Soros: gura păcătosului adevăr grăieşte

Deja ne-am cam obisnuit in ultimul timp cu declaratiile socante ale lui Soros. Iata doar cateva titluri:

– sistemul economic global s-ar putea prăbuşi total

– destrămarea Uniunii Europene ar avea consecințe catastrofice

– miliardarul se aşteaptă la un război între clasele sociale şi la ascensiunea “răului”

“Ceea ce se întâmplă acum în Europa este mai grav decât în 2008”

Ce sa facem in legatura cu asta? Exista doua variante: Soros are dreptate sau Soros nu are dreptate, ambele cu nuante. Dincolo de “pacatele” personajului, de rolul pe care l-a jucat si il joaca inca in sistemul actual, impresia mea de moment fata de Soros este a unui batranel care fiind pe moarte incearca sa traga si el niste semnale si sa arate cat de vizionar este, impulsionat de orgoliul si mandria-i caracteristice dar totodata si de setea de bani. Soros a fost intotdeauna un maestru al “shift-urilor”: a stiut cand sa cumpere si cand sa vanda mizand si stimuland schimbarile majore, manipuland faliile in continuumul socio-economic, pe de o parte prin specularile de pe bursa, pe de alta prin masinaria de propaganda si inginerie sociala pe care o finanteaza prin mii de ong-uri, fundatii si institute de cercetare si … cireasa de pe tort prin mesajele pe care le transmite prin presa.

Nu m-a preocupat niciodata sa ii inteleg prea bine strategia si gandirea, nu mi se pare un personaj demn de urmat sau de analizat desi a castigat multi bani si a dovedit fler, dar flerul nu este un merit si nici nu poate fi analizat. Dar cu toate suspiciunile pe care le avem asupra lui si cu toata imaginea de diavol intruchipat merita sa trecem de perceptii si sa cantarim ce are de spus si ce argumente aduce. Iata pe scurt mesajul recent transmis intr-un interviu din Newsweek:

Soros spune că nu a văzut niciodată o situaţie mai dificilă şi mai periculoasă decât cea de astăzi. La 81 de ani, miliardarul a suprevieţuit Holocaustului şi cîtorva recesiuni. Astfel că, declaraţiile sale au pus pe jar toate instituţiile internaţionale.

Bărbatul a comparat condiţiile de acum cu cele din timpul Marii Crize din anii 30. În plus, el spune că tulburările prin care trece lumea occidentală sunt la fel de grave ca şi căderea Uniunii Sovietice de la începutul anilor 90. Din acest motiv, Soros se aşteaptă la zile şi mai negre pe viitor.

El spune că, în cel mai bun caz, vom asista la o adâncire a crizei economice. Dar, într-o variantă mai pesimistă , am putea fi martorii unui adevărat război. Protestele de stradă ar putea curpinde Statele Unite. Iar asta ar da motive autorităţilor să folosească forţa. Astfel, tulburările ar putea da naştere unor noi regimuri – în care libertăţile individuale sunt îngrădite iar tradiţionala democraţie americană, ar fi pierdută.

Soros a mai spus că moneda euro trebuie salvată cu orice preţ. Altfel, economiile europene s-ar prăbuşi iar asta ar ameninţa stabilitatea globală. Miliardarul crede că ideea preşedintelui Barack Obama de a mări taxele pentru bogătaşi, ar putea fi o soluţie de redresare. Extrem de înstărit, Soroş ar fi printre primii vizaţi de o astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă. (Sursa: rtv.net)

Iata deci cateva informatii despre lumea in care ne aflam si despre ce ne pregateste viitorul. Desi par sumbre, nu asta vreau sa subliniez ci doar faptul ca lumea se schimba iar noi nu suntem pe val. De asta m-am plans si in articolul anterior in care atrageam atentia ca Romania este o nava in deriva pe care nu mai exista nici un marinar, toti au fugit cu barcile, pe nava au ramas doar vaslarii.

4 thoughts on “Soros: gura păcătosului adevăr grăieşte”

 1. Soros e un om destept. Isi permite luxul de a spune ce gandeste, sa fie asadar foarte sincer, pentru ca aceasta atitudine nu numai ca nu dauneaza scopurilor propuse, ci chiar le sprijina. Este momentul propice. Oricum nu se mai poate face nimic. Cat despre mustrarea constiintei, permiteti-mi sa am unele rezerve …

  Reply
 2. Cred ca nici nu mai conteaza daca Soros are sau nu dreptate. Cred ca se face o valva exagerata in jurul lui. A fost impins in fata si i s-a confectionat legenda unui guru financiar. Personajul este unul de-a dreptul malefic. Si-a facut averile imense prin tot felul de tunuri financiare si mega excrocherii, dovedind mai degraba cinism decat fler. A facut acesti bani la limita limitei legii. Apoi a folosit acesti bani in cele mai periculoase feluri, mai ales in tarile ortodoxe. Omul nu are scrupule. Incearca sa traga semnale de alarma la o situatie de criza financiara la care, culmea!, el insusi a pus din greu umarul, fiind unul dintre pionii principali. Este lupul la stana.
  Omul este destul de previzibil in ceea ce afirma, si repeta niste lucruri deja cunoscute, pe care poate altii nu au curajul, sau tupeul, depinde din ce unghí privim, sa le recunoasca Nu trebuie sa ai “geniul” lui ca sa vezi catre ce se indreapta planeta. Probabil spre un al treilea razboi mondial, si spre o recesiune fara precedent in istoria umanitatii. La toate acestea el si altii ca el au lucrat cu o tenacitate de neclintit foarte mult timp.
  Cata viclenie si ipocrizie in discursurile lui care ne “pregatesc” pentru “inevitabila” instaurare a regimurilor totalitare. El si altii ca el au facut orice s-a putut ca lumea sa ajunga in pragul colapsului, si acum gasesc solutia “salvatoare”: totalitarismul.
  Si toate acestea au fost posible deoarece crestinii nu s-au impotrivit, atunci cand a fost momentul, invaziei pagane care sufoca, intocmai ca incolacirea unui sarpe, lumea in care traim.

  Reply
  • Nu neg cinismul sau, doar ca este irelevant. Cinici sunt multi dar cu flerul sau putini. Intr-adevar melanjul celor doua atribute, coroborate cu oarece inteligenta si conditii favorabile pot duce la nasterea unor monstri si Soros este un monstru, cel putin pentru englezi pe care i-a saracit in masa cand le-a dat un branci monezii nationale. Sa nu il suprataxam insa, nu este singurul si parerea mea este ca sunt altii si mai diabolici ca el. Nu cred insa ca este ipocrit si manipulator in declaratii, ma gandesc ca varsta avansata, iminenta mortii si mustrarea constiintei il forteaza sa fie sincer si sa spuna ceea ce gandeste. De altfel, ce spune el nu este extraordinar, “piata predictiilor” fiind plina de marfuri similare.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.