Pacea în Ucraina este imposibilă

De fiecare dată când Ucraina pare să fie pe ultima sută de metri, au loc tentative de negocieri, se aprind speranţe, apoi Ucraina face o mişcare rapidă şi neaşteptată, recuperează terenul şi îi catfeşte pe ruşi, flituindu-i în legătură cu negocierile că dacă vor pace, să dea înapoi Crimeea şi restul.

S-a întâmplat când ruşii erau lângă Kiev şi s-au retras, s-a întâmplat şi ulterior. Acum ministrul de externe al Ucrainei a fost la chinezi să se milogească de ei să îl îmbunească pe Putin. Evident, după incursiunea din Kursk, chinezii au abandonat şi ruşii au declarat chiar la ONU că orice negociere este imposibilă.

Deci dacă negocierile devin imposibile, ce rost mai are rumegarea temei cum că această incursiune are ca scop obţinerea de teritorii pentru a face schimbul cu cele ocupate de ruşi? Este hilar, evident!

De altfel, Putin a subliniat în discursul despre această incursiune că s-a terminat cu negocierile. Când frâna e pusă de la acest nivel, public, vă daţi seama că în subteran nu se poate mişca nimic.

“However, what kind of negotiations can we have with those who indiscriminately attack civilians and civilian infrastructure, or pose threats to nuclear power facilities? What is there to discuss with such parties?” – sursa

Ce este curios este că Putin menţionează ceva legat de facilităţile nucleare, cum că ucrainienii atentează la ele. La care facilităţi? Pe lângă varianta cu obţinerea controlului asupra centralei nucleare de lângă Kursks, unul dintre cele 6 motive ale incursiunii comentate într-un articol anterior, recent am mai auzit unele speculaţii legate de faptul că în Kursk sunt şi câteva depozite de nucleare cu rachete tactice care pot fi ocupate şi armamentul preluat. Mergând mai departe pe speculaţii, poate că ucrainienii au ca misiune secretă din partea SUA tocmai să preia acele rachete, să le monteze pe avioanele nou dobândite şi să le detoneze peste Moscova.

Trecând de speculaţii este evident că această mişcare este o ultimă tentativă a regimului Biden de a face ceva pe final, de a forţa mâna Rusiei şi de ce nu, poate chiar de a declara un război nuclear înainte de alegeri pentru a frâna preluarea puterii de către Trump. Doar o lege marţială şi un război nuclear poate amâna alegerile din SUA şi căderea democraţilor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.