De ce extratereştrii nu pot să aibă baze lunare?

Rodul “educaţiei” (adecă a spălăturii pe creier) de decenii prin filme SF şi presă de “popularizare a ştiinţei” asupra ateilor începe să dea roade şi este doar chestiune de timp până când IA va putea transmite live desanturi ale navelor extraterestre care ne vor transmite mesaje de unitate globală şi supunere faţă de algoritmii de inginerie socială care ne vrea binele, celor care vom scăpa după operaţiunea de reducere a carbonului dintre care o bună parte este carbon uman.

Am câteva lucruri de subliniat încă din start:

  • ultimul articol despre extratereştii este intitulat EPISTEMIOLOGIA INCOERENTĂ A RELIGIEI EXTRATERESTRE şi l-am scris pe 13 august 2023; în urmă am mai multe, nu ştiu cum să le refer, de regulă la fiecare articol fac referinţă la vechiul pe acelaşi topic
  • personal nu cred că există extratereştrii şi am explicat de ce în articolul de mai sus; zic însă că ca orice topic care atrage interesul cartofilor de canapea, subiectul este şi va fi folosit din ce în ce mai mult pentru manipularea oilor; în ce direcţie? Ca toate episoadele din sezonul Marele Reset şi episodul despre extratereştri duce spre control şi se bazează pe frică.

Să presupunem deci că extratereştrii au baze pe Lună. De ce ar alege Luna? Evident, ca să fie aproape de noi şi să ne monitorizeze. Dar cum anume e mai bine pentru ei să stea pe Lună, cum de pot să ne monitorizeze de pe Lună, dar nu de pe Marte care teoretic presupune aceeaşi tehnologie, adică raportul distanţelor între cele două este de 15, dar dacă extratereştrii vin de pe alt sistem planetar, cu siguranţă distanţa între Luna şi Marte până la pământ e nesemnificativă, dat fiind tehnologia lor puternică care le-a permis să vină de la distanţe atât de mari încât distanţa Terra Marte pentru ei este mizilic. Să presupunem însă că extratereştrii vor musai să stea pe Lună deoarece au un dispozitiv foarte puternic care poate neutraliza nuclearele şi pentru asta trebuie să fie pe Luna care e mai aproape decât Marte.

Dacă extratereştrii au baze pe Lună şi nu pe Pământ înseamnă că vor să nu fie descoperiţi deoarece evident pe Lună e mult mai complicat să menţii o bază din cauza furtunilor solare care afectează comunicaţiile şi ard piele verzi ale micilor extratereştrii de pe Lună, chiar dacă cu siguranţă au costume de două ori mai rezistente ca ale NASA. Dar să presupunem că pur şi simplu, deşi sunt buni la cloacking şi e logic că ar prefera să stea pe Pământ, nu sunt chiar atât de buni încât să nu fie depistaţi pe Lună.

Deci acceptăm că extratereştrii au baze pe Lună deoarece au suficientă tehnologie de cloacking cât să nu îi vedem noi (foarte uşor) şi totodată ei preferă dintr-un anume motiv Luna şi nu Marte. Apropos, ca o mică notă la comentariul despre locaţia bazei, sunt nenumărate locaţii în Sistemul Solar mai bune şi ca Luna şi ca Marte pentru monitorizarea planetei noastre DACĂ oricum eşti ditamai extraterestru cu nave şi baze, care ai venit din alt sistem solar. Dar să facem această presupunere că dintr-un anume motiv, extratereştrii au această slăbiciune, anume constrângerea că trebuie musai să menţină o bază pe Lună pentru a ne monitoriza.

Să trecem acum la motivaţia şi interesul extratereştrilor. Este clar că – deoarece nu au deschis încă un post TV sau măcar un site unde să citim despre ei şi poate chiar să discutăm cu un chat de inteligenţă artificială pe care sigur îl au dacă şi noi avem aşa ceva – foarte probabil aceşti extratereştrii nu doresc să fie descoperiţi.

