Epistemiologia incoerentă a religiei extraterestre

Doresc să mă opresc doar la câteva puncte deoarece am mai scris deja numeroase articole (ultimul aici) şi sunt sigur că cititorii acestui blog nu prea au dileme. Este nevoie însă să cunoaştem duhurile pentru a ne feri de ele şi pentru a încerca să îi dumirim şi pe alţii, deşi raţiuna, discernământul şi mai ales logica sunt flori rare, a dat seceta în ele.

În primul rând credinţa în extratereştrii este un subdomeniul al ateismului şi vine să umple anumite goluri şi anumite reflexe datorate ruperii de creştinism. Dacă ne uităm la harta “apariţiilor” vedem clar o corelare cu creştinismul tradiţional, semn că restul lumii nu are nevoie de ET ca să fie mântuiţi.

Nu doar că nicio religie tradiţională nu îngăduie existenţa extratereştrilor (evident că în modernism, de când cu “iluminarea”, avem şi de-astea) dar nici măcar filosofia clasică grecească nu s-a gândit niciodată să abordeze subiectul. Pentru greci, maxim ce au extins domeniul SF a fost povestea despre Atlantida deşi mai degrabă aceasta este o relatare istorică decât un puseu imaginar. Atlantida. Paradoxal, omul vechi credea mai mult în ceea ce vede decât omul contemporan care crede cumva mai mult în televizor. Râd mai ales ateii cum că strămoşii noştri se temeau de fulgere şi comente şi le luau ca semne divine. Dar omul de azi care se uită la lumina monitoarelor, nu se aseamănă la fel, crezând în extratereştrii şi alte baliverne propuse de povestitorii moderni, aşa zis oameni de ştiinţă despre planete locuibile, civilizatii extraterestre, transumanism şi alte de-astea? Nu vedem că până la transumanism, ne fac ăştia să mâncăm gândaci şi să ne omorâm între noi prin războaie şi injecţii fatale cu efect întârziat?

Întruparea

Am menţionat în articolele anterioare că pare ilogic şi de necrezut ca o civilizaţie extraterestră care este capabilă să ne viziteze şi să păstreze tăcerea, să ne studieze incognito etc, să aibă lipsuri atât de mari încât anumite nave ale acesteia să cadă pe pământ, culmea tocmai în SUA şi să fie capturate de guvern.

Ei bine, explicaţia acestei slăbiciuni nu este altceva decât o schimonosire a întrupării lui Iisus Hristos, care de asemenea, deşi nu avea nevoie, a ales să se întrupeze pe pământ, să ia “contact” cu omul şi chiar să fie prins de oameni, aşa cum şi acei extratereştrii au fost capturaţi de guvern.

Mântuirea

Se subînţelege tot timpul că extratereştrii ne urmăresc şi ne monitorizează pentru ca noi să nu distrugem planeta ci “să creştem mari”, adică să renunţăm la neînţelegerile din trecut, cauzate de religii şi să facem un guvern mondial şi o lume care să trăiască în pace. Şi ei au ajuns la pace şi probabil au rezolvat deja toate problemele carnale. Borgii din Star Trek, de exemplu, sunt o conştiinţă unitară, fiecare individ este conectat prin Wifi la creierul central şi nu are o personalitate proprie, el doar acţionează ca o furnică, pentru scopul comun.

Aşa cum pogorârea lui Iisus Hristos a venit într-un moment crucial când omenirea ajunsese la un punct culminant de disperare şi durere şi Vestea cea Bună a venit ca un balsam pe o rană sângerândă, tot aşa şi extratereştrii îşi vor face apariţia publică mai ales când suntem în pragul distrugerii complete, poate când există riscul de război nuclear. De aceea urmăresc navele lor mai ales bazele secrete militare, unde sunt nucleare, deoarece au grijă ca nu cumva să ne autodistrugem.

Liberul arbitru

Aşa cum Dumnezeu respectă libertatea omului şi nu intervine abuziv în viaţa noastră, lăsând răul să ne afecteze, dacă noi asta vrem şi intervenind doar atunci când noi ne rugăm la el, tot aşa şi extratereştrii respectă civilizaţia umană şi o lasă să îşi facă de cap până când “va fi momentul”, adică până când vom face pacea totală şi vom asculta total de Klaus de la Forum.

Nevoia de pocăinţă

Tânguirea păcătoşilor din creştinism are paralelă cu tânguirea ecologiştilor. Distrugerea planetei este un mare păcat deoarece dispar specii şi plante. Evident că una dintre dogmele extraterestr este acela că diversitatea este sfântă. Deşi această dogmă cam se bate cap în cap cu dogma conştiinţei comune şi a transumanismului . Adică deşi extratereştrii sunt probabil o singură minte (hivemind), ei apreciază totuşi diversitatea speciilor. Şi deşi cu siguranţă, aşa cum ştiinţa de astăzi profeţeşte şi se zbate să ne aducă integrarea cu digitalul, şi extratereştrii sunt deja digitali, sau poate doar digitali, cumva ei nu intră în contact cu noi deoarece suntem atât de inferiori că distrugem pădurea tropicală cu milioanele de specii. De aceea trebuie să ne pocăim, să renunţăm la petrol, să mâncăm gândaci, ca să putem progresa, pe de o parte să facem un stat global, sub conducerea Forumului şi pe de alta să acceptăm cipul din cap pe care ni-l va băga Elon ca să fim toţi o singură minte. Astfel, cu panourile solare care vor alimenta cipurile, nu vom mai distruge planeta care va continua să producă milioane de specii şi astfel, vom fi demni să fim şi noi invitaţi, ca planetă, să aderăm la Confederaţia Galactică a Civilizaţiilor Superioare.

2 thoughts on “Epistemiologia incoerentă a religiei extraterestre”

  1. “civilizatii extraterestre, transhumanţă…”
    “Nu vedem că până la transhumanţă…”
    “dogma conştiinţei comune şi a transhumanţei”
    Corect ar fi: transumanism.
    Nu cred că extratereştrii merg cu oile 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.