Turbarea e totală

Continui urmărirea turbării lui Macron despre care în articolul anterior am făcut o mică spirală care pare depăşită deja, anume cum că Macron prin lansarea apelului la război total a făcut jocul ruşilor deoarece a arătat ucrainienilor că NATO nu va intra la luptă alături de ei.

Înainte de toate, doresc să vă recomand un canal care acoperă zilnic ştirile legate de război. Este vorba de un canal de prepping care mai şi vinde produse, deci e normal ca tonul să fie apocaliptic pentru ca fraierii să cumpere conserve în loc să fugă în ţări neutre cum ar fi Thailanda sau Panama. Deci comentariile şi tânguirile tipului trebuie luate cu un dram de sare, dar ştirile, din experienţa mea sunt precise şi corecte. Am rămas plăcut surprins cât de informat este cu privire la ce se întâmplă în Moldova. Din păcate nu dă sursele, citeşte headline-uri de ştiri, le comentează, dar după aceea trebuie făcută muncă de research ca să găseşti sursele.

Întorcându-le la Macron, sunt câteva lucruri de recapitulat.

  1. Macron este omul Forumului

Forumul Mondial Economic este un safe space prin care puternicii lumii (domeniul privat, mega-corporaţii, familii de bogaţi, etc) dau ordine “liderilor” politici într-un mod deschis, deci nu pe canale subterane din categoria “deep state”, ci direct, pe faţă. Necesitatea acestei organizări derivă din complexitatea planului antihristic de distrugere a umanităţii care nu se poate face repede şi prin subteran ci trebuie pe faţă şi chiar prezentându-l disimulat ca un plan de “salvare”.

Ca om al Forumului, Macron nu poate face acţiuni de capul lui, nu poate veni cu idei ale lui ci acţiunile lui sunt parte dintr-un plan care vedem că se desfăşoară pas cu pas. Vom face o recapitulare a acestor acţiuni pentru a putea intui finalitatea. Tot ce vedem însă, legat de Macron (dar nu numai) trebuie însă trecut prin filtrul acestui cordon ombilical care îl leagă perpetuu pe Macron de Forum şi de patronii acestuia.

2. Discursul lui Macron de la Forum de anul acesta

Aici puteţi citi un rezumat chiar pe site-ul Forumului. Ca o mică observaţie Forumul se întâlneşte la început de an şi apoi vedem desfăşurarea evenimentelor. Plandemia a început în Februarie-Martie 2020, Războiul din Ucraina în 2022, acum Macron începe turbarea cu trimiterea de trupe NATO în Ucraina imediat după întâlnirea Forumului. De ce nu a început dinainte? De ce nu trimite armele de care au nevoie ucrainienii?

Deci în discurs, vedem ca punct principal “suveranitatea” europeană, adică decuplarea de SUA. Cum de nu a reuşit asta UE până acum nu este un mister. Nu s-a dorit deoarece UE nu este o organizaţie intereastă de binele cetăţenilor şi prosperitatea şi siguranţa acestora, ci este unul dintre singurele reuşite ale globaliştilor în tentativa de creare a unui guvern global. Imperiul Anglo-American care domină afacerile globale şi s-a extins deja dincolo de spectrul naţional al SUA cuprinde toate teritoriile unde dolarul are putere, de la SUA, America de Nord, Europa, Australia, Japonia, Koreea şi toate ţările satelit economice până inclusiv la sclavii de producţie care fie sunt folosiţi pentru materie primă ca Africa fie pentru prelucrarea acesteia ca China. Faptul că China are tentative de rupere este doar o provocare pentru Imperiu, aşa cum apelul lui Macron este şi el doar o falsă provocare. Deoarece era firesc pentru UE ca de mult să aibă o armată proprie care să apere cetăţenii şi de asemenea un sistem financiar propriu care să nu fie dependent de dolar. Pentru cei care habar nu au pe ce lume trăiesc, le reamintim că întreg sistemul financiar european, chiar dacă există moneda Euro şi chiar dacă există BCE, este total dependent de dolar. Euro nu este decât o extensie a dolarului care să regleze schimburile între diversele colonii ale puternicilor lumii şi să ofere o spoială de identitate pentru sclavii din UE, mai ales nemţii, cărorea le-ar trece prin cap să o ia pe urma chinezilor şi să devină prea puternici, punând astfel risc Imperiului. Deoarece Germania nu este încă cucerită în totalitate de Imperiu, deşi are armata plasată acolo.

