Care este end-game-ul vaccinării?

Trecând peste bazaconiile oficiale ale “eradicării pandemiei” sau “întoarcerii la normal” – gogoși savurate de naivi, ca să nu zicem idioți, se pune de mult timp întrebarea unde se va ajunge? Ne vor extermina pe toți, sau doar o parte? Ne vor pune cipuri cu nanoboți controlați prin 5G sau doar ne vor modifica genele pentru a inhiba rata demografică a unor zone geografice care prezintă risc existențial pentru Imperiu? De altfel, apariția virusului în China inițial, pe mine m-a făcut să pun astfel de semne de întrebare, dacă nu cumva scopul a fost să distrugă economic China, care este cel mai mare risc existențial pentru SUA.

Dar să vedem ce ziceam în articolul TEORII CONSPIRATIONISTE DESPRE CORONAVIRUS [1] din aprilie 2020, acum că avem în sfârșit un vaccin. La capitolul “virusul e lansat de producătorii de vaccinuri pentru a face bani” iată ce ziceam:

La acest punct, trebuie insa pus un asterisc. Daca se va dovedi ca imunitatea se pierde peste o anumita perioada, suntem indreptatiti sa fim foarte vigilenti la eventualitatea unui vaccin. Un virus care sa faca daune nasoale si dupa ce l-ai facut, sa te imbolnavesti peste o perioada din nou, singura solutie fiind un vaccin – asta e clar un beculet rosu care ne indreptateste sa dam sanse mari unor teorii conspirationiste. Mai ales daca vaccinul va fi vandut si nu oferit gratuit! Evident ca nimic nu e gratuit si statele il cumpara, dar daca o firma va produce vaccin si va cere drepturi de licenta, de asemenea va fi un mare bec rosu pentru teoriile conspirationiste. Daca insa licenta va fi gratuita si orice firma il va putea produce, va fi o situatie pozitiva in sensul ca aceasta teorie va pica. Adica teoria conform careia firmele de medicamente (una sau mai multe) au lansat virusul ca sa poata profita ulterior. Pai cum sa profite daca dau reteta vaccinului gratuit si daca orice firma de medicamente il poate produce oriunde in lume?

sursa

Între timp nu avem decât zvonistica legată de pierderea imunității, pe care se pompează pentru a-i convinge și pe cei care au imunitate dobândită să facă vaccinul și mai avem în schimb “tulpinile” – un fel de face-lift al virusului pentru a-l face mai înfricoșător decât este și a prelungi pomparea vaccinului cât mai mult ca timp.

Ce avem cert este că nicidecum producătorii de vaccin nu au oferit gratuit patentul de fabricare și miliardele curg, fiind loc pentru toți pe piață, deși evident că împarțania nu este în mod egal, adică un vaccin rusesc, chiar dacă ar fi miraculos, nu are nicio șansă să se vândă în UE (deși Ungaria se pare că încearcă ceva). De altfel, massmedia din UE nici nu îl menționează în lista de vaccinuri disponibile, ca și cum Sputnik V nu ar exista.

Merită puțin să intrăm în oarecare evaluare a aspectelor operaționale și economice ale vaccinului deoarece așa cum am spus de mai multe ori în Covid, diavolul se află în detalii, în sensul că exista organisme, persoane, grupări cu interese ne-binevoitoare care încearcă să speculeze orice criză, care nu lasă o criză bună să treacă fără a o fructifica.

Am mai arătat într-un articol anterior cum miliardarii lumii și-au cam dublat averile în timpul Covid. Tipărirea de trilioane la Fed-ul american (dar și la celelalte bănci centrale) este un alt incidiu că cineva nu va lăsa această criză să treacă fără a profita. Sub umbrela “ajutorării economiei”, se tipăresc bani care ajung însă la cei de sus, cei de jos primind firimituri care nu îi ajută cu nimic pe termen lung ci doar evita revolta populară datorată sărăcirii rapide prin închiderea economiei a unei mari categorii a populației. Pe lângă distrugerea clasei de mijloc, sărăcirea generalizată a populației este coafată prin expansiunea creditării și oferirea de ajutoare de urgență mai mult sau mai puțin targetat, categoriilor cu risc (de revoltă).

