Mentionam intr-un articol trecut ca probabil Isarescu va fi prim-ministrul Romaniei, neavand de ales. Dupa cum stim, Isarescu crede ca e mizilic politica si nu se baga, fiind riscuri sa ii expire mandatul, chestiune care l-ar termina psihologic. Dupa cum stim si la vechiul mandat, Isarescu a acceptat sa fie prim-ministru cu conditia ca apoi sa se poata intoarce la BNR, invarteli institutionale si birocratice care numai intr-o tara bananiera ca Romania se pot intampla.
Zilele trecute, cand presa tot discuta despre „solutii”, Isarescu a mentionat ca „BNR are rezerva de cadre”. Rezerva de cadre?!? Ce rezerva poate avea BNR pentru un guvern cand BNR se ocupa de politica monetara (tiparit bani, mentinut curs, salvat banci) pe cand munca la un guvern presupune nenumarate politici, de la politica ascultarii strazii si a indelipiniri cerintelor protestatarilor, pana la politica eliminarii coruptiei si a innoirii clasei politice – o „tehnica” mai putin practicata pe la BNR. A fost o aroganta din partea lui Isarescu sa declare acest lucru, ca si cum BNR-ul ar fi o alta lume decat Romania, ar fi numai capete patrate super-luminate si numai oameni destepti gata oricand sa preia carma tarii. Isarescu vorbeste de rezerve ca si cum ar fi antrenorul unei echipe de club care trebuie sa dea jucatori pentru nationala: Da, avem rezerve, noi avem „di tăti”:
Isarescu centreaza si Croitorul carpeste: nici nu a trecut mult de la sugestia lui Isarescu ca Croitoru a iesit si el in fata cu binecunoscuta limba de lemn sa se infoaie in pene precum cocosul asiprant si sa explice el cum e cu lipsa libertatii la coruptie (oare a citit gresit de pe foaie). Dar mai multi au dat lectii protestatarilor ce trebuie facut, inclusiv Lazea care mentiona: „În opinia sa, este vorba exact de aceleaşi reforme structurale necesare pentru aderarea României la zona Euro”. Mare minune ca bnr-istii birocrati macro-obsedati si lingai ai lui Isarescu sa vorbeasca despre reforme. Cat despre reformele care s-au facut la „aderare”, nu multumesc, nu servim, vedem unde ne-au dus. Trebuie REVOLUTIE!
Ultima aroganta a lui Isarescu este mai nou sa conduca prin proxy. Nici mai mult nici mai putin, Isarescu vrea guvern „tehnocrat” pe care sa il conduca el cum stie mai bine, spre gloria macrostabilitatii:
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că un guvern tehnocrat ar putea să facă faţă provocărilor, dacă are un mandat clar şi limitat, cu obiective de macrostabilitate economică, admiţând că premierul ar putea proveni chiar din banca centrală, cu condiţia să fie tânăr. (sursa)
De ce conditia sa fie tanar? Vedem batranul vulpoi ca nu e tocmai nepriceput in ingineria sociala. Trebuie sa fie tanar ca sa il creada protestatarii, sa nu il rejecteze. Faptul ca fiind de la BNR, o sa fie probabil un lingau care fuge la Isarescu sa il intrebe ce sa faca nu conteaza …
Dar aroganta lui Isarescu nu se termina la numidorea guvernului. Vedem deja ca el are si un program in cap, care program are o singura directie, ca si pana acum: MACROSTABILITATEA.
Executivul ar trebui să aibă obiective clare de atins, precum alegeri clare, liniştite, păstrarea macrostabilităţii economice şi creştere economică, ceea ce este „perfect fezabil”.
Alegeri clare si linistite? Pai parca vroiam sa schimbam sistemul, niste alegeri nu schimba nimic! Pastrarea macrostabilitatii”? Nu multumesc, eu unul m-am saturat de macrostabilitate, vreau o furtuna care sa zguduie din tatani toti coruptii si hotii, toate oligarhiile din energie si sa puna bazele unei MICROSTABILITATI: locuri de munca bine platite, afaceri mici profitabile si nestrangulate de coruptie, birocratie si taxe, banci active si dinamice care nu dorm in front traind din liniile de finantare venite de la BNR prin REPO-uri si dobanzi preferentiale.
In articolul anterior – „O privire macro” – am explicat de ce s-a pierdut startul si revolutia a esuat.
Sau altfel zis neamtul potrivit la locul potrivit in momentul potrivit. Nu era om mai potrivit ca Klaus pentru deturnarea energiilor multimii. De aceea, fara demisia lui Klaus, revolutia este esuata oricum. Pentru cei care au studiat cat de cat tehnicile de manipulare si psihologia multimii, fiecare cuvant si fiecare pas (cu pas) facut de Klaus arata cat de nemteste a actionat tovarasul presedinte. Nu am timp sa analizez directia si centrele de putere pentru care actioneaza Klaus. Spun doar ca nu PNL-ul este “angajatorul” lui Klas, cred ca e clar. Klaus are o misiune mult mai importanta (pentru angajator) decat Partidul Nesemnificativ Liberal.
