Bartolomeu se rupe total de ortodoxie

Dacă până mai ieri existau argumente cum că deraierea de la ortodoxie a patriarhului ecumenic Bartolomeu este un caz particular, în ciuda altor numeroase şi prea multe cazuri particulare din această fostă biserică ortodoxă, separarea de facto de ortodoxie s-a făcut prin slujba de hirotonie ca episcop a lui Theophanous Koya pe scaunul de Filomilio care este probabil primul lup care scoate capul de sub pielea de oaie deoarece a zis crezul catolic, cu adaosul de Filioque, ceea ce este evident strigător la cer şi face nulă slujba, dacă nu cumva oricum cei care l-au hirotonit erau şi ei deja nuli.

Şi ca să nu sperie prea multe oi, deşi liniştea în bisericile “surori”, printre care şi BOR este deocamdată surprinzătoare , lupul a emis ulterior o declaraţie prin care cum credeţi că justifică acest fapt? Prin EMOŢIE!!! Acelaşi drac care l-a emoţionat oarecând pe nevrednicul de pomenire Corneanu care şi el a declarat că s-a împărtăşit la catolici din emoţie, vine acum chiar în timpul hirotoniei şi nu mai are răbdare.

Manifestrarea precoce a demonului ecumenist la acest episcop poate a fost însă din pronia divină pentru ca oile să ştie să se ferească de el. Nu ştim însă nimic în plus, decât vă îndrum către două-trei resurse pe care le-am găsit cu greu.

Ştirea iniţial am găsit-o la ruşi care menţionează că albanezii au luat deja atitudine, în urma cărei atitudini Koya a venit cu răspunsul cu emoţia. În rest, nu am mai găsit decât un articol publicat de Romfea al unui teolog.

LINKURI:

28 IULIE 2023 – orthochristian.com (ruşi) – NEW CONSTANTINOPLE BISHOP EXPLAINS WHY HE RECITED CREED WITH FILIOQUE

27 IULIE 2023 – Patriarhia Ecumenica – Clarifying Statement of Theophilus. Bishop of Filomilio, Mr. Theofanis

27 IULIE 2023 – Romfea – The ordination of Fr. Theophanos Koya is invalid

Aşteptăm BOR să declare încetarea comuniunii cu Patriarhia Ecumenică în urma instituţionalizării ereziei Filioque conamată de toţi sfinţii şi de toată Biserica, inclusiv de cea de la Constantinopol până mai ieri. Dacă în cazul lui Corneanu s-a dat vina pe faptul că acesta era bătrân şi urma oricum să iasă la pensie şi în plus, nu ştia că nu trebuie să se împărtăşască la catolici deoarece regulamentul BOR nu menţiona explicit această interdicţie, ca şi cum canoanele şi hotărârile sinodale ar fi nişte hârtii pe-acolo, în cazul de faţă nu e vorba de greşala unui om ci de acceptarea ereziei nu doar de cel care a citit crezul ci de întreaga Biserică de Constantinopol, atât episcopii care au pus mâinile care trebuiau evident să întrerupă slujba şi anuleze hirotonirea, cât şi de preoţii şi creştinii care erau de faţă. Iar o dată fapta recunoscută şi pusă pe seama emoţiei, Patriarhul Bartolomeu vedem că nu face nimic.

Ca fapt divers, nu ştim nimic personal despre acest individ dar nu contează oricum. Ştim însă că Patriarhia Ecumenică are mai multe devieri în SUA în ultimul timp, mai ales legate de noile curente woke. Nu vrem să simtim fraţii ortodocşi slabi în credinţă (deşi şi eu sunt slab) amintind fapte strigătoare la cer şi doar dăm slavă lui Dumnezeu că pe la noi măcar nu auzim de ele, deoarece acolo deja se presează de sus în jos aceste ideologii sataniste, chiar în sânul unor episcopii ortoxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.