Cum va fi când vin ruşii

Când vin ruşii, pe la noi, nu va fi foarte diferit faţă de ce vedem la ucrainieni acum. Le luăm pe rând.

Nu-mi vine să cred!

Mulţi se vor mira cum de au ajuns ruşii la noi. Dacă ucrainienii au fost şocaţi deoarece ruşii le erau teoretic fraţi, noi vom fi şocaţi cum de fraţii din NATO ne lasă atât de uşor pe mâna ruşilor.

Statul diafan

Dacă acum românii mai au speranţe şi se revoltă dacă guvernul şi autorităţile locale nu îşi fac treaba, când începe războiul, subţirimea statului românesc va ieşi la suprafaţă. Şi aşa ca şi acum va conta omul şi vechiul PCR (Pile, Cunoştinţe, Relaţii) se va accentua de o mie de ori faţă de acum. De la pilele de la vamă care vor permite junilor să fugă înainte de mobilizarea generală până la piele de la bănci care ne vor permite să ne scoatem euroii din bancă în faţa altora, când vor venii ruşii, PCR va reveni rapid la putere.

Marea fugă

Noi deja suntem fiecare pentru noi. Dar când vor începe rachetele să pice şi tancurile să bubuie, românii dinspre est vor fugii spre vest, dar nu ştiu cât de dornici vor fi să se oprească în vestul ţării, ci se vor grăbi, ca şi “refugiaţii sirieni” să ajungă în Germania. De ce ar fi refugiaţii de război de la noi altfel decât cei din Siria?

Va opri oare Shengen valul de refugiaţi români? Evident că nu. O altă relevare care se va accentua atunci va fi cât de mult ne-a ros demografic fuga la muncă în afară. Dacă acum cei care au rămas, o fac mai ales din motive culturale, deoarece oportunităţi cu siguranţă au fost şi sunt pentru oricine vrea să plece, în caz de război primele valuri vor fi ale celor care au deja rude şi prieteni afară, adică mai mult de jumătate din ţară probabil.

Colaboraţioniştii

În veşnica tradiţie mioritică şi spre surprinderea presei străine, mulţi români vor primi tancurile ruseşti cu florile pe străzi. Fie din prostie, dar mai ales din frică şi laşitate, gena colaboraţionismului care a făcut ca limba maternă să rămână limba română de-a lungul veacurilor deoarece româncele s-au înţeles mereu perfect cu slavii cotropitori şi au continuat să-şi înveţe copiii limba nostră dragă în locul slavonei, se va reactiva.

Transilvania neutră

Cum ungurii sunt deja prieteni cu ruşii, dar şi deoarece după cucerirea Odesei, trecerea Carpaţilor ar fi prea greoaie şi România nu este destinaţia finală pentru tancurile lor, foarte posibil Transilvania va fi ferită. Poate vor curge ajutoare, poate vor fi puşi ungurii ca administratori, dar în niciun caz nu cred că armata română se va retrage în Transilvania şi va lupta cu ruşii deoarece există riscul să ne-o tragă ungurii prin spate. Mai degrabă, cel puţin o perioadă, Siretul va fi o primă demarcare a frontului după prima invazie.

Guvern în exil

Spre deosebire de Ucraina, guvernanţii noştri vor fugi ca şobolani oriunde vor fi primiţi. Cel mai probabil la Londra. Evident administraţia publică va mai funcţiona pe alocuri deoarece exodul total va fi imposibil. Însă cum majoritatea bugetarilor au deja o situaţie financiară bună şi rezerve vor fi printre primii care vor fugi, aparatusul de stat, va fi mai subţire decât este acum.

Deja armata vedem că are probleme să menţină personalul, darămie să lupte cu ruşii. Ne-am gândi că poate avem speranţe că şi pe la noi sunt oameni eroi, cum ar fi Raed Arafat. Dar spre deosebire de Ucraina care a fost pregătită destul de bine pentru o invazie, România nici nu concepe aşa ceva.

Şi la fel cum românul de rând nu concepe că ţara ne poate fi ocupată, la fel gândesc şi guvernanţii şi prin urmare nu fac nicio pregătire, nici măcar mentală.