Când vorbim însă de end-game, trebuie în principal să clarificăm contextul. În primul rând, eu sunt sigur că la nivel național reacția la pandemie este una fără semne de întrebare clasată clar în mimetismul tembel și ineficient al importului formelor fără fond care ne caracterizează de când ne-am încropit ca stat. O combinație de megalomanie de elite autotone care se doresc aliniate la “standardele” și “aquis”-ul comunitar, o spaimă irațională de compararea cu alte state și o eventuală rămânere în urmă dacă la noi nu s-ar lua aceleași “măsuri”, justifică zbaterea politicienilor români în pomparea vaccinului și focalizarea întregii atenții publice către campania de vaccinare, văzută ca salvarea națiunii. Pe lângă mimetism, diletantismul și incompetența noii guvernări se vede tocmai din faptul că se complace în a difuza toată atenția către campania de vaccinare și în a fenta taurii reformei ale cărei coarne sunt tacticos evitat a fi luate în brațe, deoarece … vaccinarea salvează România, adică avem alte treburi acum. Impostorul în orice loc de muncă se vede mai ales când se strică un bec: el este primul care calmează colegii și atrage atenția, oferindu-se totodată să organizeze operațiunea dificilă de schimbat becul și evitat orice neplăceri cauzate de stingerea temporară a acestuia.

Facem un an de la venirea virusului în România și deși s-au pompat miliarde între timp în “măsurile anti-covid” situația spitalelor este poate la fel de jalnică, numărul de paturi a crescut infim, numărul de doctori asemenea, protocoalele sunt varză, fiecare face relativ după capul lui, medicamentele sunt lipsa, alte boli altele decât covidul fac ravagii și în general populația este debusolată.

Dar cred că am zis suficient despre starea lucrurilor pe melaguri mioritice și cred ca nu sunt mari descoperiri dacă spun că ai noștri sunt doar pioni într-o piesă de teatru în care habar nu au că joacă. Și includ aici și pe majoritatea doctorilor, că de hipsteri, it-iști cititori de wikipedia, redactori și patroni de horeca, ce să mai zic.

Înainte de a merge mai departe în evaluarea unor posibile scenarii cu privire la end-game, aș dori să pun degetul pe elefantul din cameră: eficiența vaccinului. Încă din august atrăgeam atenția că este foarte important să știm dacă un vaccin dă rezultate și lansam un criteriu simplu de evaluare:

Există totuși o singură cale prin care s-ar putea demonstra eficiența: vaccinarea gratuită a persoanelor din categoriile de risc maxim (bătrâni cu comorbidități) urmată de scăderea la zero a cazurilor de morți din Covid în rândul celor vaccinați.

CUM VOM ȘTII CĂ VACCINUL ANTI-COVID FUNCȚIONEAZĂ?

Cunoașteți însă vreun site oficial unde pudem vedea astfel de cifre? Cunoașteți vreun doctor sau institut medical care să facă un astfel de studiu? Este un astfel de studiu greu de făcut? Nu prezintă interes?

Evident că un asemenea studiu ar trebui să fie în primul rând realizat de garantorul eficienței și siguranței acestui vaccin: guvernul României. Este greu de ținut evidența la mii de oameni și făcut ulterior un sondaj? Este greu de oferit unui institut medical accesul la date pentru a putea face un astfel de studiu și pentru a vedea rezultatele vaccinului? În cele din urmă, toți plătim pentru vaccin. Nu trebuie să știm eficacitatea acestuia? Și mă refer alta decât cea trâmbițată în campaniile de marketing! Eficiența reală a vaccinului e dată doar de eventuale studii științifice (cu peer review, nu doar sondaje!) făcute pe populația vaccinată. Mai concret, văzut cine / când și-a făcut vaccinul și văzut dacă a mai făcut după aceea virusul. Dacă dintr-un număr suficient de oameni care și-au făcut vaccinul, ulterior nimeni (sau puțini) au făcut virusul, înseamnă că vaccinul funcționează.

