Comasarea alegerilor – încă un indiciu al declinului pseudo-democraţiei europeniste a partidului unic

Avem aşadar o coaliţie anti-natură: socialişti cu liberali. Teoretic ideologii complet diferite, teoretic, perspective total diferite asupra lumii şi evident asupra politicilor care trebuie aplicate.

Cum însă noi trăim sub jugul UE, o dictatură soft, care vine cumva ca un altoi otrăvit pe o moştenire democratică capitalistă, trebuie păstrate măcar anumite tradiţii recente pentru a nu produce şocuri prea masive establishmentului europenist şi pentru a nu deraia de la marşul antihristic, epopeea Marelui Reset.

Una dintre aceste tradiţii care trebuie păstrate, chiar dacă de formă, ar fi sistemul de partide, pentru a simula democraţia. Este evident cred pentru oricine are doi neuroni că democraţia în România, ca şi în orice ţară europeană este cumva un mare simulacru. Unul dintre cele mai clare indicii ale acestui simulacru este însăşi existenţa acestei coaliţii anti-natură.

Coaliţiile nu sunt în sine ceva anti-democratic, dar o coaliţie formată din două partide care au ca singur scop păstrarea ciolanului şi continuarea afacerilor camarilei de partid prin împărţania pacifistă a tuturor poziţiilor de control în stat trebuie să dea semne de întrebare oricărui român care mai crede sau speră că în România avem democraţie. Cu ce diferă UE+coaliţia de URSS+PCR în 1947? Şi atunci am avut alegeri libere şi atunci am avut puteri străine care dictau cine trebuie să conducă ţara şi atunci am avut laşi şi trădători care au vândut ţara străinilor şi au tolerat distrugerea a ceea ce se construise cu greu înaintea lor.

Iată acum că în prag de alegeri când mulţi fraieri speră că noile partide naţionaliste pro-europene vor veni şi vor schimba ceva, nici măcar această iluzie nu le este permisă românilor. La ce mă refer? Iluzia “eliberării” şi a unui partid “pentru patrie” care să restabilească suveranitatea şi prosperitatea ţării, a fost oferită mai multor popoare estice în perioada recentă. De la Polonia care ajunsese până să fie ameninţată cu tăierea de fonduri şi era numită oaia neagră, la Ungaria unde preşedintele “dictator” se opune ideologiilor europeniste şi ajutorării Ucrainei, până când nu se mai opune, şi mai recent până la Cehia unde preşedintele ultra extrmist, anti-european şi anti-Ucraina a ajuns să ofere garanţii de securitate Israelului [1] deoarece toate celelate probleme le-a rezolvat, aproape toate “noile democraţii” au testat partide “extremiste” care însă nu au clintit cu o iotă avântul schimbărilor majore ale structurii Imperiului European, ci din contră: Greean Deal merge înainte în ciuda acestor partide naţionaliste, fermierii claxonează ca tembelii degeaba deoarece meltenii dorm pe ei şi nu înţeleg ce li se pregăteşte, iar noul val de alegeri nu va aduce decât încă un rând de măcănitori pe bani care nu au nicio putere şi nicio intenţie să schimbe Imperiul şi să restaurească vechiile valori ale democraţiei şi capitalismului.

Întorcându-ne la Românika, după decenii de corupţie, hoţie şi incompetenţă crasă, dezbaterea politică a ajuns la un nivel minimal şi implicarea oamenilor asemenea. Chiar şi promisiunile AUR s-au desumflat rapid după ce şeful de partid al acestui one-man-party şi-a demonstrat supunerea necondiţionată faţă de pilonii puterii sistemului actual: UE, prin sloganul de campanie “patrioţi în UE”, Israel prin vizitarea ambasadorului şi declararea supunerii faţă de lobby-ul evreiesc şi papa prin acea vizită scurtă dar suficientă pentru a arăta vertebralitatea coloanei acestui patriot în care şi-au proiectat iluziile ultimii români care se mai uită la ştiri şi îi interesează ce se întâmplă în ţara provincia asta.