Dar există unii (scriitori de cărţi) care zic că există şi că NASA fie ştie de ei, fie deja comunică cu ei. Varianta ca NASA să discute cu ei pe o linie secretă, departe de cunoştinţa întregii lumi este ilogică. Dacă cine ştie cum, prin vulnerabilitatea lor (că încă nu sunt perfecţi) extratereştrii ar fi deja descoperiţi de NASA, cu siguranţă ar dori din prima ca să fie ei cei care se dau singuri pe faţă şi comunică cu omenirea, nu aşteaptă să se scurgă “dovezile” în presă pe canale “secrete”. Aş face aici o comparaţie cu Revoluţia Română: Iliescu s-a dus la TV când a vrut să câştige încrederea oamenilor, nu la Observatorul Astronomic. Este clar că dacă e revoluţie, şi cu siguranţă faptul că NASA deconspiră bazele extratereştrilor pe Lună e ditamai revoluţie, noii actori, marile vedete, ditamai extratereştrii ar vrea ca să comunice direct să ne spună cine sunt şi ce vor. De ce s-ar teme şi ce scopuri ar avea?

Dacă încercăm să găsim un motiv pentru care extratereştrii nu ar comunica direct cu omenirea ci ar sta încă ascunşi după ce deja cel puţin un om i-a deconspirat sunt foarte puţine argumente. Poate un argument ar fi că deoarece informaţiile scăpate sunt puţine şi persoanele care ştiu aceste informaţii sunt de asemenea puţine şi fără capacitatea să schimbe părerea oamenilor, putem presupune că extratereştrii preferă încă să stea în ascuns pentru că zic ei, oamenii nu vor crede şi secretul va fi păstrat.

Dar o asemenea ştire, cum că extratereştrii au baze pe Lună, evident ar direcţiona toate fondurile oricărei ţări ca să monetizeze şi să folosească cumva această informaţie. E de bun simţ să credem că guvernul de exemplu ar vrea să fure ceva tehnologie avansată de la extratereştrii şi pentru asta ar putea merge chiar până la a şantaja pe extratereştii că dacă nu le dau tehnologie avansata, spun oamenilor că s-au descoperit aceste baze. Dar poate extratereştrii sunt puternicii şi au arme puternice şi ameninţă guvernele cu represalii. Dar pe acest fir de raţionament, s-ar muta pe pământ şi ar cere guvernelor să le ofere garanţia secretului. Dar dacă intrăm în scenariul că extratereştrii au baze pe pâmănt, ieşim din ce încercăm să demonstrăm.

Deci strict raportat la argumentul că extratereştrii au baze pe Lună, nu găsim un motiv pentru care aceştia ar fi acolo şi totodată anumite persoane, fie de la NASA, fie cine ştie ce astronomi geniali, au văzut deja bazele şi au dovezi.

Dacă extratereştrii există pe Lună dar sunt atât de buni la cloacking încât nu i-am depistat, toata chestiunea se rezumă la o poveste. Adică putem spune orice. Putem contra această poveste şi cu argumentul că mai bine ar sta în Antarctica deoarece dacă pot face cloacking pe Luna, foarte probabil pot face şi în Antarctica. Deci am recurge tot la poveste.

Iată deci că raţional, nu avem argumente de ce extratereştrii ar exista pe Lună şi deja cumva NASA ştie de ei. Nici măcar scenariul unor baze vechi nefuncţionale sau a unor staţii de transmisie nu e valabil deoarece de asemenea, dacă am avea dovezi am ştii cu certitudine şi dacă nu sunt dovezi, totul e o poveste.

În final mai ţin să repet doar un singur raţionament care vă invit să îl verificaţi cât de bazat este eventual discutând cu boţii de Inteligenţă Artificială: dacă viaţa există pe oricare altă planetă din univers, viaţa ar fi abundentă şi tot spaţiul ar fi plin de nave care se plimbă peste tot, aşa cum pe pământ, cel mai îndepărtat colţ de cer dă şansa observării avioanelor şi chiar a sateliţilor, dacă maşini sau trenuri sunt mai greu de văzut în pustietăţi.

Scenariul în care viaţa există dar are anumite contrângeri de apariţie, de evoluţie şi de multiplicare care face ca prezenţa civilizaţiilor extraterestre să fie foarte rară şi greu de depistat, se bazează pe nenumărate alte fine tuninguri în care nici nu are rost să intrăm.

În ciuda celor zise mai sus în acest articol, ţin să menţionez că îmi plac filmele cu extratereştrii dacă sunt bune. Ultimul văzut pe care îl recomand este Alien: Covenant (2017)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.