Pe lângă dificultatea operațiunii de vaccinare și a efortului constant de convingere a populației și pe lângă sumele de marketing necesare promovării acestui vaccin, un mic studiu la nivel național care să urmărească eficiența vaccinului, ar costa mizilic. Dar ce zic eu, studiul ar fi binevenit pentru doctorii români, o ocazie unică de a face cercetare științifică. Înțeleg că încă avem mulți internați și probabil doctorii sunt cam obosiți, dar din ce am văzut, curba a cam scăzut spectaculos deja și cu siguranță capacitatea spitalelor nu mai este pusă la încercare, fiind locuri pentru toți bolnavii și curba actuala fiind deja atenuată.

Dar stați liniștiți că nu doar doctorii români nu sunt prea donici să facă cercetare științifică pe vaccinul lui Pfizer, ci și cei din afară. Dar cine ar avea curaj să publice un studiu negativ?!? Numai un nebun, vă dați seama că Pfizer care are o divizie de avocați specalizați pe procese de astea nu ar tolera orice anti-reclamă, chiar dacă deocamdată nu face față la producție și nu are nevoie de marketing. Vă reamintesc însă că statul român (ca și altele) a oferit imunitate producătorilor de vaccin pentru efectele secundare. Dacă teoretic, cei care fac vaccinul vor muri pe capete peste 2-3 luni, Pfizer nu plătește nimic … În același fel, statul ar putea să ofere imunitate în fața legii și doctorilor sau instituțiilor medicale care ar face studii statistice pe eficiența vaccinului Pfizer, pentru a nu inhiba responsabilitatea medicală și mai ales pentru a nu alimenta teoriile conspiraționiste care susțin că producătorii de vaccinuri au cumpărat politicienii pentru le face vânzare.

Acest mic mare semn de întrebare legat dar și multe altele ne fac să fim îndreptățiți în a enunța că toată treaba asta pute de la o poștă. Cu atât va fi însă putoarea mai mare când, venind primăvara și apoi vara, numărul de cazuri va scade drastic, dar obligativitatea vaccinări va fi pompată și pașapoartele de vaccin vor fi implementate.

De altfel, termenul de pașaport de vaccin este impropriu – un termen mai corect ar fi act de identitate global. Deoarece acel act va include date de identitate unice la nivel global și deoarece acel act va permite scrierea pe el a unor informații (teoretic medicale, dar care pot fi cu ușurință extinse ulterior), este clar că ne aflăm în fața unui precedent periculos: instituirea unor acte de identificare globale. Ori aceste acte, pentru a putea fi administrate, vor avea nevoie și de o autoritate globală care să le administreze. Oricâtă colaborare va exista între state, trebuie să fie un punct unic de rezolvare a nesincronizărilor și cel puțin un punct unic de stabilire a protocolului datelor și a gestionării fizice a datelor (în caz că nu va fi cu date la purtător). Dar e la mintea cocoșului că actul nu va fi la purtător deoarece pierderea ar fi catastrofală. Prin urmare, va trebui să existe o AUTORITATE GLOBALĂ care să administreze aceste “pașapoarte”. Să dau doar un exemplu. Eu Gigel din România, deci să mă mut în SUA. Fac vaccinul pentru tulpina A, fac prima parte din vaccinul pentru tulpina B, sunt ok, plec în SUA, urmând ca acolo sa fac rapelul pentru tulpina B. Stau în SUA ceva timp, până apare tulpina C și vac și vaccinul ala, apoi vin în România. Pe pașaport am teoretic vaccinuri făcute atât în România cât și în SUA. Dacă pierd pașaportul, ce mă fac? Nu trebuie să mi-l re-emită cineva? Teoretic țara care l-a emis inițial. Însă România nu va avea acces la ce a publicat SUA. Trebuie apoi să mă duc la SUA ca să îmi tipărească ce am făcut la ei, ulterior? Cam greu, de unde să facă aia legătura între documentul meu inițial și cel reemis de autoritatea română după ce l-am pierdut? Este clar: trebuie o autoritate care să aibă gestiunea tuturor documentelor emise pentru a putea să le re-emită și pentru a putea omogeniza protocoalele de comunicare. Dacă acest pașaport va fi introdus – și evident că spre asta se merge – el va fi util peste tot, și la aeroporturi și la magazine etc. Deci va fi un document la fel ca cel de identitate, dacă nu chiar mai important. Prin urmare, ușurința reemiterii unei copii în caz de pierdere, dar și dificultățile date de apariția de noi și noi tulpini și de noi și noi vaccinuri, vor justifica o AUTORITATE GLOBALĂ care nu cred că va fi OMS.

