Singurul lucru pe care trebuie să îl ceară protestatarii este ROEXIT

Aici pe blog avem o serie întreagă de articole despre UE (ultimul aici) şi noua constituţie GREEN DEAL care are ca scop declarat distrugerea economiei deoarece aşa zisa “tranziţie la verde” este doar culoarul de transfer al oilor către abator, nu are nicio consistenţă logică sau semantică, sunt pur şi simplu nişte vorbe aruncate în gol ca să umple capetele goale ale iobagilor care cred că ăia de la UE e deştepţi şi ştie ei ce face.

Aminteam în articolele anterioare, că, ca orice program bine făcut (deoarece elitele sunt într-adevăr oameni ambiţioşi, pregătiţi cu experienţă de business, organizatorică şi cu motivaţie ideologică puternică), are 3 puncte mari şi tari. Unul dintre aceste puncte se numeşte NO PLACE AND NO ONE LEFT BEHIND. La ce se referă asta? Adecă zic ei că România nu va fi lăsată la coadă în acest deal şi nici agricultorii români. Ori iote că cel puţin cu Şengenul ne-au lăsat la coadă şi cel puţin din protestele agricultorilor înţelegem că şi ei au cam fost lăsaţi la coadă.

Evident că multe locuri şi mulţi oameni vor fi lăsaţi la coadă deoarece după cum vedem în realitate, aceste elite au ca scop reducerea populaţiei şi vedem că mortalitatea în exces este cu adevărat un indicator care ar trebui să dea de gândit şi ar trebui să fie BREAKING NEWS în fiecare zi deoarece POPULAŢIA EUROPEI MOARE PE CAPETE. Dar presa tace şi după cum vedem pe la noi, ştirile oficiale chiar îi iau la rost pe protestatari.

Dar nu doar ştirile oficiale îşi bat joc de protestatari, ci chiar şi “maestrul” tratează cu zeflemea protestele şi e deranjat că există riscul de “atac” ala acestora.

Întorcându-ne la problema în sine, este trist că românii cred că guvernul poate face ceva. Realitatea este că guvernul României nu poate face nimic deoarece legile şi măririle de preţuri şi ordinele vin de la UE. Vom vedea că negocierile nu vor ajunge nicăieri şi protestul va fi dezmembrat în forţă, ca şi în Canada, ca şi în Germania ca şi peste tot în UE.

Aşadar GREEN DEAL, un program care nu a fost votat de oameni este cauza tuturor acestor rele, deoarece în acest program se prevede clar reducerea activităţii economice, tăierea combustibililor, scumpirile şi taxarea carbonului (adică a oricărei activităţi economice). Oare ce trebuiau elitele să mai treacă în acest program? Numărul de oameni care trebuie să moară până declară programul un succes?

Ca orice Imperiu, şi UE va cădea treptat pe măsură ce va pierde coeziunea bopoarelor componente. Din păcate prăbuşirea va fi haotică şi reacţia în forţă încă nici nu a început să se manifeste. Tot ce vedem de la UE deocamdată este băgat pumnul în gură prin taxare, reglementare şi maşinaţiuni politice. Însă, să nu uităm că câinii de pază ai UE, adică jandarmii, sunt la fel de proşti sau poate mai proşti ca fermierii care nu se prind de unde vine răul şi cum au arme în dotare, este doar chestiune de ordine şi disciplină înainte ca ordinea să fie restabilită. Imperiul încă are putere şi deşi pare că se prăbuşeşte, actualele freamăte sunt doar ca nişte mici fisuri în os, pentru a se întări şi mai bine “mecanismele”.

Evident că metoda preferată de control a Imperiului UE este una soft, prin “ajutoare” combinat cu “mecanisme” şi simulat de alegeri democratice prin care se destupa supapele nervilor, adecă prostimea crede că dacă votează alde Simion sau alde Şoşoacă, aceşti pioni şi actori vor schimba ceva la UE. Câtă vreme nu ieşim, nu avem ce să schimbăm, nu putem noi schimba în UE nimic.

Toată chestiunea în lupta cu sistemul se reduce la neparticipare. Am tot vorbit pe acest blog mai ales în perioada plandemică. Câtă vreme noi între noi, cumpărăm cu cash produse de la ţărani şi de la fermieri şi câtă vreme dezvoltăm un sistem paralel de comerţ, servicii, în ultimă instanţă de economie locală, sistemul nu are ce să ne facă. Într-adevăr poate trimite controlori, dar dacă controlorii nu participă nici ei, ci înţeleg pe ce lume trăim şi ce se întâmplă şi mai ales că orice vine de la UE este împotriva cetăţeanului european mai întâi şi apoi a românului, abia atunci UE se va problematiza şi va schimba ceva.

