Avem oare primul caz de terorist programat din Romania?

Un bărbat a intrat cu maşina, vineri, în gardul Palatului Victoria, spunând că gestul său a fost unul de protest pentru a arăta că actele de terorism pot avea loc şi în România (sursa: Gandul)

Sunt cateva informatii confuze care nu se bat cap in cap:

 • politia a declarat initial ca a fost accident
 • conform declaratiilor, omul a declarat ca a facut accidentul deliberat, in forma de protest, ca sa arate ca “acte de terorism pot avea loc si in Romania”
 • alcoolemia a iesit zero, dar politaii au aruncat pastila ca probabil a folosit alte droguri si o sa il analizeze (succes, le-am zice!)
 • imediat dupa accident, cica nu era coerent in vorbire; la Antena 3 insa l-am vazut destul de coerent cand a declarat motivul incidentului. Ba chiar, cu subinteles, omul a subliniat: “nimic mai mult”, probabil de frica sa nu fie acuzat de cine stie ce …

Folosirea de personaje instabile si programate mental ca sa indeplineasca operatiuni teroriste nu este ceva nou. Ca un exemplu cel mai recent ar fi “the show bomber” care pute de la o posta: tatal sau a alertat politia inainte ca acesta sa se suie in avion, teroristul avea pasaport britanic in regula si a fost ajutat de agenti americani ca sa treaca. Pe de alta parte, acest “lone wolf” a fost atat de prost incat nu s-a gandit sa dea foc pantofului in toaleta unde nu l-ar fi vazut nimeni si nu ar fi apucat sa il imobilizeze inainte de a detona bomba.

Incidentul de la noi este de asemenea, extrem de putred: autorul este un ziarist care a fost concediat acum cateva zile, nu avea gandirea coerenta in momentul accidentului si justifica actiunea cu un motiv aberant, desi este indeajuns de coerent sa declare ca a facut-o deliberat.

Sunt multi nebuni pe lume, dar totodata multi nebuni mai pot fi si manipulati. De unde i-a ramas astuia in minte ca el trebuie sa faca ceva ca sa arate ca “acte de terorism pot avea loc si in Romania”?

On topic cu aceasta stire, reamintesc un articol de la inceput de an: TERORISMUL – PRINCIPALUL TOPIC ÎN ROMÂNIA ANULUI 2016. Iata ca suntem in plan! Dam Slava lui Dumnezeu ca “specialistii” in programarea mentala a teroristilor home-made nu s-au priceput mai bine!

PS: intr-o tara cu o presa normala, stirea asta nu ar trece fara o mica investigatie: cine e omul asta, ce familie are, unde munceste, ce zic colegii de el, e nebun cunoscut sau “caz nou”; eu ma gandesc ca daca e nebun si avea carnet, probabil i se mai aprindea beculetul sa protesteze de mai multe ori pana acum, cu alte ocazii, in alte circumstante, etc. Si cu siguranta, ar avea un istoric. Care e sansa ca un nebun sa “explodeze” dintr-o data intr-un astfel de eveniment si sa faca o asemenea declaratie?

2 thoughts on “Avem oare primul caz de terorist programat din Romania?”

 1. Credeam ca glumesti.

  Daca nu zicea ala cuvantul “terorism” nici nu aparea la tv, decat cel mult ca unul care a pierdut controlul volanului si a intrat in gard.

  Deci daca asta e gest de terorism, atunci ar trebui sa poarte un nume aparte: terorism romanesc.
  Am putea exporta din plin, dupa ce gusta din el, nu se vor mai putea opri.
  Desi exista riscul sa ingrase, ca asa se spune: rasul ingrasa.

  Reply
 2. completare Mediafax fata de informatiile de mai sus:

  Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a lucrat până recent ca grafician la un post de televiziune, era doar în pantaloni în momentul incidentului. (sursa: http://www.mediafax.ro/social/un-barbat-a-intrat-cu-masina-in-gardul-guvernului-soferul-dus-la-politie-14980634)

  rog linkuri & notificari la alte informatii, orice este in plus fata de ce contine articolul; chestiunea asta e tare putreda si mie nu mi se pare a fi un caz izolat;

  pentru cei cu spirit investigationist, m-ar interesa cam ce evenimente fierbinti au avut loc in ziua (perioada) anteriorului “accident” similar, cu tipul de lucra la TVR dar care in schimb a “intrat” la guvern ca sa protesteze

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.