Observați că am intrat deja într-un end-game pe o variantă pesimistă a evoluției show-ului global cu ocazia virusului chinezesc. Vaccinarea perpetuă și controlul global al tuturor cetățenilor, la pachet cu interdicția de călătorie (și alte interdicții opționale și variate în diverse state) sunt mugurii Noului Reset: un viitor sumbru în care miliardarii tehnocrați vor controla plebea cum altă dată regii și lorzii legau de pământ iobagii. Nu oricine va muncii oriunde va dori. Vor exista orașe bine delimitate unde populația productivă va fi ținută pe linia de supraviețuire prin Universal Basic Income, gorsul din populația neesențială va fi exterminat și miliardarii sub umbrela încălzirii globale vor face mare parte din teritoriu parcuri de rezervație naturală unde vor merge la vânătoare fără să fie filmați și postați pe rețelele sociale de minioni cum s-a întâmplat ultima dată cu prietenii lui Țiriac care a uitat 2 ferariuri în garaje aiurea prin Germana deoarece muncește foarte mult …

Dar care să fie scopul acestui sistem de control global? Avantajele sunt multiple și tendințele totalitare sunt visul oricărui guvern și mai ales ale oricărei autorități supra-statale. Subliniez aici că oricât de umani ni s-ar părea birocrații de la Bruxelles, ei nu gândesc la interestul românilor, bulgarilor și nici măcare al nemților. Acești megalomani narcisiști gândesc doar la ce măsuri pot lua ei pentru a-și asigura venituri cât mai mari și cât mai sigure pe o perioadă cât mai mare. Iar cei care au deja rezolvată problema banilor, sunt preocupați de cum își pot petrece viața și cum pot fenta moartea. Nu este deloc exclus ca în spatele acestei mega-campanii de vaccinare să fie un miliardar nebun babac care îi e frică că dacă nu va vaccina toată populația, nu va fi nici el ferit de virus, deși vedem că au trecut prin virus chiar și mulți bătrâni iar de murit au murit mai ales cei care au avut parte de un tratament prost sau au venit târziu la spital. Ne-am pune întrebarea, de ce nu își face el vaccinul ca să scape? Răspunsul e simplu: dacă nu speria toată lumea și nu pompau statele miliarde către producătorii de vaccin, probabil un vaccin nu era cercetat și babacul acela ar fi trebuit să treacă prin boală ca orice muritor. Cu siguranță, dacă acest scenariu conspiraționist este adevărat, eu bag mâna în foc că acel babac miliardar încă așteaptă să vadă rezultatele vaccinului și eficiența lui și probabil așteaptă să vadă care e mai bun dintre toate. În câteva luni, cel puțin producătorii vor avea clar datele statistice certe, deși nu le vor face publice. Dar cine e miliardar, are prieteni și în board-ul Pfizer și în board-ul Moderna și poate avea acces la aceste date pentru a trage o concluzie. De altfel, nu m-ar mira dacă în think-tank-urile elitiste există deja schimb de experiență legat de vaccinuri, deși patentele nu sunt făcute publice pentru a face într-adevăr bine întregii omeniri – cum se pretinde în imaginea campaniei de vaccinare.

Aș face aici o mică paranteză. Diavolul pentru a putea sugera o imagine de “lux” vaccinului, spune pe alocuri că dacă nu am fi în UE, am muri pe capete deoarece nu am avea decât 10-20 vaccinuri cum au țările africane. Prin această argumentare, culmea este ca diavolul se dă pe față că nu umanitatea și nu dorința guvernelor de a ajuta populația se află în spatele acestei campanii globale de vaccinare ci banul dictează. Adică, doar cei care au bani (ca și cum noi am fi rezolvat finanțarea medicală pentru toate golurile din sistemul medical românesc) își permit vaccinul și doar cei din țări de lux cum ar fi statele UE au parte de asemenea bunătăți. Păi cum să nu avem parte, că doar rușii sunt fii ploii, ei stau la coadă ca să aibă parte de vaccin …

