Începutul sfârșitului

Nu mai am ce să zic nou. După peste 15 ani de blog cred că am acoperit cu vârf și îndesat fundamentele sistemului financiar de tip caritas și sfârșitul inevitabil al Imperiului – războiul nuclear. Ca orice Imperiu, înainte de prăbușire va încerca să folosească și ultimele resurse, iar armata și nuclearele sunt ultimele resurse. Unii americani au speranța că așa cum URSS s-a destrămat relativ pașnic (oare?) tot așa și SUA se poate sparge fără să arunce lumea într-un nou război mondial. Chestiunea am mai discutat-o acum 12 ani:

Prăbuşirea Imperiului Sovietic, deşi a adus cu ea multe probleme, a dus la descătuşarea lagărului în care erau ţinute popoarele, chiar dacă nu în aceeaşi măsură şi nu cu aceleaşi consecinţe benefice în toate ţările. Prăbuşirea Imperiului American va însemna cu totul altceva pentru ca dacă la primul a avut loc o implozie, la cel din urmă cauzele vin tocmai din faptul că s-a umflat peste măsură şi creşterea sa nu a fost deloc organică ci mai degrabă poate fi asemănată unui cancer. Cancerul lăcomiei fără limite (greed is good), al corupţiei sub umbrela lobby-ului, al exploatării economice prin corporaţii multi-naţionale fără nici un dumnezeu şi al cuceririlor pentru resurse (Irak, Afganistan etc) încă creşte şi încă mai are de infectat şi pe ultimele celule sănătoase din lumea de azi. Iar dacă ne gândim numai la arsenalul nuclear disponibil pe care acest uriaş îl are la îndemână şi asupra indiferenţei cu care permite ca milioane de oameni să sufere de foame şi să moară doar pentru ca bancherii să nu piardă un cent din proastele lor investiţii şi din pariurile win-win sub acoperirea CDS-urilor, putem să spunem şi noi ca domnul Arpad că deocamdată nu suntem în criză.

Prăbușirea Uriașului – Martie 2011

Nu aș dori să fac din nou articole “told you so”, dar nu are rost să mai explic din nou lucruri pe care deja le-am explicat. Motivele crashului sunt clare și acesta nu putea fi evitat. Iată deci acum un an ce ziceam cu privire la mărirea ratei la Fed:

Prin creșterea ratei dobânzi într-o perioadă de contracție economică și incertitudini geopolitice (ca să nu folosim cuvinte mai grele) nu se încearcă altceva decât punerea de gaz pe foc.

Criza programată – Aprilie 2022

Încă din septembrie 2021 atrăgeam atenția că creșterea dobânzilor va aduce hyperinflație și falimente.

Orice creștere de dobândă va pune probleme masive atât statelor cât și companiilor. Nu doar panica produse pe piețele financiare, dar insolvențele în lanț vor produce o undă de șoc și o criză nasoală. Dacă veți auzi de creșteri de dobândă, eu vă sfătuiesc să vă cumpărați arme și să fugiți la bunkerul pe care sper că îl aveți deja plin cu ce trebuie. Dacă plandemia e reală și vor să reducă populația, folosinudu-se de virus doar ca pretext să distrugă întreaga economie, cea mai clară dovadă a acestui plan malefic va fi creșterea dobânzilor.

Practic nu vom auzi de creșteri de dobânzi decât din următoarele motive 1) plandemie / noul reset – scopul urmărit, distrugerea societății și producerea de haos prin insolvențele masive și somajul aproape generalizat 2) hyperinflație care nu poate fi stăvilită altfel (am văzut în Rusia și în Turcia astfel de măsuri) – cum ratele nu vor mai putea fi plătite, fie va exista un default parțial suveran (și al companiilor, evident) fie vom asista la naționalizarea a 99% din companiile private actuale 3) revenire economică și crearea condițiilor sigure de mărire a dobânzilor (ca să folosesc limbajul Fed-ului) – ha,ha, ha – dacă nu a ieșit înainte, va ieși acum?!

FOG OF WAR ÎN CRIZA ECONOMICĂ CARE NE AȘTEAPTĂ – Septembrie 2021

Sper că v-am atras atenția cu aceste referințe. Nu doresc să par profet, dar este evident că va urma un lanț de falimente, șomaj, austeritate, foame, sărăcie și poate chiar război și la noi. Nu mai reiau nici argumentația legată de război deoarece oricum mare parte din articolele recente sunt despre război.

Nu vreau însă să propag deznădejde. Va fi nasol, cu siguranță mult mai nasol ca în 2008, dar nu mai rău ca pe vremea comunismului. Oricum, există soluții, așa cum am detaliat în IESIREA DIN SISTEM – BENEFICII EXTRA-PLANDEMICE.

Personal interpretez criza care vine ca pe încă o blândă mângâiere prin care Dumnezeu dorește să îi pregătească pe cei mai tari la cerbice care încă nu au înțeles nimic din plandemie și să îi îndemne să se pregătească pentru apocalipsă. Când spun apocalipsă, nu mă refer la cei 3 ani de domnie ai lui antihrist ci mai degrabă la o dictatură tehnocratică care poate dura zeci de ani și în care prigoana creștinilor va fi suficient de nasoală încât detaliile crizei economice să ni se pară irelevante.

Am rămas dator cu articolul în care voi detalia cum antihrist este posibil să fie un android, jumătate om, jumătate Chat GPT (sau altă minunăție de-asta). În curând …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.