Dacă moldovenii nu ne vor, noi trebuie să îi vrem

Despre unirea cu Moldova şi cum că aceasta trebuia deja făcută, am scris în sute de articole dintre care în ultimul ziceam:

status quo-ul actual, conform declarațiilor atât de la lunganul plăvan cât și de la Maia mioara, ar fi că Moldova și România se vor uni în cadrul UE, adică mai bine zis se vor dilua în UE, adică vor deveni ca două județe, sau mai bine zis ca două colonii. Adică se va statua și prin tratatul de aderare realitatea fizică conform căreia atât România cât și Moldova sunt folosite ca ferme de sclavi pentru planațiile vestului.

sursa: UE SE OPUNE UNIRII ROMÂNIEI CU MOLDOVA MAI MULT DECÂT RUSIA / Septembrie 2022

Nu s-a schimbat nimic legat de status-quo. Singura noutate notabilă ar fi că, aşa cum menţionam în acel serial de articole despre importanţa unirii cu Moldova cu ocazia războiului din Ucraina, mai e puţin şi ruşii ne dau moldovenii pe tavă, fără să mişcăm un deget. Nu e imposibil, ca din prostie şi tembelism, să ne trezim după acest război, cu ditamai reîntregire naţională realizată pe spinarea ruşilor, fără ca noi să mişcăm un deget, ba din contră, să punem beţe în roate ruşilor.

Doresc în acest articol să abordez un aspect important al discuţiilor despre unirea cu Moldova. Care nu prea există decât pe la colţuri deoarece aşa cum am zis, narativul ştirilor oficiale este că unirea trebuie să aibă loc în UE, adică nu trebuie să aibă loc. O unire acum cu Moldova, ar însemna şi mai multă putere pentru români în cadrul UE, prin simplul număr şi prin suprafaţa mai mare, prin plusul economic. Ceea ce nu e de dorit deoarece dacă România nu continuă să fie săracă, sclavii nu mai vin la muncă, iar invadatorii din Africa nu prea pot suplimenta deocamdată deficitele ţărilor din vest, de unde şi faptul că încă sunt primiţi.

Aspectul pe care doresc să îl clarific ar fi că moldovenii nu prea vor unirea cu ţara mamă şi că dacă ar fi să facem un vot, nu ştiu ce situaţie ar ieşi, nu prea favorabilă unirii. Aberaţii! La ce ne trebuie un asemenea referendum şi cui să îi pese dacă moldovenii nu vor unirea! Argumentele de ce unirea cu Moldova ar fi favorabilă pentru noi sunt nenumărate, orice ţară are de profitat de un plus de oameni şi resurse. Cât de idiot să fii să crezi că această unire nu poate fi favorabilă economic? Pentru Moldova, de asemenea, nu există dubii că unirea ar fi favorabilă deoarece nu au de pierdut nimic. A aduce argumentul unui referendum este aberant de vreme ce cultura moldovenească nu s-a prea potrivit niciodată cu sistemul de valori occidental al democraţiei participative.

Multă vreme, mă gândeam că o soluţie ideală pentru noi ar fi federalizarea şi reorganizarea ţării cu ocazia unirii. Însă diavolul este în detalii şi totul depinde de cum ar fi făcută această federalizare. Ideea însă că moldovenii nu doresc să fie asimilaţi de România este un non-sens deoarece realităţile istorice sunt că aceste teritoriu a fost al României şi manualele de geopolitică ne învaţă că o ţară puternică trebuie să fructifice orice oportunitate i se iveşte, nu să stea după un referendum. Să nu uităm că integrarea României în UE nu a fost făcută după referendum, deştepţii organizaţiilor discrete care ne conduc au decis că ei ştiu mai bine ca noi şi trebuie să ne bage rapid. Atunci la noi s-a putut, dar dacă dorim noi să integrăm moldovenii în România, trebuie apelat la Referendum?!?!

Şi deoarece aceste idei stupide şi fără logică am zis că sunt enunţate pe la colţ, ţin să subliniez că cei de la care am auzit recent repetarea acestora sunt Ion Cristoiu şi Constantinescu Păcănele, care e foarte ferm în această privinţă, că numai cine nu a mers în Moldova cere unirea. Jalnic argument!

De ce zic că există oportunitatea? Deoarece cam toate elementele necesare îndeplinirii acestei unităţi cu efort minim sunt satisfăcute:

1) Rusia este slabă, nu poate reacţiona, nu poate mişca nimic în Transnistria şi chiar narativul oficial al politicienilor ruşi – după cum am văzut la ultimul interviu al lui Putin cu Tucker – este că nedreptăţile făcute de URSS trebuie reparate, dintre care şi chestiunea teritoriilor care aparţin Ucrainei. Ce vrem mai mult de la ruşi, să ne invite ei? Să se retragă total din Transnistria nu se poate deoarece acolo chiar există mulţi ruşi, este o chestiune umană. Dar dacă România îi va prelua, cum noi suntem cei ma iubitori de minorităţi, nu vor exista probleme similare celor din Ucraina ci minoritatea rusă va fi respectată de statul român

2) Ucraina este slabă şi dependentă de noi. Al doilea posibil inamic al unirii României cu Moldova deoarece s-ar putea teme de declanşarea lanţului pierderii teritoriilor alipite Ucrainei de URSS după al 2-lea Război Mondial; în alt context, poate Ucraina s-ar fi opus, deşi concret nu prea ar fi avut ce să ne facă oricum. Cu atât mai mult acum, Ucraina s-ar bucura dacă nu ar mai fi nevoită să păstreze trupe în apărare pentru a avea grijă că transnistrenii sar din spate pe ei. Cu unirea realizată, chestiunea Transnistriei ar fi aproape rezolvată, cel puţin militar, în sensul că orice mişcare de trupe ruseşti din Transnistria spre Ucraina ar permite pacificarea Transnistriei şi alungarea autorităţiilor de la Tiraspol. De altfel, existenţa unei armate funcţionale în Tiraspol este un semn de întrebare deoarece dacă ar fi existat, probabil ar fi fost folosit, cel puţin în prima etapă a războiului.