Că a venit vorba de Rusia, poate merită făcută puțină comparație cu ce am zis de conducătorii de pe plaiuri miorice, cum că ar fi infectați de mimetism. Problema asta nu e doar a noastră. Când se cântă o anumită horă la nivel global, toate statele trebuie să reacționeze. Chiar dacă virusul va dispărea natural la vară din cauza căldurii și din cauza atingerii protecției de turmă, Putin nu și-ar fi permis să nu facă un vaccin, deoarece asta îi mai trebuia. La cât îi clatină scaunul, vă dați seama ce ar mai fi plusat reacționarii acuzându-l pe Putin că omoară poporul din cauza incompetenței. Pe de altă parte, realizând vaccinul înaintea vestului, Putin a sperat să dea o lovitură. Din păcate, venirea iernii nu l-a ajutat, dacă vaccinul în vest ar mai fi întârziat 2-3 luni până venea primăvara, Putin putea să declare glorios succesul vaccinului și să pună întoarcerea curbei pe seama vaccinului, punând în oglindă incompetența și ineficiența industriei farma din afara Rusiei care nu ar fi reușit să scoată un vaccin. Dar deși au luat fața vaccinând populația înainte de cei din vest, rușii nu au putut capitaliza prea mult deoarece ostracizarea Sputnikului 5 prin acuzarea că nu este ok, că nu are studii etc a fost prea puternică pentru a putea stârni invidia cetățenilor din vest care să fi cerut liderilor lor cumpărarea vaccinului de la ruși.

Dar măruntaiele economice și geopolitice ale vaccinului sunt multe și nu vom intra prea mult în ele deoarece abia a început show-ul. Rămân deci de lămurit câteva aspecte: 1) eficacitatea vaccinului: Imposibil de dovedit, nu există studii, nu există posibilitatea de studii deoarece doctorii au de-a face cu aparatusul de protecție legală a marilor din BigPharma deja rodați 2) mimetismul guvernamental al țărilor – liderii naționali sunt supuși unor organisme suprastatale și/sau sunt obligați să danseze pe aceeași melodie pentru a nu avea consecințe existețiale 3) autoritatea globală pentru administrarea pașapoartelor de vaccinare (noul act de identitate global).

În final, nu doresc decât pe scurt să conturez și un scenariu (puțin posibil) optimist care deși pare de bun-simț, nu are după părerea mea nicio șansă, așa cum evitarea reacției inflamatorii a statului prin măsurile de carantină care au distrus economia nu au putut evitate, așa cum am prezis încă din februarie, pe când autoritățile românești vânau italianul “cazul zero”.

Bunăoară, având în vedere că deja am trecut de valul 2 și că matematic mai avem puțin până la efectul de turmă, mai ales la primăvară și cu siguranță la vară, numărul de cazuri (și morți) va scădea drastic. Până atunci și spaimele de noi tulpini vor fi diminuate și spaima populației va scădea proporțional cu contactul efectiv cu boala. De altfel, nu am discutat prea mult despre acest efect, dar pe măsură ce noi sau cei din jurul nostru trecem prin boală, vedem că riscul nu este deloc pe măsura spaimei și fricii induse de televiziuni, guvernanți și doctori, adică diavolul nu e atât de negru. Prin urmare, spaima scăzând, apetența pentru vaccinare scade și în ciuda efortului și a grabei de a vinde cât mai multe vaccinuri la nivel central, ne vom lovi de lehamitea și necooperarea bine știute ale românului față în față cu tehnocrația (a se vedea pentru necunoscători reacția oltenilor sub cizma austriacă și cum strângerea de impozite a fost imposibilă și austriecii au plecat singuri lăsându-ne fii ploii). Se înțelege deci că frica și spaima sunt motoarele care ung acum seringile și cum va veni vara și numărul de cazuri va scădea, situația va fi alta, adică invers. Cât despre pașapoartele de vaccinare, mă îndoiesc că țările care doresc turiști le vor impune, acestea fiind imposibil de implementat în câteva luni, ori vara bate la ușă și deja rezervările la cazări se fac de pe-acum. Ori a lăsa sub semnul întrebări accestul pentru potențiali clienti, majoritatea împotriva vaccinului, este un risc pe care cel puțin deocamdată nici grecii și nici turcii sau italienii nu cred că și-l vor lua. De altfel, logic nu are niciun sens să ceară aceste pașapoarte dacă ei nu au terminat vaccinarea. Dacă guvernul grec de exemplu nu va fi în stare să vaccineze majoritatea populației, ar fi absurd să ceară altora să reușească această performanță. Dacă pe de altă parte au vaccinat până la efectul de turmă, de ce se mai tem de străini dacă teoretic vaccinul oferă imunitate?!

