Ce traznai mai spune Isarescu

Isărescu: Populaţia trebuie să aibă educaţie financiară pentru a face faţă complexităţii pieţei (Sursa: Mediafax)

Nu este nevoie sa cititi tot articolul pentru a ramane uimiti de ipocrizia lui Isarescu. E frumos sa acuzi populatia ca nu stie nimic despre bani si ca nu vrea sa faca afaceri pentru ca nu stie nimic despre antreprenoriat, afaceri, capitalism blah, blah. Ei fac inginerii financiare, Isarescu este nasul pietei valutare, miscand cursul cum ii vine la deget, Isarescu controleaza dobanzile alterand piata banilor si a creditelor si tot romanul de jos e de vina, tot tinerii care prefera sa fie bananieri in strainatate decat bananier in propria tara sunt de vina ca nu vor sa ramana aici si sa ia taurul de coarne incepand afaceri si miscand Romania inspre prosperitate si bunastare.

Cat tupeu sa ai sa vorbesti de „complexitatea pietei” cand piata esti tu. Cand cursul il faci tu, cand dobanda o faci tu, cand regulile le administrezi tu si treci cu vederea unei vrei (vezi scandalul cu creditele masluite) si tai unde nu iti convine (vezi tentativa lui Becali de a-si face banca) sau lasi unde iti convine (vezi alte banci ale unor „oameni de afaceri” care au putut totusi sa-si deschida banca).

Isarescu de altfel in ultimul timp a inceput sa dea lectii pe mai multe planuri, nu doar legate de bani:

Mai mult de jumătate din industria românească din 1990 trebuia restructurată sau închisă, dar România se află într-un proces de reindustrializare, pe alte criterii decât cele ale economiei centralizate, dar mai puţin vizibil din cauza zgomotului electoral, afirmă guvernatorul BNR Mugur Isărescu. (Sursa CAPITAL)

Iata deci cum intaiul bancher al tarii se pricepe si la economie si la politica si la multe altele. Sa fie oare luarile de pozitie ale lui Isarescu parte componenta a unei campanii de propaganda menita a-l propulsa spre Cotroceni? Nu de alta, dar cine stie ce ne asteapta. Pun pariu ca nu stiati ca si ucrainienii au presedinte tot un fost bancher central …

This Post Has One Comment

  1. Alin

    Pai nu era acum cativa ani (am dat link cu alta ocazie) populatia vinovata, ca a facut credite cu gramada, pe vremea cand se dadea doar cu buletinul, pentru indatorarea tarii?

    Oricine poate fi vinovat, doar aia care au de fapt parghiile, nu.

    ” populaţia nu deţine încă suficiente cunoştinţe care s-o ajute să înţeleagă serviciile şi produsele financiare pentru a lua deciziile corecte””

    Ca un needucat ce sunt, as vrea si eu sa inteleg, despre ce produse si servicii financiare e vorba?

    Depozite cu dobanda impozitata si comision de retragere, care nu compenseaza nici macar inflatia?
    Fonduri speculative, pardon, de investitii?
    Jocul la bursa, uite banul, nu mai e banul?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.