Care sunt știrile rele pentru care ne pregătește Stoltenberg?

Stoltenberg, directorul de marketing al NATO, ne anunță că trebuie să fim gata pentru știri rele din Ucraina. Evident că NATO nu dă bătuta Ucraina cu una cu două, ci încearcă să îi topească până la ultima femei care poate consuma gloanțele și rachetele rușilor.

O știre cumva pe scurt, puteți citi pe Politico. Pe scurt a fost și avertismentul lui Stoltenberg, care de obicei este mai comunicativ ca Geoană, vorbind mult și spunând multe fraze prefabricate.

“We should also be prepared for bad news,” Stoltenberg added, without being more specific.

Sursa: POLITICO

Tot din articolul de mai sus, aflăm că Putin a mărit numărul soldaţilor de la 0.17 mil la 1.3 mil, adică de aproape 8 ori. Ce are de gând Putin? Dacă până acum cu cei 0.17 mil soldați Putin a bătut Ucraina, oare ce vrea să facă cu atât de mulți?

Dar de ce zic eu că Stoltenberg este de la departamentul marketing şi nu de la management? Deoarece hanar nu are despre răzbel. Iote ce zice: deşi linia frontului nu prea s-a mișcat, Ucraina a folosit rachete împotriva rușilor, a atacat flota maritimă de la Marea Neagră și a lovit în adâncime (folosind dronele care cară zeci de kg de muniţie şi pot sparge geamurile maşinilor).

Această propagandă hilară, încearcă să ascundă dezastrul din război în care deși linia frontului nu prea s-a mișcat, Avdivka este practic înconjurată, rușii bombardează zilnic, ucrainienii nu mai au muniție, au trimis femei pe front și rețeaua electrică este aproape distrusă.

O analiză geopolitică simplistă însă ne spune că Rusia nici nu vrea să mute linia frontului deoarece probabil nu dorește mai mult teritoriu decât deja are. Oricine urmărește îndeaproape știrile din război, vede că periodic rușii au atacuri ale partizanilor în teritoriile deja ocupate semn că o perioadă rușii vor avea probleme să asimileze populația ocupată. O mutare lentă a graniței ajută Rusia prin aceea că face “curăţenie” şi de o parte şi de alta a liniei, distruge localităţile, infrastructura şi această linie va fi o zonă de graniţă uşor de protejat pe viitor, după ce ucrainienii vor accepta pacea.

O mutare a liniei frontului cu încă 100km nu ar însemna pentru ruşi decât un efort şi mai mare de a proteja această linie, prin urmare nu prea ar avea sens, de vreme ce ei încă au probleme să se protejeze de dronele ucrainienilor atât cele aeriene cât şi cele maritime. Chiar dacă la nivel de trupe şi tancuri, un atac al ruşilor ar putea avea succes, problemele logistice şi de aprovizionare ar creşte.

Întorcându-ne la avertismentul lui Stoltenberg, acesta trebuie citit tot prin cheia fenomenului denumit încă de mai mult timp, Ukraine fatigue. Adică lumea uită de Ucraina, se oftică că tot trebuie să aruncăm cu bani în ei și mai nou se mai și ocupă prea mult de Israel. Mai ales American. Prin urmare, NATO cam șomează deoarece în loc să zăngăne și mai mult vuvuzelele războiului, să arate cât de aproape sunt ucrainienii ca să ajungă la Moscova și de ce astfel se justifică pomparea de miliarde, avem în fapt, în ciuda miliardelor deja pompate, o Ucraină pe pragul să piardă total în fața Rusiei și să oblige Vestul să se mobilizeze deoarece evident că după acest succes, probabil rușii nu vor sta liniștiți când abia s-au încins, abia au dat drumul la făbricuţele de tancuri, abia au învăţat cum se întreprinde un atac multi-armă, abia au recrutat 1.3 milioane de soldați.

Pentru astfel de știri ne pregătește Stoltenberg, mai ales pe noi românii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.