AUR alege candidatul la preşedenţie dar nu orientarea faţă de UE

Personal sunt anti-UE. Iată ultimele articole scrise despre asta:

AUR nu este anti-UE. Am fost la lansarea programlui de guvernare al AUR în Craiova – mulţumesc Ringo – unde mi-am dat seama că am venit degeaba. Din start, Ringo, când am adus vorba de ieşit din UE, mi-a răspuns: nu trebuie să aruncăm şi copilul odată cu apa (din copaie). Simion de asemenea, o dădea înainte cu patrioţi în UE.

În afară de conducerea AUR însă, nu ştiu dacă membrii sunt de aceeaşi părere, dar deoarece politica e cumva amestecată cu multă minciună, manipulare şi confuzie şi deorece pentru muritorul de rând, perspectiva unui ciolan bun de ros este oferită cel mai bine de AUR, nimeni din partid nu zice nimic despre unul dintre punctele de bază ale mesajului AUR: identitatea.

Toţi zic cât de rea e UE, cum că ne-a băgat botniţa pe gură, cum că ne fură resursele, dar nimeni nu propune ceea ce e firesc pentru oricine se pretinde suveranist: recuperarea suveranităţii.

Cum anume se va păstra identitatea românească în UE, nu ştiu şi nimeni nu spune. Când vine vorba, Simion bălbăie vorbe fără sens despre polonezi, despre Orban etc. Pe bune? Polonia? Ungaria? Chiar consideraţi aceste ca modele de suveranitate în UE? Despre Polonia tocmai am comentat tangeţial în articolul recent Evenimentul X.

Cei mai radicali membri AUR, care sunt cam cu ochii spre Şoşoacă, gândesc, cum şi eu am gândit o perioadă astfel: să ne facem frate cu dracul, până trecem iazul. Adică, să nu zicem nimic de cuiul lui Pepelea, până ajungem la putere şi om vedea atunci. Dar oare dacă vor ajunge la putere, cred că cei care se grămădesc în AUR ca să roadă un ciolan bun, se vor mai gândi cum să scoată România din UE?

Singura şansă de ieşire din UE este un partid care să aibă ca prim punct recuperarea suveranităţii ţării, prin ROEXIT. Chiar şi un astfel de partid, chiar dacă ar fi lăsat să se înfiinţeze, să activeze şi să câştige (misiune imposibilă în UE oricum) nu va putea să se ţină de cuvânt deoarece a ieşi din UE presupune să ai cohones pe de o parte şi să fii jucător de poker bun pe de altă parte. Evident, istoria unui stat puternic ar ajuta, dacă e să ne uităm la britanici care au fost nevoiţi să schimbe toate tratatele cu toate ţările într-o perioadă extrem de scurtă şi pentru asta s-au inspirat din trecutul lor, dar mai ales au avut oameni dedicaţi statului care să muncească pe coate, ca să scoată ţara din rahatul care se numea UE.

Întorcându-ne însă la AUR, mi se pare o batjocură simularea de democraţie şi de “casting” cum îi zice Digi24 pe care o aplică cu privire la cine să fie candidatul AUR la preşedenţie, când cu privire la principalul punct de interes pentru oameni, AUR pune batista pe ţambal.

Altfel spus, AUR doreşte să se prezinte un partid naţionalist, suveranist, dar “doar în UE”. Chiar sloganul campaniei electorale AUR este “patrioţi în UE”. Melteanul de rând, votantul standard al AUR habar nu are că nu faptul că actualii politicieni sunt corupţi este problema, ci că şi cei care nu sunt corupţi nu pot face nimic în UE. Uitaţi-vă la Polonia şi la Ungaria. După aventura naţionalistă a Poloniei în care au avut inclusiv schimbat de legi, de Curte Constuţională, de jurişti, inclusiv legi anti-avort şi altele, care au stârnit protestul boşilor de la UE, Polonia a fost acum readusă pe “calea cea bună” în forţă deşi vechiul partid a avut majoritate, deşi economic Polonia a crescut foarte mult sub conducerea naţionalistă capabilă din acest punct de vedere şi deşi culmea, s-au cam ţinut de promisiuni. Însă câtă vreme nu au ieşit din UE când se putea, polonezii au ajuns din nou sub talpa Bruxellului.

