Sunt apelurile la înarmare un semn că războiul este inevitabil?

Nu. Apelurile la înarmare sunt rezultatul campaniei agresive a Complexului Militar Industrial de a stimula vânzările cât mai mult. Dacă nu acum când? Dacă BigPharma nu trăcea tunuri în toiul plandemiei, când?

Paradoxal, deși România nu are bani, în loc să cumpere avioane ieftine de la suedezi, care fac același lucru sau chiar mai multe decât cele ale americanilor, cumpărăm ca sclavii datori vânduți, arme scumpe proaste și care sunt la preț dublu. Mă refer în primul rând la F-35-urile care costă 6.5 miliarde + TVA.

Dar evident că războiul este puțin probabil deoarece atacarea Ucrainei este doar un act de apărare al Rusiei în perspectiva plasării potențiale de nucleare NATO la 456 km de Moscova. Dacă Ucraina nu era atacată, intra în NATO și dacă intra în NATO, Rusia, pentru a descuraja plasarea rachetelor, trebuia să lupte nu doar cu Ucraina, ci cu Ucraina, România și Polonia, deoarece chiar și atunci, când Ucraina fiind în NATO ar fi atacată de Rusia, SUA nu ar fi intervenit ci ar fi băgat în față minionii.

Rusia a încercat să descurajeze aderarea Ucrainei la NATO de mult timp dar nu a reușit. Orice țară aflată în situația Rusiei, cu o armată cum are Rusia, cu resurse cum are Rusia, cu capacitățile Rusiei, nu ar fi stat pașnică ca SUA să bage Ucraina în NATO și ca ulterior să plaseze nu doar nucleare dar și radare și tot felul de arme pe granița de 2300 km între Rusia și Ucraina. Aşa cum România a ales să treacă Nistrul, deoarece a putut, tot aşa Rusia a ales să atace Ucraina, deoarece a putut. Din acelaşi motiv, deoarece poate, SUA are sute de baze militare împânzite peste tot în lume, nu ca să promoveze valorile culturale ale SUA, ci pentru a tăia avântul Germaniei care cu gazul ieftin al ruşilor ar fi ajuns inevitabil la o alianţă economică cu China care ar fi băgat în irelevanţă SUA.

Așa cum în plandemie aveam OMS care dărea directive și “indicații” despre cum trebuie abordată lupta cu virusul, acum SUA, sau mai bine zis fabricile de armament din SUA, ne învaţă cum să abordăm riscurile geopolitice ale momentului, create tot de SUA: prin achiziţia de arme. Bineînţeles, melteanului de rând i se pompează în creier că ne trebuie revenirea la armata obligatorie. Evident că cu cât mai mulţi fraieri angajaţi în armată, cu atât mai mari nevoile de arme şi de materie primă pentru aceştia şi cine să le ofere dacă nu Complexul Militar Industrial American care are nevoie ca de aer de comenzi deoarece China oferă produse mai bune la jumătate de preţ, dar dacă în cazul electronicelor de exemplu, China este indispensabilă şi oamenii cumpără de unde e mai ieftin, în cazul armelor, e musai să cumperi de la SUA. Altfel, primeşti ameninţări ca Ungaria, care nu a cumpărat nimic armament de ceva timp.

Este la mintea cocoșului că după terminarea Ucrainei, Rusia nu va mai putea duce un alt război, pe de o parte, și deoarece și-a realizat deja obiectivele, va face o pauză. Nu are niciun sens pentru Rusia să se extindă către celelalte țări foste satelit deoarece acestea sunt deja membre NATO. Riscant pentru Rusia ar fi fost intrarea Ucrainei care ar fi pus nenumărate probleme de apărare. Dar cucerirea Ucrainei completă , nu parțială cum visează unii necunoscători, va restabili acest echilibru și va oferi Rusiei un buffer suficient, chiar dacă acest buffer va fi o republică bananieră în stilul Transnistriei. Credeți că o Transnistrie de mărimea Ucrainei nu e posibilă? De ce?

Pe de altă parte, Rusia nu are de ce să atace NATO deoarece e logic că pe cifrele actuale va pierde. A atacat Ucraina deoarece aceasta nu era încă în NATO și Putin un a vrut să mai facă greșeala să tolereze apropiere rachetelor de Moscova. Putem vedea chiar astăzi cum dronele ucrainienilor fâlfâie pe lângă reședința lui Putin. Cine credea că așa ceva e posibil, având în vedere că toți știm că Rusia e mare.

