Război asimetric generalizat

Deși în Ucraina este război pe bune, înainte să fie pe bune, era asimetric. Acum e asimetric în locurile unde va fi pe bune în curând.

Trebuie să ne reamintim periodic că răul nu ține la branding. Scopul întunericului este să se răspândească, de aceea unele lovituri ale întunericului au loc în întuneric. Energia este economie și economia este viață. Dar cum se dorește reducerea populației, se lovește în economie, se lovește în energie și se încearcă tot ce se poate pentru reducerea numărului oamenilor.

Din păcate cei mai mulți nu realizează, încă cred că astea sunt conspirații. Cei care s-au trezit și înțeleg ce se întâmplă, deoarece nu au credință, sunt deznădăjduiți și cred că nu mai putem face nimic, că viața noastră este nimic în fața vremurilor și a puterilor întunericului. Evident că putem face imens. Un om poate schimba planul lui Dumnezeu, sau mai bine zis un om poate să ceară milă de la Dumnezeu care și-a întors fața de la noi pentru păcatele noastre. Cu atât mai mult, dacă toți ne vom întinde mâinile?

Deci iată în sfârșit războiul asimetric despre care comentam cu ceva scepticism pe când măcănitoarele automate de la televiziuni vedeau peste tot război asimetric al rușilor. Ei bine, iată că și americanii se pricep la chestii asimetrice.

Dar să vă zic una asimetrică de-a rușilor pe care pun pariu că nu au văzut-o prea mulți. Putin a zis că mobilizează “parțial”, doar 300.000 de oameni. Dar credeți că îi numără cineva? Să nu ne amăgim – mobilizarea e totală, așa cum va fi și războiul.

Și încă ceva. Zic deci că răul nu e interesat de branding, ci de rezultat – vrea să fie rău, să omoare umanitatea, să fie război, să fie bombe și moarte. Nu m-ar mira dacă primele nucleare aruncate nu vor fi asumate de nicio putere ci va fi haos.

Sistemele de modelare a războiului din ziua de astăzi au ajuns atât de avansate încât își permit să folosească acțiuni neasumate. În WW2 Japonia ataca SUA și a dorit la Perl Harbur să dea o lovitură fatală. Nu s-au ferit să își asume lovitura. Idem americanii au dat cu nucleara ca să arate ce pot. În vremea de azi vom vedea lucruri grozave și nu vom știi cine este autorul și ce scop urmărește. Discreția și întunericul care acoperă aceste acțiuni pare a fi doar o componentă a războiului modern, așa cum “oamenii cumsecade” cu care Putin a anexat Crimeea nu erau inițial soldați ruși ci … “oameni cumsecade”.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.