De ce ar ataca ISIS tocmai Rusia?

După cum ştim, deocamdată atacul a fost revendicat de ISIS. Evident că una e cine revenidică, alta e cine a plătit şi a organizat. Personal nici nu cred că există ISIS deoarece după ce au venit ruşii în Siria, ISIS a cam dispărut intens. Asta după ce, cu ani înainte, americanii se luptau din greu cu ISIS şi nu reuşeau să îi bată. Evident nu direct, nu cu multe trupe, ci prin armarea şi ajutorarea unor grupări. După cum ştim, în Siria, americanii au lucrat cu anumite grupări rebele, construite cu mercenari islamişti veniţi din Africa de Nord şi de asemenea cu kurzii. Cu turkmenii au lucrat la început, până să vina ruşii, deoarece sperau ca Erdogan să ascundă ordinelor aşa cum face Klaus acum şi să invadeze toată Siria pentru ca ulterior americanii să sprijine kurzii împotriva turcilor şi prin fermentarea de diviziuni între tot felul de grupări, să creeze un teritoriu cât mai pregătit pentru extinderea Israelului în sud şi atacarea ulterioară a Iranului.

Întorcându-ne la atentatele de la Moscova, evident că există nenumărate lucruri ascunse pe care nu le vom ştii. Ştim însă că dacă eşti ditamai militant islamic terorist, nu te interesează banii. Ori deja avem un terorist prins care a mărturisit că a primit bani pe card şi a fost recrutat pe Telegram de către un “predicator”. Ori dacă ISIS face atentate, din ce ştiu eu se foloseşte de “extremişti” dispuşi să îşi dea viaţa pentru religia păcii, deci total exclus să facă asta pentru bani.

Fie cu bani, fie cu sinucigaşi motivaţi religios, se pune întrebarea ce au musulmanii cu Rusia, dat fiind că cel puţin din ce ştim noi de la ştirile oficiale europene, ISIS este duşmanul de moarte al SUA şi al UE deoarece este împotriva democraţiei. Mai ales cu ce se întâmplă acum în Gaza, ar fi de aşteptat ca atentatele să fie împotriva SUA şi împotriva UE. Mai ales cu graniţele deschise şi invazia care are loc acum, când poţi intra în UE cu o barcă cu motor, fără acte şi fără să te întrebe niciun poliţai cum te cheamă, desfăşurarea de atentate în UE ar fi floare la ureche comparat cu Rusia unde ca să mergi de la Moscova la Petersburg cu trenul ai nevoie de “permis” special de la autorităţi. Darămite să ajungi cu arme în mijlocul Moscovei în ditamai război când toate serviciile secrete, armata şi populaţia vânează sabotorii ucrainieni care distrug rafinăriile şi probabil au încercat sau vor încerca să atace şi alte tipuri de locaţii.

Practic nu există explicaţii de ce ISIS ar ataca Rusia, de ce Rusia este un duşman mai mare decât SUA care finanţează şi sprijină Israelul în Gaza. Nu doar că Rusia a criticat măcelul Israelului dar Putin chiar a răcit relaţiile cu Isralul în ultimul timp, nu doar din cauza Gazei cât mai ales din cauza Siriei unde ruşii i-au ameninţat că vor retalia dacă bombardarea sirienilor continuă.

E de aşteptat ca dacă teoria mea că acest atentat este unul organizat de vest, fie de americani, fie de evrei, ca să lovească în Rusia, să mai avem şi altele în curând, poate chiar mai spectaculoase. Consecinţa va fi slăbirea încrederii rusului de rând în Putin, fermentarea opiniei publice că sânge proaspăt la putere e necesar şi consolidarea ideii că Rusia este atacată de vest, nu doar de Ucraina, prin urmare declararea stării de război şi mobilizarea totală sub conducerea unui lup tânăr mult mai violent ca Putin sunt doar chestiune de timp.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.