Deşi se face deja mobilizare şi armata română face achiziţii masive şi rapide, pe bandă rulantă, personal sunt încrezător că România nu va intra în război prea curând, deoarece NU AVEM CU CE! De ce zic asta, oare chiar nu avem şi noi niscavai armată cât să luptăm cu rusnacii când ne vor împinge înainte alde NATO?
Nu prea avem, cel puţin aşa ne zice preşedintele (sursa) ori dacă preşedintele zice, de ce să nu îl credem, că doar el este şi liderul CSAT care teoretic conduce ţara în caz de răzbel.
Dar, eu cred că înainte de a intra direct în război, vom primi câteva bobârnace de la ruşi, pe frontul hibrid. Mai concret mă refer la incendii provocate asupra unor obiective naţionale importante, cum ar fi fabrici, uzine, termocentrale etc. De când a început războiul în Ucraina, pe canalele de telegram putem vedea zilnic incendii din Rusia la anumite obiective. Ba un minister, ba nu ştiu ce centru de cercetare al armatei, ba nu ştiu ce fabrică de plexiglas.
Dar incendiile au crescut nu doar în Rusia ci şi în SUA, unde doar trimestrul 3 din 2022 a consemnat mai multe incendii la fabrici decât tot anul 2021 (sursa). Vă reamintesc mai ales incendiul din acea insulă din Hawai care a fost extrem de dubios în sensul că clădirile care aveau acoperişuri albastre nu au ars. De asemenea, au fost semnalate anumite lumini lase pe cer înainte de incendii. Sunt speculaţii că chinezii ar fi arătat americanilor ce pot, coincidenţă, când a avut loc incendiul, un satelit chinez avea traiectorie chiar pe deasupra. Datele astea sunt publice, dar nu mă puneţi să caut eu.
Evident că un laser din satelit poate produce un incendiu. Dar oare sunt marile puteri gata să deschidă un asemenea front? Cumva, chestiunea e similară nuclearelor, dacă încep să folosească lasere din sateliţi pentru a produce incendii, se trece peste o limită unde orice poate fi posibil, adică nu doar incendiat fabrici ci şi incendiat hangare unde sunt parcate bombardierele nucleare. De aici până la război nuclear, nu mai e mult. De altfel, foarte probabil un război nuclear direct va fi foarte scurt ca timp, de la prima bombă detonată, cred că în maxim 24 de ore, vor fi folosite toate nuclearele. De aia îşi fac miliardarii bunkere, ca să aibă unde să stea câteva zile. Fallout-ul ulterior are un ritm de 50% la 24 de ore, adică cu fiecare zi, se diluează jumătate din radiaţii, se depun pe pământ, se răspândesc în aer etc. Teoretic după o săptămână, miliardar fiind, prins de războiul nuclear pe nu ştiu ce insulă, poţi zbura şi poţi fugi în emisfera sudică unde e mai linişte.
Cu siguranţă că multe incendii din Rusia sunt produse de ucrainieni prin drone. Nu este ceva secret. Poate unele, prin anumite trupe de comando specializate în aşa ceva. De departe folosirea de piromani este mai sigură şi facilă, costul fiind probabil la ordinul a câtorva zeci de mii de dolari per incendiu. Cu aceeaşi armă, pe frontul incendierilor, a răspuns şi Rusia. De exemplu, după ce ucrainienii au lovit nu ştiu ce locaţie din Belgorod, ruşii au bombardat nu ştiu câte puncte electrice, băgând în beznă alte câteva mii de familii. De altfel, infrastructura electrică a ucrainienilor e cam terminată, se pare că reparaţiile nu sunt deloc uşoare şi nu merg în ritmul în care mă aşteptam eu.
De departe, incendierea industriei inamicului este un front de bătălie uşor de administrat şi foarte ieftin. De aceea, dacă România nu prezintă interes geostrategic şi ruşii nu vor încerca în niciun caz să ne ocupe, deoarece avem ditamai lanţul de munţi unde putem să opunem rezistenţă, în caz că vom participa cu trupe la apărarea Poloniei sau a Ţărilor Baltice, primele indicii că suntem în război va fi creşterea incendiilor la fabrici şi poate la anumite puncte de infrastructură energetică.
Personal nu cred că ruşii pot pune probleme legate de internet, riscurile aici sunt exagerate şi cei care pot face rău mare sunt doar serviciile secrete americane care controlează marile companii producătoare de software şi au backdoor-uri în toate sistemele. Doar agenţiile secrete pot simula un atac cibernetic, ruşii nu au cum. Nici chinezii care controlează dispozitive IoT şi routere şi teoretic au un oarecare backdoor în casa fiecăruia. Însă firmele serioase, băncile şi teoretic autorităţile au echipamente americane CISCO sau peste, care nu sunt produse în China şi care sunt mult mai sigure ca ieftinăturile chinezeşti care chiar necontrolate de guvern nu sunt greu de spart.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
30 IAN 2024 – unii pun seama pe reset incendiile la fabricile alimentare şi la ferme, eu le pun pe seama războiului
https://www.youtube.com/watch?v=CtBDENrCB5w