Câteva comentarii despre atacul Hamas

Chiar acum are loc distrugerea Gazei. Iată câteva bombe care probabil deja au fost folosite.

Ce va urma, vom vedea, sunt evenimente în desfășurare. Abia comentăm puțin câteva chestiuni legate de început.

Lideri criminali

După cum știm comportamentul liderilor israeliteni este unul criminal încă din pandemie când aceștia au forțat poporul să se vaccineze și au persecutat efectiv pe cei care se opuneau. Tainele acestei ferocități cu care Benny a băgat vaccinul pe gât oamenilor nu sunt prea complicate. Faptul că Pfizer este tot evrei și că dacă contractul Pfizer cu UE încă este secret, darămite contractul cu Israelul sunt elemente suficiente ca să explice ce s-a întâmplat.

Din păcate, deoarece breaking news-ul zilei este altul, mortalitatea subită extremă din Israel rămâne nediscutată. Iată însă un chart care spune totul.

Vă reamintesc că post-covid, după ce teoretic toți cei slabi au murit, după ce teoretic toți cei cu boli cronice nasoale au fost rași, după ce teoretic toată lumea în Israel e vaccinată și răsvăccinată de mai multe ori, trebuia să asistăm logic la o scădere drastică a ratei mortalității. Ei bine, s-a întâmplat invers, rata e mai mare ca în perioada Covid. La noi e invers!

Am început acest articol cu acest mic memento pentru a vă reaminti că deși omorârea conaționalilor și sacrificarea unui număr de oameni din propriul popor este ceva de neconceput pentru omul de rând, pentru cei de sus este ceva normal folosirea de false-flag-uri pentru a determina anumite operațiuni cu un scop final mai important în ochii inginerilor care produc aceste mașinațiuni.

Scopul scuză mijloacele deși este un motto catolic este cu siguranță și o atitudine a liderilor Israelului din ziua de astăzi. Chiar Hamas a fost creat de Israel – un amănunt ascuns acum cu dibăcie dar bineștiut pentru cei care se documentează – cu scopul de a elimina conducerea pacificstă și eficientă a lui Arafat care reușise un acord de pace prin negocierile cu liderii lumii. Pe narativul că Palestina nu are democrație, Israel nu l-a mai recunoscut pe Arafat ci a cerut alegeri, iar la alegeri a creat împreuna cu SUA o grupare nouă, Hamas pe care a ajutat-o să câștige și pe care a stimulat-o să fie cât mai extremistă pentru a demonstra lumii că “arabii sunt barbari și nu ai cu cine discuta”

Ei bine, acum s-a trecut cumva la un alt nivel, adică după ce pe vremea lui Arafat se ajunsese chiar la formarea statului Palestinian și la un acord, prim-ministrul care a semnat acordul a fost omorât și ulterior Arafat detronat și mai apoi otrăvit de serviciile secrete deoarece avea nu doar autoritate în rândul palestinienilor ci chiar era văzut bine de liderii lumii. Prin urmare unele forțe neiubitoare de pace din Israel au făcut atunci tot ce au putut pentru a elimina atât pe Arafat dar și pentru a pune în loc o grupare care să se compromită singură prin violență și barbarism. Iar acum s-a trecut la un nou nivel.

Iran

Israel va folosi pretextul ca să lovească și în Hezbolah și în Iran. De altfel, provocarea Iranului este ceea ce se încearcă acum. Logica este o unealtă rară și diavolului îi place să lucreze cu confuzia, cu dezinformarea, cu minciuna și cu jumătăți de adevăr. Dacă Iranul ar fi fost “mintea” din spatele acestui atac cu glidere, de ce nu a avut loc acest atac de pe ambele părți sau chiar și din nord. De ce nu a fost Israelul atacat din toate părțile folosind gliderele? Sau rachetele? Se știe că Hezbolah are mult mai multe rachete deoarece granița cu Iordania e mai puțin păzită decât cea cu Egiptul în Gaza, deci posibilități de intrare sunt mai multe. Dar istoric Hezbolah-ul are mai multă experiență în folosirea rachetelor și penetrarea “scutului”.

