Poate ati auzit deja de „Raportul Estrela”, iar daca nu ati auzit, inseamna ca nu va pasa de ce se va intampla in UE si in Romania in urmatorii ani. Iata pe scurt despre ce este vorba in aceasta lege:
- liberalizarea totală a avortului, prin relaxarea legislației restrictive (acolo unde aceasta mai există) și eliminarea procedurilor administrative de temporizare (consiliere, timp de așteptare). Accesul la avort să se facă imediat și fără obstacole;
- avortul și contracepția, precum și operațiile de schimbare de sex, trebuie asigurate din bani publici;
- organizațiile private care promovează „sănătatea sexuală și reproductivă” trebuie finanțate din bani publici;
- „reglementarea” (adică restricționarea) obiecției de conștiință, folosită de medici pentru a refuza practicarea avortului;
- permiterea (impunerea) avortului și a serviciilor conexe în clinicile și spitalele administrate de culte religioase;
- legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene;
- obligativitatea educației sexuale începând cu ciclul primar;
- avort și contracepție gratuite pentru adolescenți, fără știrea și acordul părinților;
- educarea „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualității (adica propaganda pro-homosexuala).
Conform acestor puncte, putem sa ne imaginam un viitor nu prea indepartat in care homosexuali suedezi, de exemplu, vor face cursuri de educatie sexuala la elevii de clasa I din Romania, umflandu-le prezervative si aratandu-le mulaje corespunzatoare si cum se folosesc aceste „baloane”. Cadrul pentru acest scenariu, este realizat prin aceasta lege. De asemenea, in vremuri de criza in care sistemul medical gafaie si abia reuseste sa indeplineasca minimul necesar (in multe spitale operatiile sunt programate cu 1-2 luni in avans), asta mai lipsea de la statul de cheltuieli: avort, contraceptie, ong-uri care sa trimita facturile statului, etc
In buna traditie europeana, daca o lege nu trece la o prima votare, este trecuta din nou dupa ce se mai invart niste suruburi si se mai ung niste mecanisme ruginite. Deci probabil urmeaza „revotarea”. Si ca tot se apropie alegerile parlamentare, iata si cum au votat ai nostri si pentru ce au ei salarii de peste 5000 euro / luna in timp ce vor sa ne bage pe gat legi care sa finanteze din bani public astfel de „servicii”.
92% dintre deputați au votat conform cu linia partidului sau grupului parlamentar.
În delegația română, au votat pentru „rezoluția alternativă” (contra Raportului Estrela): – le mulțumim!
- PDL: Elena Antonescu, Sebastian Bodu, Elena Băsescu, Petru Luhan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, Iosif Matula, Rareş Niculescu, Cristian Preda, Teodor Stolojan, Traian Ungureanu.
- UDMR: Csaba Sógor, Laslo Tokés, Gyula Winkler.
(toți din Partidul Popular European)
Au votat contra „rezoluției alternative” (pentru Raportul Estrela): – jos cu ei!
- PNL: Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, Renate Weber.
- PSD: Victor Boştinaru, Corina Crețu, Minodora Cliveti, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Ioan Mircea Pașcu, Dan Claudiu Tănăsescu.
- Adrian Severin (neafiliat).
S-au abținut:
- Vadim Tudor (PRM),
- Sabin Cutaş (PC), Adriana Ţicău (PSD) – ultimii doi contra directivei grupului Socialist, din care fac parte; le mulțumim și lor!
Non-vot sau absenți:
- Dan Dumitru Zamfirescu (PRM), Adina Vălean (PNL), Cătălin Ivan (PSD), Eduard Hellvig (PNL), Daciana Sârbu (PSD)
Deci europarlamentarii romani clar sunt pe-acolo doar ca sa dea cu stampila cum le dicteaza „grupul”. Nici unul nu incearca sau nu are nici o tentativa de a schita vreo miscare. Nici macar in parlamentul Romaniei cu atatea lipsuri cele 2-3 partide nu reusesc sa mobilizeze pionii sa voteze in grup cum le zice „regele” pentru ca mereu se gasesc cativa rebeli sau mai multe subcentre de opinie care imping votul in alta parte si fac uneori chiar surprize neasteptate. Si mai grav ca pe unul ii doar in fund de problemele astea, cum ar fi nevasta prim-ministrului sau tribunul Vadim. Sa ne mai punem insa problema daca vreunul dintre ei are un minim de convergenta cu morala si aspiratiile poporului in numele caruia ajung acolo?
scuze. am gasit o multime de surse, dand search dupa ”raportul esterela”
Ati putea sa mentionati si sursa informatiilor din acest articol? Sunt informatii foarte importante pe care as vrea sa le comunic si altora dar nu pot pana nu gasesc o sursa recunoscuta.
Va multumesc!
Pai unde credeti ca se poate vedea ce voteaza reprezentantii Romaniei in Parlamentul European?