Culmea degradării şi a penibilului, este că în ciuda tutor giumbuşlucurilor pe care Simion le-a făcut pentru a asigura păpuşarii că şi el este doar un naţionalist trambulinist, care după ce aterizează se aliniază, se pare că Simion nu va fi lăsat nici măcar să joace acest rol de clovn naţionalist folosit doar pentru mobilizarea meltenilor în perspectiva aruncării peste gard a românilor împotriva ruşilor. Adecă un fel de Zelinsky. Cine e mai patriot şi mai naţionalist decât Zelensky în Ucraina? Niciunul, el este omul potrivit care i-a convins pe ucrainieni să mănânce ruşi pe pâine, până când sute cu sute (Ucraina are zilnic sute de morţi) s-a ajuns să se pună problema mobilizării şi declarării stării de război deoarece nu mai au fraieri de trimis pe front.

Partea pozitivă e că dacă îi taie macaroana lui Simion, care ar fi probabil principalul candidat pentru a implementa maşinaţiuile americanilor care vor încerca să lanseze România în război pe filonul sentimentelor pro-unioniste, este foarte posibil ca în caz de nevoie, meltenii să nu reacţioneze la apelul de luat arma în mână al unui alt preşedinte NATO, cum ar fi Geaonă de exemplu. Să facem un mic exerciţiu de imaginaţie, oare în cine au mai multă încredere tinerii de la ţară, pe care nu i-a dus capul să emigreze încă în afară deoarece sunt cei mai low-iq şi care sunt candidaţii ideali pentru viitoarele lupte cu ruşii: în Simion sau în Geoană (sau Ciolacu de exemplu). Nu mai zic de alte variante de no-name, va trebui ditamai inginerii sociale şi pompare în simbolul viitorului preşedinte dacă acesta va fi un no-name. Pe când patriotul Simion, devenit preşedinte, având deja un istoric de filo-unionist, va fi canditatul ideal pentru a cere luarea armelor în mână când ruşii, trecând de ucrainieni vor ajunge până la Transnistria şi poate chiar vor merge la Chişinău.

Impresia mea este că există chiar o dilemă în algoritmul de decizie cu privire la cine ar fi mai bun la noi, având în vedere toţi factorii implicaţi. Pe de o parte, Geaonă e slugă utilă şi va permite control complet fără riscuri, însă nu are aderenţă la bopor, pe de alta, Simeon are aderenţă maximă şi poate deveni un nou Zelensky, însă există riscul ca sentimentul naţionalist pe care acesta îl va putea controla, să nu se îndrepte musai împotriva ruşilor ci împotriva UE. Similar cu ce se întâmplă la americani cu Trump unde nu lipsa controlului asupra lui Trump e problema, ci faptul că cei care îl susţin au anumite valori şi o anumită coeziune în jurul unor valori tradiţionale, anti-sistem.

Ideal pentru păpuşari ar fi un naţionalist europenist, ideal pentru Ursula, UE şi FMI ar fi ca românii să fie gata să îşi dea vieţile pentru valorile trans, pentru ateism, pentru imigranţi şi pentru Greta. Dar asta nu se poate deocamdată, deşi democrafic, anumite segmente de tineret-speranţe sunt suficient de spălaţi pe creier pentru a îşi da viaţa pentru UE. Însă nu suficienţi şi timpul este scurt, nevoia de carne de tun fiind stringentă.

De aceea avem această incertitudine şi se tot testează public diverse mesaje, diverse variante pentru a lua pulsul şi a încerca alimentarea algorimului de predicţie a unor reacţii la “marele plan”, alimentându-l cu noi şi noi rezultate de sondaje la aceste frâmântări şi variante. Evident că decizia dacă vom avea sau nu alegeri consolidate nu are a face cu argumentele financiare, ci mai degrabă cu structurarea optimă a viitoarei puteri, de la preşedinte până la coaliţia câştigătoare care clar va fi păstrată deoarece dacă Simion şi-a declarat deja supunerea faţă de sistem, membrii AUR sunt deocamdată problematic de controlat şi mie unul îmi este clar că un guvern AUR nu va fi tolerat indiferent.

Prin urmare, predicţia mea este că marea coaliţie va fi şi mai mare când Simion va face pace cu actuala coaliţie şi vom avea probabil un preşedinte naţionalist care este patriot în UE şi anti-rus militant, însă acesta va fi folosit doar ca gornist de chemat meltenii la răzbel, în timp ce guvernarea va rămâne neschimbată în mâna coaliţiei actuale care şi-a demonstrat deja supunerea totală şi chiar o anumită eficienţă dacă ne uităm la cât de bine au gestionat chestiunea grânelor ucrainiene, a introducerii e-facturii şi chiar a controlului preţurilor şi gestionarea bazei piramidei care evident a fost afectată de inflaţie şi prezinztă risc revoluţionar maxim. Paradoxal, va fi nevoie de o nouă foame pentru o nouă revoluţie deoarece este clar că revoluţia naţionalistă este o moare gogoaşă.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] 15 IAN 2024 – Czech President: Israel can rely on us in battling Hamas – Jerusalem Post