Vedem acum cum oamenii de baza ai sistemului lucreaza in tandemn: Kalus calmeaza, Isarescu sugereaza. Din pacate ce nu stiu ei, este ca precum un organism viu care se lupta cu boala are si el o dinamica a lui, poporul nu a renuntat si ce a fost acum a fost doar un puseu al sistemului imunitar, primele celule trimise sa loveasca in boala. In lupta cu puroiul urmeaza inflamatia.
PS: Imi aduc aminte cum in 89, discutiile despre ce trbeie facut si cum trebuie facut se tineau la TVR: oameni diversi veneau si discutau, faceau propunei, faceau apeluri, manifestau bucuria pentru victorie si durerea pentru victimele regimului. Din pacate televiziunile de azi nu sunt decat portavocea sistemului.
Deci tot ce este „acceptat” este si ok?
Cu ce sunt mai rele RMO -urile?
nu exista in lume alt sistem financiar cu exceptia celui fractionar; nu putem trai pe luna, nu putem schimba noi lumea; problema nu ar fi atat „regulile jocului” cat cine imparte; problema la BNR este ca nu exista lege, nu exista norme, nu exista politica, exista voia proprie a unei singure persoane care decide soarta unui intreg popor; e greu de spus ce e mai rau la Isarescu, RMO-urile, M3-ul, manipularea cursului, influenta „discreta” asupra puterilor statuluie etc; dar pe RMO-uri procurorii l-ar putea lega usor, daca ar fi vointa; bineinteles, astea sunt vise de-ale mele, boporul nu intelege si nici macar nu ii pasa; la mitingul antiBNR s-au dus 50 de oameni …
nu se stie insa la urmatorul hop al dolarului ..
care apropos de dolar, sa nu uitam de https://chiazna.ro/13344/dolarul-va-exploda – inca nu schimb o iota din ce am zis; totul va incepe insa cu marirea dobanzii in SUA
Daca faci la noi un sondaj de genul:
Cine controleaza masa monetara in Romania?
1. Statul prin Banca Nationala
2. Bancile de stat
3. Bancile private
Chiar si printre cei f. educati, vor bifa 1 si cel mult 2, foarte putini se vor gandi la 3.
Dar asta e adevarul.
Bancile nu tiparesc efectiv bacnota dar creaza bani din nimic – asta este sistemul cu rezerve fractionare.
Teoretic Banca Centrala are parghii pentru a controla cat de cat fenomenul.
Practic insa, cand banca iti imprumuta bani – si te taxeaza pentru asta, iti imprumuta bani care nu exista.
Iar cu schimbarea, stai linistit – a fost un impuls emotional de scurta durata.
Pana la urma s-au obisnuit cu totul – si cu accidentul si cu mortii si cu cei care continuau sa moara din cauza incompetentei si cu schimbarile de forma si tot.
Despre capacitatea lor de a opune o rezistenta reala sistemului politic am putut vedea din prima zi, cand au fost manipulati impotriva BOR ca si cand ea ar fi fost cauza catastrofei sau a problemelor din Romania, nu omul politic, chiar cu „nume de bine” ca Isarescu si Klaus in frunte.
sistemul fractionar este partea cunoscuta si acceptata; sistemul de RMO-uri este componenta parsiva si ilegala; orice procuror cu coloana vertebrala i-ar baga la zdup pe cei care pun stampila pe RMO-uri, orice parlament constient ar interzice masinatiunile astea
Infractorul Isarescu se pune la adapost!
Mare atentie cei care aveti bani in banca! Romania este un stat falimentar si urmeaza metoda Cipru!
– Salvarea băncilor prin confiscarea depozitelor – legală şi la noi
http://bit.ly/1LcGK65
astia de la bursa au schimbat linkul. noul link
http://www.bursa.ro/salvarea-bancilor-prin-confiscarea-depozitelor-legala-si-la-noi-283229&s=banci_asigurari&articol=283229.html
omule, cu sau fara lege, eu nu aveam nici o iluzie; dar la noi leul e mare lucru, in sensul ca tiparim cat vrem cand o sa fie nevoie; woops, adica deja o facem … culmea e ca leul ramane tare, oare de ce? oare o fi pentru ca si ei tiparesc euroi? dar oare ce o sa pice mai intai, leul sau euro? adica o sa tipareasca ei mai putin ca noi? pai in cazul asta, noi nu o sa stam cu mainile in san? o sa tiparim noi mai mult ca ei? pai bancile romanesti, au leverage mult mai mic ca bancile tbtf mama, care au nevoie de tiparnita in fiecare zi