a pornit ÎNAINTE de război. Tot ce s-a făcut de la începerea războiului pare contrar logicii – pe de o parte, s-a continuat această agendă (cu deadline-uri, cu legi, cu “liberalizări” și alte constrângeri) și pe de alta s-a făcut tot ce s-a putut pentru a “stimula” Rusia ca să taie gazele. Astfel, politicienii vor avea pe cine să arunce vina pentru dezastrul economic care vine ca consecință a crizei energetice.

Dar criza energetică nu lovește în toți la fel, ci, deși FEM este (sau se promovează a fi) o organizație cu aspirații globaliste, vedem că marele câștigător al războiului energetic între UE și Rusia este SUA care acum exportă la prețuri crescute, LPG în cantități masive, pentru care nu ar fi avut altă piață de desfacere, dacă nu era acest război.

Iată deci noi și noi argumente că totul pare ireal de legat, teoria conspirației pare să aibă sens și finalitatea pare să fie o iarnă economică care va continua mult după trecerea iernei climatice și care poate include un război nuclear global. Toate astea (criza energetică, implozia economică și războiul nuclear – sau doar fierbinte) au ca urmare câteva consecințe evidente: creșterea vânzărilor de armament (cu mult peste ce s-a reușit cu vaccinul), creșterea controlului politicienilor asupra populației, creșterea controlului organizațiilor supra-statale asupra țărilor (fost) suverane atât din UE dar și din alte părți (vezi similara UE din Africa sau similara NATO din Asia), reducerea populației.

Pare cumva în plus în final să spunem că se dorește ca prin haos să se ajungă la ordine, dar teoria marxistă are ca principiul fundamental revoluția perpetuă, sursa acesteia fiind evident de inspirație diabolică. Haosul are semnătura demonului și de aceea important este pentru noi ca să știm că acolo unde este dezordine, haos, lipsă de claritate, este clar o prezentă a necuratului și viitorul nu poate fi unul pozitiv.

În final, nu vin decât cu sugestia celor interesați de a săpa și mai mult în gaura de iepure să caute Jay Dier și recomandările acestuia de lectură care include nenumărate titluri în care diverși membri ai elitelor descriu cu lux de amănunte evenimente geopolitice de anvergură care au fost planificare și realizate și prevăd cumva și pe cele care vor urma. Jay Dier este un realizator de emisiuni audio-video pe internet, pe diverse rețele sociale, cea mai recomandată fiind Rokfin unde Jay postează content legat de teorii ale conspirației care nu pot fi puse pe Youtube.

~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] The Future of Nuclear Security – Forumul Economic Mondial – https://www3.weforum.org/docs/WEF_Nuclear_Futures_Exercise_Report.pdf

[2] Live Simulation Exercise to Prepare Public and Private Leaders for Pandemic Response – https://www.weforum.org/press/2019/10/live-simulation-exercise-to-prepare-public-and-private-leaders-for-pandemic-response/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.