Un alt exemplu foarte tragic este Grecia care dacă ieşea din UE când a fost situaţia tensionată din 2012, acum poate îşi revenea economic. Între timp, din 2012 până acum, de când au primit zăhărelul UE, grecii au ajuns să aibă un PIB similar cu cel pe care îl aveau înainte să intre în UE! Deci practic, sub UE, grecii au staţionat la PIB peste 20 de ani. Şi asta fără să luăm în calcul inflaţia sau faptul că deşi au acelaşi PIB, au o rată a îndatorării de X-ori mai mare ca atunci. Dar ce au zis politicienii greci în 2012 (şi la urma urmei şi poporul): lasă că poate dacă plecăm e mai rău, aşa sub jugul UE, ne revenim încet-încet. Culmea e că nu şi-au revenit şi chiar e mai rău, deoarece pe lângă economia distrusă grecii au pierdut şi un număr de trei ori mai mare de emigranţi decât pierdeau înaine (sursa), fluxul acestora rămânând crescut cel puţin până în 2019 cât merge studiul referit.

În final, pe lângă acest aspect al teatrului penibil pe care îl face AUR înscenând acest simulacru de democraţie, mai atrag atenţia şi asupra penibilei situaţii în care se pune Simion. Halal lider, halal responsabilitate, dacă tocmai liderul partidului nu îşi asumă rolul, ci se fofilează, lăsând tot felul de semne de întrebare, tot felul de nume ca să fie venitlate şi rumegate aiurea în presă. Până acum, nu doar că Simion trebuia să îşi asume candidatura, dar trebuia să fi terminat deja toate gloanţele (mediatice) pe care inevitabil coaliţia le are la pachet. Până acum AUR, dacă chiar este un partid resposnabil şi pregătit de guvernare, nu trebuia să aibă deja candidat preşedinte, dar şi câte 3 candidaţi pentru fiecare post de ministru, alături de prim-ministru. Trebuia deja să aibă un program de guvernare, nu o fiţuică de marketing făcută de specialiştii evrei pentru branding politic pe care i-au angajat.

2 comments

  • Pingback: AUR alege candidatul la președinție, dar nu orientarea față de UE. Opinia lui Chiazna - RoExit

  • Simion este doar un mascarici fara prea multa scoala si cu experienta profesionala zero. Nu stiu cine il sustine de atata timp, dar in mod evident nu e de capul lui si mai ales pe banii lui. Cu toate acestea este de preferat in defavoarea lui Ciuca, Ciolacu, Iohanis, Firea, Ponta, Dragnea, Orban, Catu, Videanu, Boc, Basescu, etc.

    Din pacate AUR este cea mai buna optiune pentru Romania la ora actuala pentru oamenii care vor sa mearga la vot si vor sa voteze ceva “nou” sau “anti”. Le-am citit “programa electorala” de pe saitul lor si este nimic altceva decat o mascarada plina de bla-bla-uri si platitudini. Nu au nici macar un singur proiect de tara real sau pentru vreun sector economic. Sa nu mai vorbim despre depolitizarea administratiei, a sectorului bugetar si a economiei in general. Au specialisti ca Gheorghe Piperea, avocat practician si profesor universitar activ, care desi tuna si fulgera din diverse motive, nu a putut propune spre dezbatere publica macar un proiect legislativ real, ceva de genul: “daca AUR castiga alegerile si ajunge la guvernare, anulam legile a, b, c, modificam legile l, m, n si introducem legile x, y, z”, sa nu mai vorbim despre o eventuala schimbare a constitutiei, a codului civil sau a codului penal care sunt doar niste glume proaste. Este trist ca specialisti considerati “de top” nu stiu de ce treburile nu merg bine in domeniul lor si nu propun in mod public pentru informare si dezbatere o solutie reala si viabila care se poate transforma usor intr-un proiect de tara si daca este de interes major pentru o mare parte din populatie poate aduce multi votanti la urne. Este la fel in orice domeniu. Oamenii astia nu inteleg ca o tara sau un minister se conduce in mod identic cu o firma. Platitudinile si bla-bla-urile nici nu aduc profit, nici nu echilibreaza balanta contabila si nici nu creaza prosperitate.

