Oficial UE: Sunt zero şanse ca zona EURO sa se spargă

Klaus Regling, seful Facilitatii Europeane pentru Stabilitate Financiara (un fel de FMI european) a declarat ca sunt zero sanse ca euro sa cada deoarece nici o tara nu vrea sa renunte la euro de bunavoie. Pentru tarile slabe ar insemna sinucidere curata, iar pentru cele bogate idem. O Europa politica va avea o valoare pe jumatate fara moneda comuna.

Angela Merkel a declarat recent ca moneda unica se afla intr-o situatie exceptional de dificila. Declaratiile sale au starnit insa criticile unui policymaker de la Banca Europeana Centrala care a acuzat-o pe Merkel nu poate sa faca diferenta intre euro ca moneda si problemele unor state individuale din zona euro. Adevarul este ca Merkel nu stia sa faca nici diferenta intre salariul brut si net, dar politica dusa de ea a saltat Germania pe noi culmi ale progresului capitalismului si a facut ca Germania sa nu cunoasca cuvantul criza ci mai degraba oportunitate.

Cu toate acestea, 68% din 50 de analisti interogati de Reuters sunt de parere ca Portugalia va calca pe urmele Irlandei. Totodata, la lansarea la apa a Titanicului s-a facut afirmatia: “Nu exista nici un pericol ca Titanicul se va scufunda. Barca este nescufundabila si pasagerii nu au de suferit decat oarece  inconveniente”.

Puteti citi mai mult aici:
The Eurozone: Zero Chance Of Break-Up But Caution Is Advisable
Market ticker

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.