In Grecia cancerul nu este considerat urgent daca nu este in stadii terminale

Nu am gasit stirea originala, am gasit doar un citat de pe Zerohedge, dar nu cred ca postau aiurea:

Georgiadis said that emergency cases are still being treated at public hospitals irrespective of insurance status. “But,” he said, “illnesses like cancer are not considered urgent, unless you are in the final stages. (Sursa)

Acum cateva zile am vazut si un titlu la o stire TV ca si la noi urmeaza ca cancerul de piele sa nu mai fie acoperit de asigurarea medicala. Dragi romani, dragi greci, iubiti tovarasi si pretini cetateni europeni: aveti cancer? Luati panadol! Asta e raspunsul imperiului, acesta este ajutorul pe care ni-l da noua Europa in timp ce acum in Ucraina pompeaza “pentru inceput” 15 miliarde de dolari doar pe moment si in timp ce bancile au acces nelimitat la finantare, liniile de creditare curg neconditionat independent de orice legatura cu realitatea. Nu exagerez, doar nu detaliez. Pana si la noi Cinteza a recunoscut intr-un recent articol in Capital (pe care nu l-am gasit deocamdata online) ca “Bancile nu au scos toti scheletii din camara” in care putem intelege mai bine mecanismele prin care bancile continua sa primeasca finantare de la BNR desi nu sunt in regula. Cu toate acestea, pentru ca sunt “prea mari ca sa pice” bancile nu au nici o problema ci merg mai departe.

Nu pot insa merge mai departe cei care se imbolnavesc de cancer deoarece … sistemul public s-a stricat inca inainte de criza, dupa cum explica sincer grecul:

Greeks, he said, must also understand that the public-heath system was broken before the crisis by years by mismanagement and corruption.

Ca pe la noi, am zice. Nu ca pe la suedezi ar zice noua ministresa de finante, deoarece suedezii sunt cinstiti si isi platesc impozitele si au impozite mari. De aia la ei nu se fura si sunt bani, ca au impozitele mari si ca se platesc impozitele si politiceinii sunt cinstiti tocmai pentru ca sunt impresionati de onestitatea cetatenilor.

Calea Greciei este calea noastra. In UE Grecii au fost in locul nostru pana sa intram noi: piata de desfacere si pepiniera de forta de munca. Acum le-am luat noi locul si de aceea europenii ii lasa sa moara de cancer decat sa ii ajute. Prioritatea europenilor acum este … Ucraina, de aceea au pompat peste noapte 15 miliarde de euro inspre Ucraina, neconditionat si fara nici o sansa de a-i recupera, doar cu un singur scop: sa ii prinda in gheara FMI-ului si sa le inghita campiile gigantice in care sa inceapa fraking-ul. De aceea se si grabesc europenii ca sa semneze acordul de asociere cu Ucraina inainte de alegeri! Care sa fie graba? Acordul este cel care a fost refuzat de fostul presedinte, desi nu avea nici o presiune din partea rusilor si daca il semna, foarte probabil isi salva pielea. Insa omul a realizat ca economic, acordul va distruge economia ucraineana si companiile ucrainiene vor avea de suferit, asa cum si industria romaneasca a picat dupa integrare din lispa competitivitatii si tot ce a ramas a fost cumparat de straini pe nimic pentru a fi exploatat. Industria actuala romaneasca este una exploatata, patronii sunt majoritatea straini si profiturile in mare parte se duc in afara. Pentru multi romani nu conteaza, se multumesc ca au o paine de mancat si trag mai departe bucurosi ca sunt europeni si ca pot sa cumpere si ei aceleasi produse minunate ca cele din vest. Cu diferenta ca doar eticheta este aceeasi, produsele sunt cu totul diferite. Cea mai proasta ciocolata dintr-un hipermarket din Germania este peste cea mai buna ciocolata din Romania, chiar daca pretul este mai mic. Stiu asta pe pielea mea. Am cumparat 3 ciocolate dintr-un hypermarket din Munchem la un pret de pana in 2E (erau la oferta) si au fost mai bune ca orice ciocolata din Romania. Si stiu cam toate marcile, credeti-ma, cand nu e post mananc cam zilnic o ciocolata. Nu mai zic de Coca-cola sau energizante, toate sunt mai bune “pentru ei”, “pentru est” avand alte sectii de productie, alte ingrediente si uneori chiar alte formule.

Cu toate acestea, esticii care nu sunt in stare sa emigreze si sa se integreze in clasa capsunara a vesticilor, nu au decat sa moara. Sau platesc la clinicile vestice facute special pentru ei (cum ar fi un faimos spital din Viena in care nici un austriac nu vine sa se trateze).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.