Întoarcerea la producție

Mă gândeam inițial să intitulez acest articol “ce-o să facem cu conservele când nu mai avem curent și apă”? Sau mai aveam o variantă: “cât timp o să mai curgă apa la robinet”.

Câțu și-a dat demisia, șefa DSP București, de asemenea. Vice-primarul Bucureștiului a închis telefonul unui reporter care încerca să îl terfelească pentru că unii în carantină nu au apă. Omul explică că fură niscavai defecțiuni la apă, dar se rezolvă problema. Încet-încet, însă, din ce în ce mai mulți vor fugi de responsabilități / greutăți. De departe, cel mai nasol departament de unde se va dezerta este cel medical din motive lesne de înțeles.

Dar să zicem că nu am avea problema cu dezertorii. Avem îndeajunsă muniție? Pompele alea de la sistemele de apă, transformatoarele acelea din rețeaua electrică și toate mecanismele care ne fac nouă viața așa cum este, necesită nu doar oameni care să le opereze și să le repare dar și piese de schimb. Care unele vin din China, altele din SUA, altele din Turcia etc. Deocamdată țările interzic exporturile la medicamente, fiecare având grijă de propria populație.

Deocamdată mai sunt rezerve de piese și domino-ul lanțurilor de furnizori încă nu a lovit chiar peste tot. Dar care să fie speranțele ca aceste lanțuri să se vindece dupa șocul Chinei? Să presupunem că China și-a revenit, deși nici vorbă de așa ceva. Ce le putem noi da chinezilor ca sa ne dea piese de schimb la pompe, la generatoare, etc? Sau, nu chinezilor, să zicem că cumpărăm de la nemți. Ce le putem da? Lei? Praz? Dacii? Cred că nemții o să vrea – poate – antibiotice, măști și alte de-astea. Dar noi avem de astea, suficiente?! Dar nu doar noi, toate popoarele o să aibă nevoie de produse. Și nu vor primi în schimb decât produse.

Jocul de hârtiuțe s-a cam terminat. Sistemul financiar bazat pe credit de asemenea s-a terminat. O să supraviețuiască țările și oamenii care produc și care primesc lovitura acestei cerneri cu pierderi cât mai mici și care se vor replia cât mai rapid din starea de frică. Am spus că virusul este egalizator în sensul că lovește și în bogați și în săraci. Cei bogați, deoarece nu mai făceau copii și trăiau până la vârste înaintate, vor fi loviți ca Italia. Cei săraci, deoarece nu au sistem medical și nici educație cât de cât, deși stau mai bine la demografie, o să fie loviți și ei – ca Iranul. Se va da un fel de reset. Resetul va porni cu producția.

4 thoughts on “Întoarcerea la producție”

  1. ” Sau, nu chinezilor, să zicem că cumpărăm de la nemți. Ce le putem da? Lei? Praz? Dacii? Cred că nemții o să vrea – poate – antibiotice, măști și alte de-astea. Dar noi avem de astea, suficiente?! Dar nu doar noi, toate popoarele o să aibă nevoie de produse. Și nu vor primi în schimb decât produse.”

    Statul roman inca mai detine Antibiotice Iasi si din cate am inteles este destul de competitiva si eficienta. Daca se doreste, este doar o chestiune de timp si de buget pana cand se restarteaza si pun pe picioare o parte din restul fabricilor foste comuniste.

    “Mă gândeam inițial să intitulez acest articol “ce-o să facem cu conservele când nu mai avem curent și apă”? Sau mai aveam o variantă: “cât timp o să mai curgă apa la robinet”… Se va da un fel de reset. Resetul va porni cu producția.”

    Si cand te gandesti ca in ultimii 30 de ani cei mai f*t*ti au fost si inca sunt oamenii de genul acesta:

    https://www.youtube.com/watch?v=K2SZkb9xots

    Reply
    • Asta nu simte nici virusul si nici criza financiara. Si in cazul unor cataclisme, tot ei sunt cei care supravietuiesc ultimii. De aceea am tendinta sa cred in istoria alternativa, caci oameni ca ei supravietuiesc, si nu duc mai departe tehnologia, ci povestile despre despre ce a fost… Oricum, am spus de la inceput ca panica aceasta indusa este suspecta, si daca nu exagerata, cel putin inutila. Ei nu sunt prosti. De ce crezi ca Basescu in 2008 a spus ca pe noi nu ne atinge criza? Pentru ca daca spunea asta nu ajuta la nimic, ci grabea venirea crizei, panicand si mai mult sectorul financiar, cash hoardingul, samd. Acum insa au facut exact invers, au panicat populatia chiar inainte sa apara problema. A ajutat la ceva? Nu. Virusul este la noi. Informativ, aici viata este normala, au inchis doar restaurantele si barurile, iar cei care nu vor sa-si duca copiii la scoala sunt liberi sa o faca, iar unul din parinti poate sta acasa cu copiii, fiind platit de catre stat, si fara sa-si piarda locul de munca (petit chomage). Insa cat vor tine cuferele statului, asta este problema…

      Reply
      • Basescu a spus ca nu vine criza pt ca asa i-a spus Tariceanu care nu are nimic dincolo de ranjet.

        Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.