Suveranitatea europeană militară în concextul actual este evident o gogoaşă chiar dacă discuţiile sunt principiale şi să zicem că ar exista pretexte. UE este total dependentă de SUA şi faptul că Germania nu are voie să importe gaz rusesc deşi SUA importă materii prime pentru centralele nucleare de la ruşi, arată clar cine are voie şi cine nu are voie să facă afaceri cu ruşii pentru a prospera economic.

Faptul că Macron a pornit această iniţiativă turbată de provocare a Rusiei de o “ceată de curajoşi” care i se alătură pe zi ce trece deşi Germania şi SUA s-au delimitat complet, dă acum o nouă dimensiune apelului din ianuarie de la forum al lui Macron. Aşadar Macron vrea în ianuarie cumva ca peste noapte europenii să încropească o armată pentru ce? Pentru ce spune acum, în Martie: ca să provoace Rusia, lăsând SUA să stea de o parte, aşa cum am explicat cititorilor chiazna.ro încă de la începutul acestui război: GEOSTRATEGIC, UN RĂZBOI RUSIA-UE ESTE INTERESUL MAXIM AL SUA (12 MARTIE 2022).

Motivele sunt simple: SUA vrea să domine complet lumea dar pentru asta are nevoie ca Rusia să îşi consume parte din arsenalul nuclear pe europeni. Totodată, aşa cum deocamdată a observat răspunsul convenţional al Rusiei, în războiul nuclear Rusia-UE, SUA va observa răspunsul nuclear al ruşilor. Finalitatea schimbului nuclear dintre europeni şi ruşi poate avea următoarele scenarii : 1) distrugerea totală a Europei, care ar justifica intrarea SUA în război (vezi în istorie cât de greu intră americanii într-un război cu alţe ţări puternice) 2) distrugerea totală a Rusiei care ar ajuta SUA să transforme Rusia într-o nouă Ucraină pe care să o folosească de data asta pentru subjugarea Chinei 3) pace – cel mai nasol final pentru americani deoarece dacă doreau pacea nu mai puneau nici pe georgieni în 2008 nici pe ucrainieni ulterior să zgârme ursul şi să îl provoace la luptă.

3. Negarea Germaniei şi a SUA a eventualităţii implicării

Avem răspunsurile ferme atât ale nemţilor cât şi ale americanilor. Dacă nu mă înşel, şi britanicii s-au delimitat de Macron. Dar, acolo unde puterea politică este total subjugată de NATO, deşi “NATO nu va intra în război cu Rusia” cum zic şi americanii şi nemţii, culmea e că minionii care sunt puşi de NATO la putere, salută iniţiativa lui Macron şi i se alătură. Anume: Ţările Baltice şi Cehia. Cum de poate să există această dizidenţă consonantă şi această libertate strategică la nişte minioni care sunt efectiv total irelevanţi militar, deşi au unele resurse umane care evident ar ajuta Ucraina, când capetele NATO spun clar că nu şi nu? De ce asistăm la acest teatru?

Nu contează ce spune NATO ci ce face NATO. Războiul hibrid are nenumărate faţete şi noi vedem doar aburi de ceaţă. Eu unul văd clar Macron ca un cocoş care mobilizează găinile turbate care vor fi sacrificate primele. Macron şi-a luat acest rol deoarece intrarea Franţei în război cu Rusia, dar abţinerea Germaniei, pune unele probleme militare strategice Rusiei, în sensul că nu prea are cum să invadeze direct Franţa. Iar de trimis nucleare, nu se cade, deoarece trebuie arse nişte etape, conform scării escaladării despre care am tratat în articolul RĂZBOIUL TOTAL ÎN EPOCA ARMELOR NUCLEARE (17 Iunie 2023). Ca fapt divers, după mine ne aflăm în etapa BIZZARE CRISES din acel ladder: “unusual, provocative and significant countermeasurs”. Din păcate această scară se referea la un potenţial război nuclear direct între SUA şi URSS când blocurile erau bine delimitate. În epoca de astăzi când Macron zice hăis şi Olaf zice cea, haosul geopolitic este mult mai pronunţat şi scara escaladării trebuie cumva reevaluată pentru a lua în calcul jucători multiplii. Din păcate nu am gasit nimic similar, însă Herman Kahn a fost un expert de bază al armatei SUA, practic omul care se ocupa cu aşa ceva pentru unul dintre cele două puteri globale nucleare. Probabil scenarii similare, sunt acum top-secret.

