Macron strigă hăis, Stoltănberg zice cea şi românii vor fi boii care sunt aruncaţi la urs

Ştirile zilei, pe lângă behăiturile mioritice legate de comasare, sunt următoarele:

Printre altele, Macron l-a mai criticat şi pe Olaf, făcându-l practic un fricos mic şi speriat de bombe, deoarece de când a început războiul este mereu cu un pas în urmă cu privire la ajutorul militar oferit ucrainienilor. “Niciodată, niciodată, dar …”

“Many of the people who say ‘never, never’ today were the same people who said ‘never, never tanks, never, never planes, never, never long-range missiles, never, never this’ two years ago,” he added.

Sursa: The Telegraph – 27 FEB 2024

Pe lângă americani şi nemţii şi polonezii contestă această afirmaţie. De ruşi ce să mai zicem? Ameninţă evident cu nucleara. De altfel, această dihotomie este un teatru regizat pentru a stimula reacţia Rusiei pe de o parte, dar mai ales pentru a testa reacţia oamenilor pe de altă parte.

Fenomenul e standad. Se lansează o idee, se pompează în presă apoi se măsoară impact, se fac studii sociologice, tot ce ţine de ingineria socială.

Ideea este una care recunosc că nu o văd viabilă deoarece în primul rând ţările nu prea mai au soldaţi. De asemenea, fără declararea stării de război cu Rusia, nu văd cum ar putea trimite statele care doresc soldaţi. Chiar dacă legal poate ar găsi o cale, practic este imposibil. Cei care au fost dispuşi să lupte împotriva ruşilor, cred că s-au dus deja ca voluntari. Bani mulţi, libertatea programului, pleacă şi vin când vor, e cumva normal să deducem că toţi cei care şi-ar fi dorit să lupte s-au dus deja. Acum, ţările ar putea trimite soldaţi, cum zice Macron, doar dacă declară război. Altfel cum i-ar putea forţa? Să zicem că poate mai sunt câţiva care ar fi dorit să se ducă să lupte dar fiind angajaţi în armată nu au putut. Nu ştiu dacă nu cumva până acum armatele statelor au fost totuşi flexibile cu această categorie de soldaţi în sensul că mă îndoiesc că la câte arme şi bani dau ucrainienilor, s-ar fi opus dacă unii soldaţi cereau să lupte voluntari în Ucraina.

Dar chiar dacă prin absurd ar exista soldaţi suficienţi interesaţi să meargă să lupte pentru Ucraina, mai de bunăvoie mai siliţi de Marele Reset, se pune întrebarea, dacă aceştia pleacă şi mor pe front, după ce câştigă ruşii, cine va apăra vestul?

Acum vă reamintesc teoria mea repetată des de la începutul războiului tocmai pentru a fi clară: GEOSTRATEGIC, UN RĂZBOI RUSIA-UE ESTE INTERESUL MAXIM AL SUA (12 MAR 2022). Cu cât astfel de măcănituri se aud, cu atât se apropie momentul acţiunii. Faptul că SUA au sclavi care le execută ordinele în UE, nu e de mirare. Pe lângă Macron, zilele trecute, ministrul de externe al Italiei, fost militar NATO, a tras iţele pentru pomparea în ideea unei “armate europene“.

Este adevărat că narativul fricii trebuie menţinut şi de asemenea nivelul de spaimă deoarece de acestea depind rezultatele la alegerile din acest an când europenii trebuie să aleagă “coaliţia UE” în detrimentul partidelor naţionaliste care o să ia gaze ieftine de la ruşi şi o să renunţe la mărirea PIBului alocat armatei, din extremism naţionalist preferând să aloce fondurile la educaţie şi sănătate.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.