În fața crize economice însă, mă îndoiesc că țările destinație turistică vor fi atât de absurde încât să impună restricții aberante. Doar alinierea și introducerea acestora în întreaga lume ar stabili condiții concurențiale egale, altfel, având în vedere reticența populației pe de o parte, dar și incapacitatea țărilor pe de altă parte de a vaccina, vor face total nepractice orice condiționări. Cât despre introducerea “pașapoartelor de vaccinare” la nivel național, aceasta este o utopie având în vedere propmisiunea și stindardul întregii campanii cum că vaccinarea este opțională.

5 comments

  • Păi nu Mitsotakis dădea iama ca nerodul la Ursula acum 2 săptămâni, ca să se stabilească un model de certificat european pentru vaccinare, care să fie gata până la vară? Iar Ur-sula a zis că daaa, vreau! Mie nu mi s-a părut că grecii au dat dovadă de prea multă inteligență și protecție a interesului propriu, mai ales anul trecut când și-au bătut joc în așa hal de turiștii pe care tot ei îi chemau de zor ca să le salveze economia.

    Parcă întreaga planetă a înnebunit, toți sunt setați pe autodistrugere (cu mici excepții). Planeta suferă de o boală autoimună, numită frico-prostie.

    • grecii asta au încercat, să introducă condiții uniforme, pentru a menține șansele egale de a atrage turiști

      spaima conducătorilor greci este că – în caz de noi urgențe medicale – Grecia neavând puterea financiară și sistemul medical din vest, va fi afectată mai puternic chiar de un influx mic de turiști; putem face o paralelă cu hiper-reacția de la noi când s-a introdus carantina mult prea devreme când aveam zeci de cazuri, deși puteam mult și bine să o lungim, căci sistemul medical dedicat Covid-ului, după carantină a cam stat

      prin urmare, grecii cer acest pașaport pentru că ar dori să rezolve urgent problema pentru a putea primi turiștii; dar veți vedea în curând că lucrurile sunt clare, în sensul că nu vor impune obligativitatea vaccinării: cel puțin deocamdată din motive operaționale – chiar și în țările din vest, procentul de vaccinați încă este infim; cel mult se va accepta vaccinul în locul testării, dar testarea va deveni o regulă internațională

  • Doamne ajută, scriu și eu 2-3 păreri:

    1. Virusul încă e f. nou și nimeni nu poate prezice exact unde se va ajunge cu mutațiile, fie ele naturale sau artificiale. Poate va dispărea de la sine fără să mai creeze probleme, sau poate va omorâ majoritatea oamenilor… cine oare ar putea ști așa ceva din timp?

    2. “Ei” vor să omoare x% din oameni? Foarte posibil, dar mă gândesc că “ei” ar alege o cale prin care să nu se omoare și pe ei înșiși, iar din acest punct de vedere armele biologice sunt cea mai proastă alegere posibilă. Asta însă doar dacă “ei” sunt cât de cât raționali. Dacă însă un nebun sinucigaș face în laborator o mutație mult mai mortală, asta poate schimba dramatic situația.

    3. Imunitatea: se știe de multe luni că imunitatea la COVID durează doar câteva luni. În plus, se pare că unele mutații mai noi (de ex. cea braziliană, din Manaus) par să-i infecteze destul de ușor și pe cei cu anticorpi.

    4. Iar imunitatea: Tulpina sud-africană ocolește MULT mai ușor anticorpii produși de vaccin.

    5. Omul vs. Dumnezeu: Nimic nu se întâmplă fără îngăduința lui Dumnezeu. Având în vedere că omul modern merge din rău în mai rău duhovnicește, nu știu exact ce va mai îngădui Dumnezeu să se întâmple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.