    Era normal ca “nationalistii polonezi” sa piarda alegerile din cel putin doua motive majore:
    1. S-au inhaitat cu popimea retardata si au interzis avorturile inclusiv pentru cazurile de viol sau in cazurile in care fatul are malformatii, acestea fiind permise doar in cazurile de incest si doar atunci cand fatul pune in pericol viata mamei, stare de fapt ce a generat un exod de turism medical in special in Germania. Nu poti sa fi atat de retardat in mileniul trei! Si astia anti avort si aia pro LGBT sunt niste handicapati mintal si niste teroristi ce trebuie sa ajunga dupa gratii. Si unii si altii isi aroga dreptul de a se face stapani pe corpul si viata altor oameni. Mama mea a lucrat 38 de ani ca medic intr-un spital judetean in sectia de Obstretica si Ginecologie. Daca vrei sa afli cate femei au murit sau au ramas mutilate pe viata in urma avorturilor “cu fusul” sau “cu umerasul” facute acasa sau daca vrei sa afli de ce au aparut in anii ’80 puzderia de orfelinate pline ochi cu viitori cersetori si aurolaci, iti spun eu. Copiii nu se fac la orice varsta, nici nu se cresc pe gratis si nici nu sunt “darul lui dumnezeu”, mai ales aia cu malformatii sau retardati.

    2. I-au pupat in cur pe americani si pe refugiatii ucrainieni fapt ce a dus la dezastre economice si sociale. Vezi de ex sectorul agricol, sau la criminalitatea crecuta si extrema comisa inclusiv de bandele de raketi care erau considerati niste “oropsiti ai sortii” si erau sufocati cu tot felul de drepturi, privilegii si cu o galagie de bani gratis. Cand exporturile, contrabanda si evaziunea ucrainiana iti pune pe butuci economia locala si tu nu misti un deget, ce te astepti sa se intample? Cand “refugiatii” iti fac zone intregi nelocuibile din cauza traficului, jafurilor si violurilor, iar tu terorizezi, amendezi si chiar arestezi victimele, la ce te astepti mai exact? Chiar vrei sa fi votat din nou? Pe ce motive mai exact?

    Da-i in ma-sa cu “nationalismul” lor cu tot!
    Lasa-i sa moara si sa infunde puscariile, ca altceva nu merita!

    Grecii sunt niste putori marxiste si corupte pana in maduva oaselor, cu mult peste italieni si spanioli. Atata timp cat grecului de rand i-a intrat in cap faptul ca este special pentru simplul motiv ca exista si ca poate trai in huzur muncind lejer doar 4-5 luni pe an in turism, nu se va schimba nimic. Sa nu mai vorbim despre faptul ca si-au vandut halci imense din industrie si infrastructura, iar nemtii si chinezii au cumparat inclusiv intregi porturi navale si aeroporturi nationale la preturi de nimic.
    Internetul este plin de astfel de exemple:
    https://www.dw.com/en/greece-in-the-port-of-piraeus-china-is-the-boss/a-63581221
    https://www.thetrumpet.com/13027-germany-wins-again-greece-agrees-to-sell-airports-and-other-assets
    https://www.vice.com/en/article/wjanqn/a-german-company-will-control-14-greek-airports-as-bailout-conditions-force-privatization
    https://www.schengenvisainfo.com/news/german-investors-acquire-control-of-athens-international-airport/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.