Nemţii o spun pe şleau: cucerim Grecia dar ei trebuie să creadă că îi ajutăm

Reporter: Consultant, guvernator, observator, care termen va descrie cel mai bine?

Horst: Eu as zice om de ajutor. Noi chiar incercam sa ii ajutam pe greci in eforturile de a realiza scopurile pe care ei si comisia europeana si troica le-au stabilit. E foarte important pentru noi ca acest ajutor sa fie vazut ca ajutor si nu ca o cucerire. Aceasta ar fi necompatibil cu mentalitatea si mandria grecilor.

Ce nu spune fratele european Forst este ca daca pica Grecia, pica Germania. Ajutandu-i pe greci, nemtii se ajuta in primul rand pe ei. Banii economisiti din taierile de salarii ale profesorilor greci si din renuntarea la medicamentele de cancer merg si in conturile bancherilor nemti care au aceeasi parte de vina in creditarea irationala a cheltuielilor fraudulente ale politicienilor greci. Daca pica sistemul bancar si se alege praf de Europa, grecii vor manca peste si cu masline in timp ce nemtii se vor manca intre ei.

Vezi si acest articol inrudit.

Iata cum Europa unita se construieste pas cu pas, incet-incet fiecare natie isi gaseste rolul in marea familie asa cum stim de la Mos Ion Roata: boierii cu boierii si iobagii cu iobagii. Vedem clar din mentalitatea lui Horst ca el nu isi face mustrari de constiinta pentru conationalii sai bancheri care in cardasie cu politicienii greci au dat tunuri: unii pentru dobanzi babane si altii pentru comisioane infime pe langa bonusurile celor dintai. Acum insa avem un vinovat: poporul grec.

3 thoughts on “Nemţii o spun pe şleau: cucerim Grecia dar ei trebuie să creadă că îi ajutăm”

  1. Eu am spus-o, dar a fost o ironie jignitoare la adresa nemtilor – iata ca am inceput si eu sa fiu xenofog, am intrat in jocul asta al conflictelor inter-etnice. Daca cantarim serios, nemtii au pornit de la zero dupa razboi si au ajuns aici. Grecii au avut insa de luptat cu comunismul, istoria post-belica nu le-a fost la fel de favorabila ca si nemtilor. Eu pur si simplu ma refeream insa la potentialul agricol si alimentar al celor doua natii: cu siguranta grecii fiind mai putini si avand o bogata experienta la pescuit si la cresterea maslinilor ar putea face fata mai usor unei crize sociale de proportii in cazul prabusirii sistemului financiar. Nemtii ce ar putea sa faca fara bani, fara petrol si fara masini, pentru ca ei acum cresc vaci doar daca vin sacii cu “concentrare” de la fabrica, agricultura germana este prea evoluata pentru a oferi subzistenta in viitoarea prabusire a societatii.

    Reply
  2. Daca pica sistemul bancar si se alege praf de Europa, grecii vor manca peste si cu masline in timp ce nemtii se vor manca intre ei. -> Daca tu ai spus-o, atunci ai fost foarte original 🙂 , oricum este mult adevar in fraza de mai sus.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.