Evident ar mai fi soluţia ideală a unei revoluţii, dar problema este că dacă Ceauşescu de exemplu era un om care întruchipa sistemul, în UE nu există un om, nu există nici măcar un guvern, există doar un steag în spatele căruia se ascund cei 10-20 de oameni care decid câte milioane de europeni mai trebuie să rămânem după acest GREEN DEAL.

5 comments

  • Pingback: AUR alege candidatul la preşedenţie dar nu orientarea faţă de UE – CHIAZNA.RO

  • Oficial, sunt peste cinci milioane de romani emigrati definitiv, plus inca catateva milioane formate din cei plecati recent (in ultimii 5-10 ani) ce inca nu au obtinut o a doua cetenie, plus multi altii pe picior de plecare, plus cel putin cateva sute de mii de sezonieri si de diversi sclavi cu contracte de munca temporare pe 1-3 ani la munca de jos.
    Oare ce crezi ca vor vota acesti oameni impreuna cu familiile lor la un referendum RoExit?

    Sa presupunem prin absurd ca Romania iese din EU.
    Ce anume crezi ca rezolva acest lucru?
    Cand a fost ultima data cand te-ai uitat la intreaga clasa politica romaneasca, la intreaga administratie publica sau la tot sistemul bugetar din Romania?
    De ex. ai avut vreo data o firma romaneasca prin care sa desfasori activitati de import-export si sa fi nevoit sa treci un container cu marfa prin vamile romanesti sa vezi ce coruptie si umilinta este acolo si cate de rapid un prost te baga in faliment cu o singura stampila si o semnatura de pix?

    In alta ordine de idei, un om inteligent inainte sa se apuce de o afacere, inca din momentul in care schiteaza planul de afaceri, pe langa taxele si impozitele pe care trebuie sa le plateasca, stabileste la fiecare punct si relatia antreprenor – investitie/firma – stat. Este dovada de prostie crunta sa intri in afaceri in care obtii putin sau in care statul si institutiile lui au o putere si un control major asupra investitiei/afacerii tale si tu sa stai la mila lui.
    Personal, refuz sa fac afaceri sau sa investesc in Romania de peste 20 de ani. Presupunand prin absurd ca as face acest lucru, trebuie sa fi bolnav cu capul si sa nu ai respect fata de tine insuti ca sa te apuci de agricultura.
    Sa nu mai vorbim despre faptul ca daca vrei sa te apuci de afaceri in transport, tinand cont de faptul ca majoritatea contractelor si banilor se fac “pe comunitate”, adica in spatiul Schengen, trebuie sa fi extrem de prost sa-ti deschizi firma in Romania, la marginea UE si in afara Schengen, si sa ai de-a face cu ANAF-ul si cu vamile romanesti. Firma se deschide cat mai aprope de piata si de ruta pe care vrei sa transporti. Daca vrei sa transporti pe ruta Spania-UK, Gremania-Benelux, Italia-Austria-Gremania, etc. care este mai exact sensul deschiderii unei firme in Romania? Daca tinta este piata din Romania, singura solutie este fima din Bulgaria.

    https://www.infotrucker.ro/cjue-a-inceput-audierile-in-procesele-impotriva-pachetului-de-mobilitate/

    https://adevarul.ro/economie/noua-taxa-pentru-soferii-din-romania-ce-este-2278068.html

    • emigranţii definitivi sunt pierduţi, mă refer cei care au cetăţenie; cei care nu au cetăţenie vor fi forţaţi să revină în ţară şi să pună umărul la ce ar urma să construim după exit

      toată “ideea europeană” este doar o spoială care ascunde sistemul mafiot de subjugare economică; orice sistem corupt românesc, chiar şi un comunism cu faţă umană propus de Iliescu poate fi mai fezabil pentru noi decât actuala stare;

      şi apropos de actuala stare, este nimic pe lângă ce va veni în urma GREEN DEAL

      faza cu UE este că suntem atât de spălaţi pe creier încât credem că altfel nu se poate, în realitate chiar unele ţări fără tradiţie economică sunt în fapt mai capitaliste şi mai prospere pentru omul de rând decât România sluga UE; ne putem uita la Rusia sau China dar să zicem că ăştia sunt mari, deci ne uităm la Serbia sau Turcia;

      cu siguranţă dacă intrăm în cifre, ni se aruncă praf în ochi cu PIB-ul care însă este fabricat din pix; eu propun ca analiză observarea avioanelor care aterizează la Istambul şi Antalia cu ruşi, de unde oare au ruşii ăştia atâţia bani să facă excursii iarna şi vara cu avionul la mii de km distanţă? de asemenea, propun ca în loc de PIB, când ne comparăm cu Serbia să vedem pe plajele din Grecia scumpe cum de sunt atât de mulţi sârbi, la fel ca românii; sau poate să ne uităm la km de autostrăzi din Serbia?

