Circul lui Cernea

Gelos ca doar animalele au parte de aplauze la circ si pe el il injura toata lumea si il indeamna sa-si caute si el un loc de munca, Cernea a venit in parlament cu un nou proiect: Interzicerea animalelor la circ. Eu unul, as fi de acord cu treaba asta, ba chiar as interzice circurile cu totul: ne e de ajuns un singur circ si animale, daca vrem sa vedem, ne uitam si la televizor, la dezbaterile politice. Dar va invit sa vedeti stirea cu pricina pe Realitatea TV:

Dupa cum putem vedea, argumentele colegilor lui Cernea impotriva acestui proiect, sunt nu doar rationale, dar si pertinente si firesti:

– “mult mai multe milioane de oameni doresc sa vada in circuri animale si pasari” (decat extremisti ecologisti exista in Romania – nota noastra)
– “daca desfiintam circul, si multi copii vad animale doar la circ, ce punem in loc?”
– “azi incepem cu animalele la circ si maine ajungem sa interzicem vanatoarea sau ajungem toti vegetarieni”

Iata deci ce parlamentari destepti aveam si noi ii credeam niste prosti si niste adormiti cand au votat legea cu inscrierea pe baza de cerere la ora de religie, desi era evident, firesc si de bun simt ca este ceva absurd si inutil. Cand a fost problema cu ora de religie, oare parlamentarii nu s-au gandit ca marea majoritate conteaza si ca aproape toti romanii vor sa isi dea copiii la ora de religie si firesc este ca cei 20-30 din fiecare oras care nu vor, sa faca cerere? Sau, cand s-a pus problema scoaterii orei de religie, parlamentarii nu s-au gandit ca in locul religie – singura materie care atinge componenta morala a dezvoltarii personalitatii copilului – nu poate fi pus altceva si copiii o sa asimileze morala si cunostinte spirituale doar din desenele cu monstri si din filmele cu vampiri? Sau poate ca si vampirii au dreptul la libera exprimare?

Dar cate argumente nu ar fi fost valabile si iata ca mintea le merge si au si curajul sa il infrunte pe nebun. Din pacate, nu e de ajuns inteligenta, pentru ca destept e si dracul pana la un punct, dar se pare ca pofta banilor le-a luat mintile la politicieni si chestiunile morale si spirituale le trateaza in secundar si cu superficialitate, fiind mult mai preocupati de combinatii si calcule de alta natura.

5 thoughts on “Circul lui Cernea”

  1. Mi se pare interesant titlul. Aproximativ despre ce era vorba, titlul videoclipului, link -ul original, poate e publicat in alta parte?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.