Canadian Prepper

Am descoperit un canal YouTube despre care doresc sa il popularizez si de asemenea recomand popularizarea lui. Nu sunt obsedat de prepping si nu sunt usor impresionat, dar cand gasesc ceva de folos ma bucur sa il impartasesc cu cat mai multi. Cei care au incredere in continutul acestui blog ii rog sa o faca fara ezitare, ceilalti, ii rog sa cantareasca si apoi sa vada ca nu vorbesc aiurea. Personal am simtit ca omul asta face mult mai bine ce incerc ei si priveste putin lucrurile mai de sus, in sensul ca evenimentele punctuale au clar mult zgomot care nu doar ca oboseste dar de cele mai multe ori ne incarca inutil cu informatii si emotii care poate nu ne sunt de folos.

Canadian Prepper desi clar abordeaza un topic grav si poate obosi emotional pe cei mai slabi si care traiesc in nepasare si ignoranta, poate fi mestecat cu usurinta.

Este vorba de canalul Canadian Prepper al carui nume spune totul. Sunt nenumarate astfel de canale, podcasturi, site-uri si afaceri. In SUA, prepping-ul este cum este la noi facutul gratarului, fiecare om are un hobby si multi au hobby-ul asta. Autorul canalului acesta nu este insa deloc un simplu hobbyst. Pe scurt, din cele cateva videoclipuri vizionate (planuiesc sa trec prin tot si sa imi salvez pe calculator tot ce face omul asta), pot sa remarc:

 • omul este inteligent si informat; cu siguranta nu este un simplu youtuber care vrea sa scoata cativa centi din clickuri; nu bag mana in foc, dar nu m-ar mira sa fie cine stie ce mare om de afaceri, general sau de ce nu … geniu al astrofizicii
 • perspectiva este in primul rand echilibrata iar filmele sunt realizate profesionist in sensul ca filmele au clar o regie si s-a lucrat la ele; nu m-ar mira sa fie o companie in spatele canalului si rezultatul sa fie munca a unui colectiv; dar discursul nu denota deloc asta …

Si inca o nota: pe langa filmele care abordeaza topicuri, canalul contine si filme promotionale in care sunt promovate anumite produse, similar articolelor din ziar in jurul carora este trecut textul [P]. Bineinteles, comentariile mele de mai sus se refera la analize nu la reclame, desi nici clipurile cu scop promotional nu sunt chiar de aruncat.

[P] SAS Survival Handbook

Cam atat deocamdata, poate o sa comentez film cu film, adaugand cateva comentarii din punct de vedere ortodox asupra fiecarui aspect in parte. Nu am reusit sa depistez deocamdata ce hram poarta autorul din punct de vedere al religie, cert este ca in nici un caz nu pare protestant obsedat de apocalipsa.

UPDATE 16 DEB 2015: inspirat de Canadian Prepper si avand in vedere ca lucrurile se precipita, am creat si un grup de discutii pe Facebook pe care ii invit pe cei interesati de subiect sa se alatura celor care cred ca a venit vremea sa ne pregatim. Canalul se numeste Prepping Romania si are adresa:

https://www.facebook.com/preppingromania/

 

3 thoughts on “Canadian Prepper”

 1. Da’ seria “Doomsday Preppers” a National Geograhics o stii?
  Pe alocuri e amuzanta, poti sa inventi si o gramada de “don’ts”.

  Reply
  • era hilara si mi s-a parut si prea multa regie; in plus, prepperii erau mare parte amatori si weirdos

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.