De-a lungul anilor am scris mai multe articole despre Ungaria (vezi lista) dintre care probabil cel mai pe larg ar fi Ungaria – miracolul euroestic? in care ziceam asa:
Dincolo de gargara din presa mainstream legata de “dictatorul” Orban si de bascalia ieftina la adresa Ungariei cum ca aceasta nu prea se “aliniaza” la politicile UE, incet-incet Ungaria isi vede de treaba si merge inainte.
Apoi, atrageam atentia ca:
Sub acuzele de “nationalizare a bancii nationale” se afla de fapt spaima europenilor ca ungurii incearca sa controleze singuri sistemul bancar asa cum vor si nu BCE-ul, adica oarecum ungurii dau inapoi pe calea cedarii totale a suveranitatii si a predarii bancii nationale in mainile lui Van RomPuy. Imaginati-va ce ar insemna la noi ca Isarescu sa raspunda in fata poporului roman si a alesilor acestora prin vot si nu in fata prietenilor lui de la BCE sau de la CFR sau Bilderberg. Strigator la cer, nu? Auzi ce crima, sa incerci sa nationalizezi banca nationala. Nu vi se pare penibil ca inca banca asta care reglementeaza treburile mai poarta numele de “national” cand de fapt ei dau raportul in alta parte si urmaresc alte scopuri?
In final concluzionam:
Una peste alta, o reusita a Ungariei ar fi intr-adevar o lovitura sub centura pentru establishmentul european actual deoarece ar dovedi ca tari mici, fara nici un cuvant de spus la nivel european, fara nici un ajutor de la finantele mondiale, ostracizate si aratate cu degetul de presa, ba chiar trecute pe lista tarilor teroriste [2] au reusit sa iese primele din criza. Iar aceste tari sunt Islanda si Ungaria. Turcia nu se pune ca oricum nu e in UE, ei au iesit din criza doar pentru ca nu au avut povara Comisiei Europene si a troicai care a incercat o lovitura de stat pan-europeana plasand bancherii de la Goldman Sacs la conducerea mai multor guverne aflate “in criza”.
Astazi (3 APRILIE 2014) ce citesc in Ziarul Financiar?
Ungaria orbaniană s-a transformat dintr-o „rablă cu pană la o roată“ într-o „maşină rapidă de curse“
Buna-dimineata, prieteni de la ZF si felicitari pentru traducere! Nu era totusi nevoie sa ajunga The Economist sa va informeze de niste realitati deloc complicate, ba chiar la o aruncatura de băț de granita noastra. As avea totusi o mentiune: Ungaria a fost mereu o masina de curse doar ca au incercat politaii europeni sa o opreasca ilegal, de ciuda ca ei merg in Dacii. Nu va recunoaste asta insa The Economist si nici ZF.
Ungaria are o economie în creştere şi mai sănătoasă ca a altor ţări europene, cu şomaj şi datorie publică în scădere, cu deficit bugetar sub control, în care consumatorii şi companiile, mai ales cele locale, au încredere şi care este văzută bine de agenţiile mari de rating.
Dobânzile au coborât, TVA la carne a scăzut, la fel şi taxele pe venit şi factura la utilităţi, iar salariile profesorilor s-au majorat cu peste 30% anul trecut.Ungaria s-a transformat dintr-o „rablă cu pană la o roată“ într-o „maşină rapidă de curse“, o ţară „eliberată de Goliaţii de pe piaţa financiară“ şi de „îmbrăţişarea ajutătoare a FMI“ şi reîntoarsă pe calea creştinismului.
Aceasta este Ungaria – planeta Orban, după cum a fost botezată de The Economist – descrisă la ştiri şi de premierul Viktor Orban înaintea alegerilor generale de duminică. Planeta are însă şi o faţă întunecată.
Merita citit articolul, mai ales de guvernanti. Ah si apropos de Troika: in Spania, protestele continua …. In Grecia au inceput sa le interzica! Si astia vorbesc de „fata intunecata” a Ungariei. Carcotasii cauta nod in papura la toti cei care reusesc prin forte proprii, doar „aliniatii” sunt curati ca lacrima si au doar fete „luminoase”. UE nu are nici o fata intunecata?!