Nu doresc să intru prea mult în analize geopolitice, dar dacă va fi o ţară pe care Rusia o va pedepsi imediat după ce termină cu Ucraina, din motive întemeiate, va fi Azerbaijanul la care Rusia a renunţat complet. Mă refer aici la disputa cu Armenia al cărei garant era Rusia. După cum ştim, dacă ne-am informa de pe surse neoficiale, Azerbaijanul a profitat de problemele Rusiei care nu putea să mai deschidă încă un front împotriva acestuia și a luat de la armeni Nagorno Karabah. Situația poate fi similară dacă privim istoric, cu pierderea de către ruși a Basarabiei când nemții ne-au ajutat în al 2-lea Război Mondial. Rușii au dat înapoi atunci, așa cum au dat și acum. Dar în lista de priorități, înainte de Țările Baltice sau România, și chiar înainte de Moldova, după mine, este Azerbaijanul și alte stanuri din zonă. Puțini știu umilința suferită de ruși în CSI la conferințele cu stanurile, unde aceștia efectiv au devenit niște contestatari ai ordinii rusești. Toți însă așteaptă dearece încă se tem. Evident că pentru Rusia e vital să bată Ucraina deoarece dacă dă înapoi, va fi obligată să dea înapoi și din est și va pierde nu doar influență, economie și spațiu vital în relația cu chinezii ci chiar poate pierde teritorii.

Rușii știu cel mai bine pofta turcaleților de cuceriri și de aceea au încercat să îi pună la punct în Siria unde turcii nu au avansat nici măcar în Kurdistan ci stau în expectativă, lansează rachete și trimit sprijin turcmenilor. Însă visul lui Erdogan de a face măcar o cucerire de 10km dedesuptul graniței, acel “coridor de securitate” a fost curmat iniţial de ruşi, deşi nici americanii nu au dat ok-ul turcilor să îi măcelărească pe kurzii din Siria.

În concluzie, deşi este clar că fabrica de produs consens, ca şi în pandemie, lansează pe toate meridianele acelaşi mesaj, războiul cu ruşii este o gogoaşă care are ca rol tunuri similare celor din pandemie cu vaccinurile, de data asta cu armele. Dacă cine ştie cum, unii se vor şi gândi să le folosească, sau producători vor considera că războaiele actuale nu sunt suficiente ca să stimuleze industria armamentului ci mai trebuie câteva, tot ce trebuie este ca noi să nu cădem în capcana acestora ci procurorii care acum investighează achiziţiile de vaccinuri să arunce un ochi şi pe cele de armament.

De aceea repet că ar fi bine să fim un stat suveran. Săraci cum suntem, dacă nu am avea ordine de la stăpân să cumpărăm de la ei, am putea cumpăra arme bune şi i-am descuraja pe ruși arătându-le că suntem pregătiţi. De F35-uri vă asigur că nu se sperie deoarece chiar și armata SUA a decis să renunțe la planurile de achiziție inițiale, deoarece avionul a ieșit cu probleme (pică cam des pe lângă altele) și planurile ar fi să investească într-un alt model, de generația 6.

În final, un argument că războiul e cam imposibil ar fi că oamenii din ziua de astăzi nu prea mai țin la țara lor. De ce zic asta? Deoarece am dovezi. De exemplu, Ucraina nu a declarat încă război Rusiei deoarece dacă declară război va însemna multe chestii nasoale pentru populaţie cum ar fi înrolarea obligatorie, naţionalizarea unor mari comanii, creşterea impozitelor etc. Toate măsuri anti-populare. Ori mare parte din ucrainienii buni de război au fugit deja în afară deși starea de război nu a fost încă delcarată. Cu privire la acest aspect, presa oficială coafează retincenţa ucrainienilor, total anormală, cu varii scuze aberante, pe care nu le enumerăm aici, de exemplu că fiind atacată nu are nevoie să declare stare de război.

Ca mentalitate, ucrainienii sunt mult mai puțin spălați pe creier decât europenii care sunt pe acceleratorul ideologic al propagandei europeniste care spune că nu ai mamă, nu ai tată, nu ai țară ci ești transgender imigrant. Prin urmare, popoarele europenilor cu greu vor fi convinse să ia arma în mână și să atace Rusia. Dacă ucrainienii abia o fac ca să se apere, o să pornească nemţii la răzbel împotriva Rusiei dacă câteva rachete cad la Constanţa? Oricum, repet, Rusia nu va ataca.

Peste tot în lume, forța de muncă e în criză, iar forța de luptă chiar în criză mare. Nu doar în vest, nici chinezii de exemplu nu prea au chef de luptă, vedem cum se tot fofilează cu Taiwanul şi vedem de exemplu cum cu indienii se bat cu praştiile deoarece nu vor să escaladeze. În al 2-lea Război Mondial, Franța a declarat război Germaniei când aceasta a atacat Polonia. Idem, URSS a declarat război Germaniei în aceeași zi în care Germania a atacat URSS. Logic și clar. De ce astăzi Ucraina nu declară război? Deoarece știe că mare parte din tineri cu vor să lupte. În alte țări din vest este mult mai rău din acest punct de vedere. Prin urmare, deşi se ştie acest fapt, se “trag semnale” pentru a convinge popoarele că prioritizarea achiziţiilor de arme este ok, nu alocat bugetele respective către sănătate sau către educaţie cum ar fi normal.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.