4. Au sens planurile publice?

Ca orice chestiune externă importantă, e firesc pentru UE să facă scenarii legate de războiul din Ucraina. Ar fi chiar poate chiar firesc ca într-unul din aceste scenarii să ia în calcul trimiterea de trupe. Ce este total nefiresc, este că acest scenariu este deja public şi se face campanie mediatică pentru popularizarea şi implementarea lui.

Ca fapt divers, planurile trebuie să aparţină nu UE ci NATO. Este total hilar să crezi că UE fără NATO poate duce un război împotriva Rusiei. Dacă totuşi Macron e atât de turbat, cu siguranţă are şi el generali şi alţi oameni de stat importanţi care să îl tragă de mânecă. Ori nu am auzit de nicio demisie şi nicio luare de poziţie. Tot ce am auzic a fost de la opoziţia lui Macron, căreia acesta i-a spus că dacă rușii avansează spre Odessa sau Kiev e posibilă o intervenție a trupelor occidentale. Din nou, planuri care teoretic aparţin armatei, generalilor, nu le dezvăluie Macron opoziţiei fără să ştie că acestea au ajuns publice.

Din start, o primă explicaţie a dezavuării publice a unor asemenea intenţii din partea lui Macron le-am putea cataloga la intimidare. Dar intimidarea franceză este penibilă şi toată lumea ştie de acea căutare google cu zero rezultate:”french military victories”. Mai ieri, Macron dădea ultimatumuri rebelilor din Niger care evident l-au ignorat total şi chiar l-au batjocorit, între timp arestând sluga francezilor, preluând puterea şi expulzănd ambasadorul Franţei din Niger. De curajoşi ce sunt, sau poate pentru a veni ca să fie trimişi în Ucraina, miile de soldaţi francezi din Niger care trebuiau să se asigure că Franţa va primi în continuare uraniu la preţuri de nimic pentru centralele sale nucleare, au fost retraşi pentru a evita o baie de sânge. Altfel zis, cocoşul s-a retras ciufulit total din Niger şi acum îl ameninţă pe Putin. Are sens o asemenea propagandă?

Ei bine, are sens pentru popoarele cu un iq limitat din periferia Imperiului, unde apelul lui Macron vedem deja că este preluat de preşedinţii NATO din aceste ţări: Cehia, Ţările Baltice, Polonia. România va urma şi ea. Se crează deci mai degrabă premizele punerii la bătaie a primei linii, a minionilor din est care trebuie să trimită trupe şi când vor venii banii din SUA după câşgigarea alegerilor de democraţi, se speră că noile trupe cu noile arme vor putea schimba soarta războiului care acum, fără această escaladare se arată nasol pentru ucrainieni.

La ce nu se gândesc minionii este că ruşii nu vor avea de ales ci vor apela la nucleară. Chiar dacă convenţional putem presupune că noile forţe nu vor face mare bârnză ci doar vor continua să încetinească avansul prea rapid actual al ruşilor, este firesc pentru ruşi să gândească că după minioni o să intre tot vestul în război, deci ar fi mai bine să folosească nuclearele acum pentru a face o mică demonstraţie decât să mai aştepte să se ardă toate etapele din scara escaladării mai sus menţionate, care reped, fiind realizată de un expert are o progresie cumva logică şi tehnică, constrângerile fiind reale, materiale, scara aceea nu este o pură imaginaţie sau o viziune a unui futurist.

Evident pot exista oricând abateri şi evoluţii strategice pe care noi nu le putem evalua. Maxim ce am putut eu încropi ca scenariu pozitiv, în sensul că escaladarea nucleară va fi maxim cu o singură bombă a fost tratat în articolul OPȚIUNILE NUCLEARE ALE RUSIEI (19 APRILIE 2023) unde am vorbit despre bombardarea lacului din proximitatea Kievului pentru a demonstra disponibilitatea şi capacitatea de a folosi nuclearele.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.