Cine e coaliţia şi ce vrea ea

Coaliţia este partidul unic, aşa cum Partidul Comunist a aspirat alte partiduţe de cu totul alte culori doar pentru că epoca totalitarismului era aproape, tot aşa acum coaliţia absoarbe toate micile partiduţe pentru a ne construi un viitor strălucit, deşi deocamdată avem un prezent naşpa, mizer şi pe marginea prăpastiei.

Şi aşa cum PCR pe vremuri a sifonat Partidul Naţional Ţărănesc, Frontul Democraţiei Populare, Partidul Social Democrat şi altele, tot aşa Partidul Coaliţe trece prin durerile naşterii acum când ultimele reacţii de identitate specifică vechilor partide este consumată şi diluată în noile forme şi structuri.

Gurile rele spun că numele lui Cîrstoiu a venit din plic de la Klaus, sau mai bine zis de la câinii de pază deoarece Klaus evident este total paralel cu se întâmplă în ţară şi e satisfăcut să joace doar un rolul de actor tăcut, jucător ocazional de dulap cititor de pe prompter şi eventual chat de bot de IA care răspunde conform termenilor şi condiţiilor în aliniament perfect cu narativul oficial al Imperiului.

Aşadar Cîrstoiul este rezultatelor algoritmilor CIA de indentificare a unui făţău electabil care să aibă priză la oameni. Şi cum Băsescu a fost geniul carpaţilor pe plan politic o bună perioadă, algoritmii au făcut şi ei ce au ştiut mai bine, au decis pe finul lui Băsescu: un chelios cu aceleaşi metehme de mafiot, un megaloman irecuperabil, doctor (ceea ce pentru români cam echivalează cu sfânt) care poate face ilegalităţi deoarece nu mai contează, etc. Dar cum de multe ori am spus, algoritmii lor dau eroare pe specificul local. Asta nu înseamnă deloc că nu pot să înveţe, doar că au nevoie de mai multe date. Prin urmare, coaliţia este în haos, haos produs de algoritmi care nu au ales candidatul ideal pentru coaliţie.

Cum algoritmii învaţă, şi Piedone are deja ceva data-point-uri interesante, nu e de mirare cine îi va lua locul. Nu ştiu însă dacă algoritmii calculează bine reacţia PNL-iştilor din teren, care au mai rămas.

Una peste alta, stresul e minimal, deoarece dacă la ales candidatul ideal algoritmii mai dau greş, la numărat voturile sunt experţi şi coaliţia va câştiga toate alegerile fără emoţii (pentru programatori).

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.