2 thoughts on “Cum va fi când vin ruşii”

  1. Si inca ceva foarte important: In ciuda propagandei oficiale care spune ca romanii din strainatate plang de se rupe camasa pe ei de dorul Romaniei si de dorul intorsului acasa, acest lucru este 100% FALS! Acessta este motivul pentru care au inceput sa umple tara cu tigani importati de prin toate gropile de gunoi ale lumii.
    Este absurd sa crezi ca romanii vor renunta la viata si bunastarea pe care si-au creat-o de-a lungul anilor in strainatate, vor vinde/inchide totul, isi vor face bagajele si se vor intoarce in saracia, umilinta, prostia si incompetenta din Romania, fie in timpul vietii active fie la pensie.

    https://www.youtube.com/watch?v=ACQOlIP-OQs&t=40s

    Reply
  2. “…până la piele de la bănci care ne vor permite să ne scoatem euroii din bancă în faţa altora…”

    Dupa episodul Cipru si Grecia doar amatorii si “naivii”, ca sa ma exprim politicos, isi mai tin (toti) banii in bancile locale. Pana si bombardierii si hipsterii au macar un cont cu card atasat la un “serviciu” de genul Revolut.
    Ma indoiesc ca oamenii inteligenti care stiu sa genereze profituri si fluxuri de numerar au sume mari de bani stand degeaba la mila inflatiei si a impozitelor prin bancile de oriunde. Presupunad prin absurd ca acesta stare de fapt este reala, este absolut trivial sa cumperi si sa stochezi printr-un clik aur fizic la un dealer/exchange din Sigapore, actiuni pe bursele internationale sau macar criptomonede.

    Pana una-alta, referitor la bani si la banci, pericolul vine din alta parte si cine nu e gata va fi luat cu lopata. In timp ce altii introduc legi si chiar discuta sa schimbe constitutia pentru a garanta dreptul cetatenilor de a utiliza de bani cash si pentru a limita utilizarea CDBC-urilor, Romania, proasta si groapa de gunoi a Europei de secole, se straduieste sa faca tocmai invers.

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26544666-platile-numerar-drastic-reduse-cumparaturile-metro-pot-platite-cash-limita-2000-lei-inainte-plafonul-era-10-000-lei.htm

    Deja vu!
    https://www.rador.ro/2015/01/26/reforma-monetara-din-1952-toti-banii-care-erau-in-plus-puteai-foarte-bine-sa-i-bagi-in-soba/

    _______________________________
    “Va opri oare Shengen valul de refugiaţi români? Evident că nu.”

    Nu il va opri din doua motive foarte simple:
    1. romanii au valori/obiceiuri europene si crestine ceea ce ii face usor integrabili in societatile occidentale si implicit sunt preferati in locul “refugiatilor sirieni” de pretutindeni

    2. romanii au cat de cat o educatie si o pergatire profesionala moderna si astfel pot fi integrati usor si rapid pe piata muncii unde este efectiv bataie pe orice fel de om cu o calificare ceruta pe piata locala: de la sudori, electricieni, soferi profesionisti de tir/camion pana la it-sti.

    https://economedia.ro/ue-vrea-sa-scada-cu-25-obligatiile-de-raportare-pentru-imm-uri-sufocate-de-birocratie-solutii-pentru-criza-fortei-de-munca-imigranti-calificati-tineri-si-mame.html

    https://economedia.ro/comisia-avertizeaza-ca-forta-de-munca-se-reduce-in-multe-regiuni-ale-ue.html

    https://economedia.ro/analiza-eliminarea-facilitatilor-fiscale-in-constructii-va-accelera-tendinta-de-emigrare-a-muncitorilor-si-a-inginerilor-se-va-restrange-activitatea-pe-santiere-si-va-creste-munca-nefiscalizata.html

    https://panorama.ro/vanatoare-talente-angajati-ideali-romania-lume/

    https://economedia.ro/romania-are-mai-multi-solicitanti-de-cetatenie-europeana-decat-oricare-alt-stat-ue.html

    _______________________________
    “…în caz de război primele valuri vor fi ale celor care au deja rude şi prieteni afară, adică mai mult de jumătate din ţară probabil….”

    Nu trebuie sa ai rude si prieteni sa pleci, iti trebuie doar o calificare/meserie ceruta si vei avea traiul asigurat. Este trivial de emigrat daca cunosti o meserie si esti bun in ceea ce faci. In mod evident ca a avea rude/cunostiinte intr-o tara straina iti va oferu un beneficiu suplimentar. Vei pleca aproape la sigur si te vei integra mai repede.

    https://www.youtube.com/watch?v=NfyQXUhdZU8

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.