      în România dacă scoatem Bucureştiul din statistici suntem mai săraci ca acum 20 de ani iar în Bucureşti trăiesc slugile patronilor din UE către care se duc toate profiturile

    • “cei care nu au cetăţenie vor fi forţaţi să revină în ţară…”

      Nu va fi nimeni fortat sa se intoarca, ci doar fortat sa intre in legalitate daca se afla ilegal in tara respectiva.
      Majoritatea vesticilor sunt putori marxiste. Vor sa munceasca cat mai putin, preferabil deloc, si sa primeasca cat mai mult, preferabil totul pentru traiul zilnic. Stiu ce vorbesc ca de o gramada de ani traiesc printre ei.
      Poti sa iei de exemplu Brexitul. Migrantii ilegali au fost fortati sa se inscrie si sa-si obtina statutul de rezident legal pentru a putea ramane legal pe teritoriul UK. Practic te inscriai legal la HMRC (ANAF-ul lor), primeai un NINo (CNP-ul britanic) si obtineai “(pre)settled status”, adica dreptul de rezidenta legal si implicit dreptul de munca si de cetatenie.

      https://ziarulromanesc.net/stiri-uk/brexit-intrebari-frecvente-cum-sa-eviti-deportarea-din-marea-britanie/
      https://ziarulromanesc.net/prim-plan-uk/de-ce-ai-nevoie-pentru-a-fi-eligibil-pentru-noul-statut-de-rezident-settled-status-in-marea-britanie/
      https://www.mae.ro/node/56292
      https://londra.mae.ro/node/2177

      _____
      “toată “ideea europeană” este doar o spoială care ascunde sistemul mafiot de subjugare economică;”

      De ce doar romanii sunt “subjugati economic” iar bulgarii, ungurii, polonezii, chehii, etc. nu?

      _____
      “chiar şi un comunism cu faţă umană propus de Iliescu poate fi mai fezabil pentru noi decât actuala stare;”

      Cred ca glumesti.
      Sa nu mai vorbim despre faptul ca pe vremea lui Ilici aveai ceva specialisti si industrie, plus forta de munca cacalau pe care acum nu le mai ai. Daca atunci ai fi avut vreo sansa sa concurezi economic in vreun domeniu, acun nu mai ai nici una.

      _____
      “şi apropos de actuala stare, este nimic pe lângă ce va veni în urma GREEN DEAL”

      Green Deal-ul nu va fi la fel in toate tarile. Sa nu mai vorbim de faptul ca “verzii” sunt pe foras prin toate tarile vestice si vor fi maturati la toate alegerile locale si europene. Alaturi de verzi si stanga socialista/progresista/liberala va pierde majoritatea parlamentara. Uita-te doar la ce s-a intamplat la alegerile din Olanda cu partidul fermierilor si cu cel al lui Geert Wilders, ca sa nu mai vorbim despre AfD-ul german si scorurile obtinute la alegerile locale de anul trecut.

      _____
      “deci ne uităm la Serbia sau Turcia”

      Viata vest europeanului de rand este mai buna decat viata sarbului si a turcului de rand. In Germania, Olanda si mai putin in Austria este puzderie de turci, iar in Austria si mai putin in Germania este puzderie de sarbi.
      Viata est europeanului de rand poate fi mai buna dacat a turcului si a sarbului de rand, dar depinde in primul rand de tara, de oras, de domeniul de activitate, de specializare si mai ales de clasa politica, de administratia publica si de legislatie.
      Serbia si Turcia sunt mult mai capitaliste si nationaliste decat Romania, dar asta nu inseamna ca totul este roz. Uita-te de exemplu la faptul ca esti obligat prin lege sa tii majoritatea banilor firmei in conturi in moneda nationala ce poate avea o inflatie colosala sau la faptul ca in Serbia nu poti face orice plata pentru achizitia de servicii si produse pe piata externa fara aprobarea statului si a bancii.
      Este absurd sa-ti ceri voie lunar sa cumperi de exemplu servicii de hosting la Amazon/Google/Microsoft Cloud ca sa nu mai punem la socoteala situatia in care vrei sa achizitionezi actiuni la bursa din Londra sau diverse monede pe piata Forex. “Baietii destepti” din Serbia si Turcia nu au problemele astea, dar 95% dintre antreprenori si populatia locala da!

      _____
      “ni se aruncă praf în ochi cu PIB-ul care însă este fabricat din pix”

      Asa este peste tot.

      _____
      “u propun ca analiză observarea avioanelor care aterizează la Istambul şi Antalia cu ruşi, de unde oare au ruşii ăştia atâţia bani să facă excursii iarna şi vara cu avionul la mii de km distanţă?”

