Mike Judge – creatorul celor doi nebuni Beavis & Butthead se reinventeaza mereu. Dupa sutele de episoade cu B&B, Mike a incercat si doua trei filme cum ar fi Idiocracy si Office Space, ambele o satira de calitate a societatii moderne. Insa ultima lui creatie de anvergura, „King of the Hill” atinge apogeul animatiei americane de comedie, fiind al doilea cel mai rulat serial de animatie in momentul terminarii productiei, dupa The Simpsons.
King of the Hill are ca personaj principal pe Hank Hill, un texan traditionalist, capul unei familii texane traditionaliste care uraste taxele si Washington-ul, isi iubeste gazonul, este familist convins, rusinos si badaran uneori dar sensibil si putin ramas in urma. King of the Hill ne infatisaza o familie de clasa mijlocie si viata lor intr-un orasel american tipic. Temele sunt actuale si variate, explorand relatiile parinte-copil, sot-sotie, loialitatea prietenilor, justitie si valori morale sanatoase, etc. Hank munceste ca vanzator de gaz propan si este mandru de asta. Cand se intoarce acasa dupa o zi de munca ii place sa iese la o bere cu inca 3 vecini ai lui, care de care mai haios. Ce mi s-a parut interesant in King of the Hill este sfidarea imbecilitatii numite „corectitudine politica” care a ajuns un fel de noua religie la americani, un mit precursor „razboiului impotriva terorismului”. Mi-a parut oarecum rau ca teme legate de pierderea libertatii si deteriorarea democratiei nu prea sunt abordate in acest serial, dar avand in vedere ca nu stim noi cu adevarat care este viata de zi cu zi a americanului de rand, poate ca astea nici nu sunt un „issue” pentru cei din Hill.
Hank Hill a devenit un personaj atat de faimos in SUA incat intr-un articol in 2008, The Economist l-a numit „unul dintre cele mai intelepte personaje TV”. In ciuda faimei insa, nu toti americanii ii recunosc vocea si replicile – caci Hank Hill este unul dintre cele mai folosite personaje pentru prank-urile telefonate la diverse companii, cum ar fi Wall-Mart:
Hank Hill este prototipul americanului de varsta mijlocie care observa ca America se transforma sub ochii lui si asta nu ii convine, nu stie ce sa faca si incearca cu disperare sa pastreze si sa transmita si fiului sau valorile in care el crede si pe fundamentele carora s-au format Statele Unite ale Americii: munca, cinste si libertate (presarate cu niscavai exterminari de indieni, razboaie civile si cultul armelor).
http://www.evz.ro/detalii/stiri/furtuna-pe-piata-bancara-vezi-ce-ii-ameninta-pe-bancheri-1046177.html