Martin Armstrong – un an din iadul politic

BOMBĂ! Un interviu bombă dat de Martin Armstrong lui Greg Hunter. Versiunea audio durează o oră. Un rezumat îl puteţi găsi şi pe Zerohedge sub titlul “Everything Is Going Wrong For The Deep State” – Martin Armstrong Warns That’s What “Makes Them So Dangerous” Now.

Ca şi Peter Schiff, Martin Armstrong are un track record de doomer, sau mai bine zis de sceptic cu privire la viitor. Poate mulţi zic şi despre mine asta, deoarece “sperii lumea cu războiul” cum mi-a zis un “prieten” pe Facebook. Ce trebuie să remarc, este că cine se informează mult şi este conectat la evenimentele globale, nu poate să nu fie doomer în ziua de astăzi. De altfel, cumva felia doomerilor a fost preluată de presa mainstream şi chiar de politicieni. Vedem cum liderii NATO ne avertizează că urmează răzbel şi trebuie să ne pregătim.

Problema nu este dacă suntem doomeri şi vedem viitorul negru, ci dacă vedem ceva dincolo de acest negru din viitor. Deoarece dacă nu vedem, nimic nu are rost, întunericul care ne aşteaptă ne va extermina psihologic, dacă încă nu ne-a distrus deja.

Voi comenta în continuare câteva puncte din acest interviu, pentru a vă face poftă să îl ascultaţi complet.

Alegerile din SUA

Armstrong discută despre tensiunea alegerilor din SUA şi despre maşinaţiunile democraţilor în tentativa de a-l deturna pe Trump care în sondaje e ca şi câştigător. Oferirea de drept de vot noilor invadatori ilegali este una din soluţii. Omorârea lui Trump este alta. Tensiunile sunt însă majore, deja citeam azi tot pe Zerohedge că camionagii ameninţă să boicoteze New York-ul din cauza procesului intentat lui Trump prin care l-au secat de peste 300 de milioane care probabil îl vor băga în faliment. Orice lovitură sub centură în duşman, inclusiv cele financiare, sunt extrem de importante. 300 de milioane înseamnă sute de videclipuri care probabil ar putea deveni virale cu Biden bâlbăindu-se şi cu Trump râzând de el.

Război

Nebunie peste tot, mai ales în Israel, Palestina, Iran, Venezuela, etc. Multe state îşi omoară proprii cetăţeni pentru a produce un casus beli şi pentru ca politicienii la putere să profite şi să manipuleze evenimentele în scopuri proprii. Războiul sunt produse de puternicii lumii cărora nu le pasă de economie. Dacă o să fie nevoie Rusia o să folosească nuclearele. Dacă eşti strâns cu uşa şi nuclearele sunt ultima ta armă, o vei folosi. Ca fapt divers, Medvedev a reiterat recent că dacă Rusia se află strânsă cu uşa vor zbura nucleare nu doar spre Ucraina ci spre toate capitalele din Vest. Vă propun să citiţi dacă nu aţi făcut-o deja şi predicţia mea că Medvedev va fi curând viitorul preşedinte al Rusiei şi va fi mai turbat ca Putin.

Starea financiară este dezastruoasă

SUA vede China ca un duşman şi a lansat războiul comercial, dar nu realizează că China deţine mare parte din datoria suverană a SUA şi dacă China încetează să mai cumpere, rata dobânzii va creşte? Armstrong este destul de bătrân şi el şi a trăit multe. Se laudă că a fost consultantul Băncii Naţionale a Chinei după ce a prezis crashul din Asia în anii 90. Atunci a auziz de la chinezi că ei nu pot critica nici propriul guvern, nici alte bănci centrale ale altor ţări. În premieră însă, Armstrong a observat că recent Powell, preşedintele Fed-ului, a criticat administraţia lui Biden, trăgând semnale de alarme că cheltuielile sunt nesustenabile. Pentru prima dată! De asemenea, Jamie Dimond l-a lăudat pe Trump la Davos, ceea ce este o premieră. Deci, Jamie Dimond, CEO al JP Morgan Chase, l-la lăudat pe Trump că dorea ieşirea SUA din NATO şi ce credeţi că a mai făcut recent? Poate nu el, dar banca lui, recomandă investitorilor să iese de pe bondurile româneşti deoarece România se decuplează de Europa Centrală. Mai bine zis, el ne decuplează, deoarece urmează să fim aruncat la urşi şi ca o bancă serioasă, îşi are grijă de investitori şi le dă sfaturi bune.

Există o strictă legătură între imposibilitatea servisării datoriei şi creşterea nesustenabilă a cheltuielilor pe care o critică preşedintele Fed-ului. Ce nu ştie poate Powell este că la nevoie SUA poate renunţa să plătească datoriile pe care le are către chinezi, provocând un război cu Taiwan-ul. Atunci, SUA vor bloca toate finanţele chinezilor din afară, aşa cum au blocat şi miliardele Băncii Naţionale a Rusiei, care totuşi a avut grijă şi a ieşit de mult timp de pe bondurile americane, tot ce au putut au fost câteva mizilicuri de miliarde, aflate inevitabil în circulaţie pentru contractele externe ale Rusiei cu varii state din sfera de influenţă a Imperiului.

Armstrong explică foarte clar cum războiul va fi o consecinţă firească a default-ului inevitabil. Dar SUA nu poate declara faliment, deoarece asta ar însemna ca politicienii de la putere să piardă puterea. Ce vor putea face, este să provoace războaie cu datornicii şi să nu le mai plătească datoria.

CDBC-uri

Armstrong zice că Banca Centrală nu va lansa CDBC-urile ci că marile bănci din SUA, cele The Big 6 vor lansa ele singure, fiecare CDBC-uri. Principala problemă va fi că Banca Naţională nu poate lansa CDBC-urile din cauza Constituţiei. Însă băncile pot implementa singure noi monezi virtuale. De altfel, reguli de cenzură şi dreptul de închidere arbitrară a conturilor pe motive de comportament “neconform” este deja implementat.

Buletinele digitale

Statul poliţienesc este deja prezent. Vom avea nevoie de buletine digitale pentru a ieşi din casă. Introduc măsuri de control şi poliţieneşti deoarece neştiind ce trebuie să facă pentru redresarea economiei, încearcă să ţină protestele şi revoltele sub control.

PS: am uitat să povestescă că Armstrong are un mic gimmick, adică are un soft de “prezicere” a viitorului; evident că nu există aşa ceva deşi sunt nenumărate tool-uri statistice de modelare a unor indicatori economici macro; se introduc diverşi parametrii cum ar fi datele statistice ale unor sectoare şi se proiectează anumite evoluţii în viitor. Armstrong e puţin fringe în legătură cu softul său deoarece pretinde că ăsta prezice şi evoluţii sociale, politice, deci dincolo de economic, ceea ce este vrăjală.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.