      Astea nu sunt excursii, sunt vizite de afaceri.
      Pentru cine inca nu stie, Turcia este paradis fiscal!
      Chiar daca Rusia ofera oarece posibilitati de optimizare fiscala, este mai sigur sa-ti depozitezi finantele prin alte jurisdictii si sa faci investitii unde vrei tu pe piata globala, de pe ce fel de companie/fundatie/trust vrei tu, inregistrata unde vrei tu si pe numele cui vrei tu.
      Controlul finantelor si al activelor personale inseamna putere si independenta.
      De ce sa nu il detii tu si sa il detina statul?

      https://www.trade.gov.tr/free-zones/general-outlook
      https://akkaslaw.com/free-zone-company-set-up-in-turkey/
      https://www.companyformationturkey.com/open-a-free-zone-company-in-istanbul
      https://www.companyformationturkey.com/buying-a-shelf-company-in-turkey
      https://www.healyconsultants.com/turkey-company-registration/free-zones/

      Legat de Romania, am mai spus si alta data:
      1. nu poti pretinde taxe si impozite ca in Vestul Europei si tu sa oferi infrastructura, servicii si administratie publica ca in Nordul Africii
      2. nu poti obtine bunastare nationala daca nu oferi posibilitate de optimizare fiscala legala pe plan local, in asa fel incat sa iti ramana capitalul in tara si investitiile sa se faca la nivel national. orice stat care se respecta, inclusiv cele vestice, ofera astfel de posibilitati pentru oricine doreste
      Asa ca… si cu RoExit si fara, Romania tot in jos se va duce.

      _____
      “sau poate să ne uităm la km de autostrăzi din Serbia?”

      Inclusiv Ungaria si Bulgaria bat Romania la autostrazi.

      _____
      “în România dacă scoatem Bucureştiul din statistici suntem mai săraci ca acum 20 de ani iar în Bucureşti trăiesc slugile patronilor din UE către care se duc toate profiturile”

      Depinde despre ce fel de oameni vorbesti si despre ce ocupatii au. Marea majoritate a cunostintelor mele din Romania provinciala o duc din ce in ce mai bine si nu e greu de observat acest lucru: noi achizitii de apartamente, case noi sau renovate pe la tara, achizitii de masini, excursii anuale in tara si in strainatate. Cei care o duc rau sunt cei angajati in meserii de duzina, in care se poate intra usor fara prea mult efort si pregatire si care nu au plecat in strainatate. Si la maica-mea in bloc vad vecini noi, in parcarea dintre blocuri vad masini noi inclusiv doua Toyota CHR, Kia Sportage, Mazda CX30, Mazda 6, Ford Puma, nu stiu ce BMW sedan azuriu…
      Rade lumea de mine ca eu am un Logan GPL nou de doi ani de zile cu care am mers doar 4900 de km.

      Am o vara primara la tine in Craiova, ea medic, el politist pensionat de 2 ani dar lucreaza la ceva firma cu imobiliare (nu mai stiu exact) si au un apartament inchiriat pe 1 Mai in blocurile turn de langa campusul Universitatii de Medicina si Farmacie, inca un apartament ai o garsoniera inchiriate in centru pe laga ISE, locuiesc intr-o vila construita de ei prin 2007 in cartierul de vile vis-a-vis de Hotel Sydney, conduc masini relativ noi, ea un Hyundai Tucson si el un Opel Crossland, excursii anuale in tara si in strainatate, chefuri si gratare la fiecare sfarsit de saptamana, nepoata-mea aste anul intai la Facultatea de Medicina din Madrid.

      N-as zice ca lumea provinciala se zbate in saracie si ca Bucurestiul este miezul din dodoasca. Din contra, chiar daca in Bucuresti se castiga ceva mai multi bani, acestia se cheltuie mai rapid si in volum mai mare. Sa nu mai vorbim si despre pierderea absolut idioata de timp prin care esti nevoit sa pierzi cel putin 1-2-3 ore in trafic zinlic doar pentru naveta. Am locuit, invatat si facut afaceri inca din anul 2 de facultate in Bucuresti, din 1996 pana in 2005 cand am plecat in strainatate. Inca am multi amici si cunostinte pe acolo. Problema este ca orasul ala a devenit mai insuportabil si mai idiotic de la an la an. Este o iluzie sa crezi ca doar in Bucuresti se pot face bani mai multi si mai usor. Pana la urma nu conteaza cat castigi, ci cat iti ramane in buzunar la sfarsit de luna si mai ales ce faci cu ei, adica in ce ii investesti.

      __________
      In loc de incheiere:

      https://www.youtube.com/watch?v=gASIJGX6HpM

  • Pingback: Singurul lucru pe care trebuie să îl ceară protestatarii este ROEXIT. Opinia lui Chiazna - RoExit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.