Orice atac pregătit dinainte, ar fi folosit toate asseturile deoarece tocmai atacul surpriză și pătrunderea în adâncime sunt marea noutate și cumva noutatea HIGH TECH demonstrată de Hamas. Chiar dacă gliderele sunt ceva rudimentar, numărul mare, lansarea rachetelor dinainte pentru a supraîncărca scutul și atacarea într-o zi de sabat, aveau efect mult mai puternic și impact de asemenea cel puțin dublu dacă se făcea de ambele părți sau repet și din nord. Deci dacă Iranul ar fi mastermindul, logica ar fi fost ca lucrurile să decurgă cum am zis: atacuri multiple din toate părțile folosind rețeta gliderelor și evident ploaia de rachete.

Dar deoarece atacul a avut loc doar din Gaza, putem logic deduce că a fost o operațiune locală, bine planificată, bine gândită. Un risc asumat, un act de sinucidere, un act care condamnă la moarte evident toată Gaza, deoarece după răzbunarea evreilor nu va mai fi piatră pe piatră în Gaza.

Se știa sau nu dinainte? Nu mai contează, deoarece din punctul de vedere al gândirii strategice a liderilor israeliteni, chiar dacă ar fi aflat, dacă calculau la rece, atacul trebuia tolerat. Cristoiu zice că evreii au scăpat de sub control amploarea acestui atac, adica știau că va fi, dar nu credeau că va fi chiar atât de puternic.

De altfel, ulterior, au apărut zvonuri că americanii i-au informat pe evrei că urmează un atac. De asemenea că Egiptul ar fi informat, dar evreii au ignorat avertismentele, la fel cum Zelinsky înainte să înceapă războiul stătea cu mâinile în sân și îl ruga pe Biden să nu mai sperie investitorii deoarece Putin nu va ataca. Iată deci încă o conicidență cu Ucraina …

Hamas

După retragerea din Gaza, Hamas a rămas autoritatea locală, deși a avut o oarecare opoziție. Într-o primă etapă, “meseria” lor era să producă teroriști sinucigași care să facă poc în mijlocul evreilor. După o perioadă, israelitenii au terminat liderii, au deconstruit capacitățile de creare de sinucigași și au dus către zero numărul atentatelor (în principal prin blocada totală).

Într-o a doua etapă, Hamas a încercat cu rachetele. Israel a făcut scutul care s-a dovedit excelent. Chiar dacă o supra încărcare îl face ineficient, pentru a ajunge la o supraîncărcare este mult mai greu decât lansarea ocazională de rachete artizanale care țineau evreii cu frica în sân și alarmele bâzâind zilnic. Atât de mult succes a avut scutul inițial încât israelitenii în loc să fugă în beci, făceau filme cu scutul. Unele live. Chiar după ce au trecut la ploaia de rachete, Hamas nu a reușit mare brânză. Din ce știu eu, maxim reușeau 2-3 rachete undeva pe la marginea orașelor.

Ce a arătat acum însă Hamas a fost ceva nou. Nu doar că a folosit o metodă inovativă de atac (glidere) care totuși trebuiau oprite. Conform comentariilor unor foști membrii IDF, niciun porumbel nu trece de granița cu Gaza. Nu doar că granița e super păzită cu super-tehnologii, dar Israel s-a perfecționat în construirea de ziduri de graniță încât Trump le-a cerut consiliere. Puțină lume știe, dar gardul de la graniță are câțiva metri adâncime pentru a face dificilă săparea de tuneluri.

Dar noutatea, nu este doar folosirea gliderelor ci planificarea unei operațiuni fără ca serviciile de informații evreiești, americane și rusești să știe ceva. Sau poate … Oricum, aceasta este o nouă tehnologie deoarece după cum știm nu doar că orice mesaj digital este filtrat, ascultat, procesat, urmărit, dar există chiar tehnologii care pot intercepta discuții de la distanță, urmărirea unor persoane, transportul unor arme etc. Această abilitate de organizare și sfidare a serviciilor, dacă este reală va mai aduce unele noutăți din partea Hamas. Dacă finalitatea incidentului va fi doar raderea Gazei, dilema va rămâne, dar nu vom fi departe de adevăr dacă vom spune că Hamas a produs o sinucidere generală a palestinienilor din Gaza prin această demonstrație.

Din păcate însă, nu știm cum gândesc palestinienii care trăiesc cum trăiesc. E posibil ca sinuciderea în masă să fie pe acele meleaguri o eliberare.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.