3 comments

  • Pingback: AUR alege candidatul la preşedenţie dar nu orientarea faţă de UE – CHIAZNA.RO

  • Pingback: Comasarea alegerilor, încă un indiciu al declinului pseudo-democrației europeniste a partidului unic. Opinia lui Chiazna - RoExit

  • Eu nu pot sa-mi imaginez cum cineva in ziua de astazi este atat de idiot incat mai pune botul la oligofrenii de genul:
    – “tara mea” si implicit “datorie fata de tara”
    – “egalitate” si implicit “contract social”

    Daca vrei sa vezi care este in realitate “tara ta”, uita-te in actele de proprietate si in conturile bancare.
    Se merita sa mori ca prostul pentru atat?
    Acum niste sute de ani, cei 7 fii ai Vrâncioaiei s-au dus la lupta dupa ce Stefan le-a facut cadou cate un munte. Asa ca “datoria lor fata de tara”, era fata de cei 7 munti primiti la schimb, nu pentru niste concepte abstracte si lipsite de sens ca Moldova sau mai rau, Stefan “domn” al Moldovei.

    Cat despre “egalitate” si “contract social”… mai bine sa-l ascultam pe Tutea:
    “Am fost in tinerete de stanga din generozitate. Pentru ca vorba ceea: daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, esti cretin…
    Comunismul e cea mai mare aflare-in-treaba din istoria omenirii. Comunismul e un cancer social. Unde se instaleaza, ramane pustiu. Si la comunisti sunt stapani si slugi, dar ei sunt ipocriti, pentru ca stiu egalitatea oamenilor nu poate exista nicaieri.
    In celebra Declaration des droits de l’Homme et du Citoyen, a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau in cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. Oamenii sunt inegali de la natura. Sunt inegali insisi membri unei familii, in care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil.”

    In loc sa te implici aiurea in chestiuni in care nu ai control, sau mai rau, in care poti ajunge o victima impreuna ci toata familia, este mult mai inteligent sa te focusezi pe chestiunile pe care poti sa le controlezi si sa te pozitionezi pe o pozitie de forta. Cu alte cuvinte, este mult mai inteligent sa ai un loc sigur unde sa stai si sa vezi la televizor cum hoarde de prosti se consuma aiurea fara sa obtina nimic sau chiar se macelaresc pentru ceva ce nu pot controla si nici macar nu le apartine.
    Ma refer aici la emigrat, nu la construit bunkere sau la scurmat pamantul cu harletul prin vreo gospoadarie darapanata dintr-un sat de idioti si ratati la tara.
    La ora actuala, cea mai buna optiune generala este Irlanda si intregrarea in “tripleta” Irlanda – Irlanda de Nord – UK plus “bonusurile” aferente: Insula Man, Jersey, Guernsey, Gibraltar, parti din Caraibe, Hong Kong, Singapore.

    In alta ordine de idei…
    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    _____
    “Paradoxal, va fi nevoie de o nouă foame pentru o nouă revoluţie deoarece este clar că revoluţia naţionalistă este o moare gogoaşă.”

    Nu e nimic paradoxal aici. Vasta majoritate a oamenilor functioneaza pe baza de instincte primare. Asa cum am mai spus si intr-un comentariu anterior, atata timp cat orice prost, inclusiv cei ce muncesc pe salariul minim pe economie, are stomacul plin cu PROTEINA PREMIUM accesibila la preturi derizorii, adica cu carne, oua si lactate, NU SE VA REVOLTA NIMENI. Conducerea actuala a Romaniei si chiar cea a Europei, nu este atat de imbecilia incat sa comita greselile lui Ceausescu si sa tina in foamete, intuneric si frig o natiune intreaga.
    Pana atunci… la magazine kilogramul de carne de pui pleaca de la doi euro, iar cel de carne de porc de la patru euro, ouale sunt sub 0,25 euro, iar litrul de lapte dulce, sana, chefir, iaurt, etc pleaca de la 1,10 euro, litrul de smantana pleaca de la 2,5 euro, branza s-a ascumpit, dar vine primavara si apare branza taraneasca la piata mai ieftina.
    Cine si de ce sa se revolte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.