Valentin Stan

Am urmărit emisiunile recente ale lui Marius Tucă și deoarece îmi este un personaj strident, pe Stan l-am lăsat mai la urmă. Am rămas însă surprins de poziția acestuia. Mai ales prin prisma acestei emisiuni, se pare că se confirmă acuzația pe care i-am făcut-o lui Tucă – are memorie de pește deoarece în emisiunea cu Geoana nu a putut contracara aberațiile emise de prostănac cu nimic. Dar poate așa trebuie să fii ca să poți rezista în MSM – cu memorie de pește și cu întrebări comode …

Una peste alta, cititorii acestui blog pot observa unele concordanțe între perspectivele lui Stan și ale mele. Voi face un scurt rezumat:

  • războiul din Ucraina este deja câștigat de Rusia
  • războiul din Ucraina este opera SUA care a lovit Rusia și încearcă să prelungească la maxim acest război
  • UE e prinsă cu chiloții jos și nu are nicio modalitate să facă ceva (nici pentru Ucraina, nici ca să se apere de SUA)
  • conducerea actuală a României este în pom

Totodată doresc să enumăr și diferențele de viziune, care sunt de fapt posibile, deoarece Stan nu a emis o opinie, neavând fie oportunitatea, fie pretextul, fie pur și simplu având altă perspectivă. Așadar iată ce cred eu în plus și nu îmi aduc aminte ca Stan să fii menționat

  • Ucraina este doar o etapă în al 3-lea Război Mondial care a început
  • războiul din Ucraina este produs de SUA cu interesul de a începe un război mondial înainte să se prăbușască total economic
  • războiul din Ucraina lovește în punctul cel mai slab al alianției Rusia-China – în Rusia

Deoarece nu mă cred profet, pun totuși un semn de întrebare asupra primului punct de mai sus. Poate sunt eu prea pesimist și poate al 3-lea război Mondial nu a început. Poate China, văzând “eșecul” rușilor vor fi mai rezervați și nu vor ataca Taiwanul. Poate un nou război rece va începe și riscul escaladării ne va feri de haosul și toate problemele unui război global total.

Să vedem acum, unde ar fi mers poate discuția cu Stan, dacă Tucă nu ar fi fost atât de greu de cap și Stan atât de … neacademic ca să nu folosim termeni mai duri.

Așadar, războiul nu se va termina curând, Ucraina va fi distrusă, rușii vor mușca bucată cu bucată din ea, rușii vor lovi dacă e cazul și convoaie sau resurse oferite de minionii vecini Ucrainei, posibil ca NATO să nu intervină pentru orice “incident”. Ca o mică paranteză, e posibil ca rușii deja să fii dat ceva lovituri și noi să nu știm – din cauza “fog of war” și a cenzurii oficiale. Economic, sancțiunile nu îl vor convinge pe Putin să renunțe la război, dar vor lovi puternic în cei săraci, adică în noi. Americanii nu vor merge până la capăt cu sancțiunile deoarece banul bate moralitatea și justiția și nu își doresc petrol mai scump.

Viziunea lui Stan este în cel mai fericit caz a unui nou război rece în care țările mari și puternice vor continua comerțul cu Rusia, vor supraviețui, dar cele mici și poate chiar unii mionioni se vor cam arde, nu doar economic și dacă nu vor sta cuminte în banca lor, chiar și militar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.