3) UE nu are de ce să se opună, în contextul de securitate actual, din contră. UE are deja negocieri cu Moldova şi principala problemă a vesticilor este securitatea. Preluarea Moldovei ar fi un plus de securitate, în sensul că am tăia din start posibilitatea ca Rusia să mişte ceva acolo şi să schimbe cumva puterea şi să recupereze influenţa în Moldova. Integrată în România, Moldova va fi pierdută complet pentru ruşi. Care evident nu o vor oricum, aşa cum nu vor nici Transnistria care deşi a cerut integrarea în Rusia, nu a fost primită. Evident că pentru UE, ideal ar fi ca Moldova să intre separat, ca o altă ţară. Asta deoarece ar putea să le trimită şi lor un “aquis” comunitar destul de baban care să înceapă cu privatizarea oraşului subteran şi a viilor deţinute de stat. Evident “investitorii” binefăcători din vest s-ar grămădi rapid să profite de această “integrare” pe picior de “egalitate”. Aşa, dacă se uneşte cu România, UE nu au acces la niciun caşcaval.

Singura problema la scenariul unirii este însă că SUA nu ar fi de acord deoarece nu ar mai putea folosi Moldova ca soluţie de backup pentru provocarea românilor să atace ruşii în cazul unor maşinaţiuni pe teritoriul Moldovei. Am explicat pe larg aici.

Pe scurt, dacă ne unim cu Moldova, ruşii nu mai au ce să ocupe şi prin urmare românii nu mai au de ce să atace ruşii. Dacă însă stăm cu mâinile în braţ deşi ruşii ne invită să luăm Moldova şi poate chiar şi restul, e posibil ca la vremea potrivită, când va fi nevoie, anumite atentate ale ruşilor din Transnistria să necesite implicarea României în Moldova directă , prin trupe şi operaţiuni, direct orientate împotriva ruşilor din transnistria. Să nu uităm că transnistrenii nu sunt neapărat ideologi ci autorităţile de acolo pot răspunde pozitiv la unele cereri din partea Imperiuliu, pentru suma potrivită. Anume la unele operaţiuni denumite tehnic false flag.

În final, mai doresc să abordez o altă idee ilogică şi un nonsens major, care de data asta este unul economic: nu avem bani să integrăm Moldova! O prostie mai mare ca asta cu privire la unirea cu Moldova nu ştiu dacă există. Ni se dă mereu exemplul că uite Germania câte miliarde a băgat ca să modernizeze estul şi încă nu au terminat treaba. Ce nu se miră cei care pun problema asta este cum de săracii români încă suportă nivelul de trai cel mai jalnic din UE, în timp ce nemţii din vest saltă nivelul celor din est. Diferenţe există peste tot în UE între regiuni şi faptul că ne unim nu înseamnă deloc că trebuie să şi facem peste noapte investiţii în Moldova pentru a ridica nivelul de trai al moldovenilor la nivelul românilor. Este absolut aberant. Evident că pot exista unele investiţii, aşa cum deja le dăm gaze. Pot fi unele ajutoare. Pot fi unele proiecte. Dar lipsa banilor este din contră un argument pozitiv, în favoarea unirii, în sensul că împreuna, cele două economii pot profita mai bine una de alta şi putem creşte împreună mai puternici economic. Am personal probleme legate de sistemul vamal cu Moldova şi chiar dacă există unele tratate cu UE, graniţele sunt graniţe. Nu ştiu care a fost primul care a lansat această idee tembelă a necesităţii investiţiilor, dar nu m-ar mira să fii fost chiar ruşii acum 20-30 de ani când evident interesele lor cu privire la Moldova erau altele şi când, ei se mirau totuşi că românii nu mişcă nimic, ci stau ca proştii când ar putea să facă unirea deoarece evident nu mai există nici puterea armată şi nici motivaţia ruşilor ca să mai menţină această ruptură.

Deşi am zis că mă leg doar de două aspecte, de ceva timp, recent, începe să mai apară încă o idee de-a dreptul demonică în sensul că include atâta minciună cât numai cei posedaţi o pot susţine. Anume că Moldova e în sine o ţară care nu are nicio treabă cu România şi prin urmare, mai degrabă s-ar reface Moldova Mare, nu România Mare. Pare cancan şi băşcălie ideea asta, dar cred că am auzit-o tot pe la invitaţii dlui Păcănele care nu are măcar starea de spirit să elimine asmenea jigodii care lansează astfel de idei din programul podcasturilor sale, dacă nu cumva are un scop care include tocmai prezenţa acestora.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.